Blog

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 166 2.4 JTD 10V // 2024-04-02

Megjöttek a tehermentesítők, és rákerültek a Conti gumik.

A gumi kicsit nagy rá (225/45R19) /35 lenne a váltója, de az meg nagyon kicsi oldalfalú, egy szép ültetést igényelne, ezzel most kitölti a kerékjáratot ami miatt jól néz ki ,de nem annyira optimális. Az autó viselkedése nem tetszik ezekkel a kerekekkel, pár dolgot még kicserélek a futóműben, kap egy beállítást, ha továbbra sem tetszik, eladom a szettet,és kap egy 17-es gyárit nyárinak.

Amúgy elég dög :)

 
>> SzervizPeti16V // Alfa Giulia Veloce // 2024-04-02

A km és az eltelt idő alapján is aktuális volt az olajcsere. A korábbi előrehozott cserék miatt 54.620 km-nél készült a 60.000-es szerviz, így az olaj és a szűrők mellett a gyertyák is cserélve lettek. A Duna Autóba vittem, azonnal nekiláttak, minden a terv szerint alakult, 2,5 óra volt mosással együtt.

>> Szervizpmolnar // Alfa 156 SW 2.4 JTD 20 V Veloce // 2024-04-02

Csörgőhöz megyünk vezérlés csere miatt. 80 e km és 6 év után.
De megnézzük az engine chek lámpát is hiába tisztított EGR valami miatt világít.
Olajcsere és szűrő csere.
Gömbfejek cseréje
Miles 212.500

Lesz még pár kérdés ezen szépségről is.
1 vonóhorog és tolatoradar ( hangszóró csere megoldás?)
2 hátsó ülést nem lehet lehajtani a ( a reteszelő ne mold ki)
3 diagnosztika ( turbó, injektorok, )
4 klímakompresszor
5 beázás

 
>> Egyébpakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2024-03-31

Megtörtént a szezonális kerékcsere. Az aktuális kilométeróra állás: 171.588 km, miszerint a téli Pirelli-k a szezonban 3.438 km-t futottak és összesen pedig 4.164 km-t.
A nyári Hankook gumik 9.186 km futással kezdik meg a következő szezonjukat.
A kerékcserét követően felkerült a hátsó szélvédőre a City-s matrica is. :)

>> SzervizBluestrain // Alfa 156 SW 1.9 mJTD 16V // 2024-04-01

Ma véletlenül nem dolgoztam, és mivel Húsvét hétfő van, megcsináltam egy olajcserét egy Mitsun, meg lecseréltem a kerekeimet. Bár nem tudom hogy mi az összefüggés...

 
>> EgyébTomiRER // Alfa Giulia Super 2.2 // 2024-03-31

Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy leírjam én is, hogyan is lettem Giulia tulaj, megkésve bár, de most ez következik :)

Jó ideje gondolkoztam azon, hogy szeretnék váltani, nézelődtem, érdeklődtem, de az Alfa mindig a perifériára szorult, hiszen más közegben mozogtam eddig. Amikor először lehetőségem volt tovább lépni még a Giulia elérhetetlen volt nekem, így a 159 volt a kiszemelt (ó annak az eleje, az arca, na az gonosz :D), körülöttem persze egyből ment a "szar olasz" stb. végül egy kihagyhatatlan ajánlat és a körülvett ellenszenv miatt egy másik autós vágyam vált valóra. Pár év eltelt azóta, Giuliából is egyre többet láttam az utcán, így a vágy megmaradt, aztán sóvárgássá vált. Akkorra már utánam a vízözön felkiáltással is venni szerettem volna egyet, szerencsére a józanabbik felem, a feleségem, ilyenkor észhez térített. Egy szép napon azonban minden lámpa zöldre váltott. Nos, ez pont akkor történt, amikor az autóárak szépen meneteltek felfelé...így már kicsit szűkebb körben, de szerencsére tudtam szemezgetni, kb. az igényeim megtartásával. Kellett is...végül a legvégére hagyott, tőlem legmesszebb lévő autó maradt hátra, nem baj nézzük meg, max. még várunk. Először kellett volna ezt megnéznem, "mennyi mindentől megkíméltem volna magam"...ekkor találkoztam először, ha mondhatom így, az Alfás közösség segítőkészségével, ami nagyon meglepett, miután kifizettem a vételárat, szűk egy órán belül, volt eredetvizsga, biztosítás és egy forgalmi, amin én szerepeltem tulajként :) Az út hazafelé, mondhatni mámor, megvan, az enyém, én vezetem és integetünk, villogunk egymásnak a többi Alfással, nem tudom leírni jobban, de valószínűleg tudjátok mire gondolok.

(Amúgy azt a ami napig nem értem, hogy miért kérdezte azt minden eladó, a kereskedők is, hogy "Milyen Alfád van/volt eddig?")

Aztán jött az első éjszaka...sajnos nálunk az autó az utcán lakik, szegénynek idomulni kellett egyből :( Mit is mondjak volt egy jó kis jégeső az éjjel, de hogy ennek nyomai ne maradjanak egyedül, valami nagyon ügyes meghúzta horoggal a scudetto mellett is az este folyamán. Dühöngve egy sort, továbblépve ezen, kértem időpontot egy vásárlás utáni szervizre, ám kicsit messzi volt az időpont, gondoltam, akkor egy olajcserét húzzanak is ki a munkalapról, azt nem szerettem volna addig húzni, megcsinálom én, mi baj lehet. Lehet? Persze, lett. Olaj, gyári szűrők megvéve, szabadidő adott. Hajrá! Igen, 10 perc után jött is a csatakiáltás! Amit láttam nem vártam, az olajleeresztő csavar kerekre volt nyalva, pár próbálkozás után, inkább elengedtem, pedig más autón már sikerült megoldani nem egyszer. Szerviz felhív, mégis kérek egy olajcserét, de biztos, ami biztos szóltam, hogy van egy kis probléma vele, na így viszont valamiért ezt nem vállalták, nem baj, de legalább a többi műveletet előre hoztuk, mert lett szabad időpont előbb. Az olajcserét egy kis szerviz megoldotta végül simán. Érdekesség, hogy a szervizkönyvben volt egy pecsét olajcseréről, az akkori közelmúltban...
Vásárlás óta szúrta a szememet a fék, de nem volt még szemre olyan állapotban, hogy kuka lenne, de nem. "Ha megkapja amit kíván, nem hagy cserben" felkiáltással végül következett egy tárcsa+betét szett csere, helyreállt a lelki béke :D

Nagyjából így érkeztünk meg a jelenbe, eddig csak pozitívan tudok beszámolni az autóról, és az Alfás közösségről is, akár élőben, akár online.

Van még pár dolog, amit még szeretnék változtatni, csinosítani rajta, de az már egy későbbi történet, ha meglesznek innen folytatom.

Ps.: Azért egy légtömegmérőt most kért a kisasszony :)

 
>> Tuning és extraGT Ɨ|ѯ // Alfa MiTo 1.4 TB QV SBK Edt. 58/200 // 2024-03-31

Alessio Cadamuro készítette és küldte el még januárban, most lett kész a fényezés és felraktam végre a helyére, pontos illeszkedés semmi reszelés, megérte az árát:-)

 
>> EseményPiritu - 1.000.000 // Alfa Giulia 2.0 Super // 2024-03-28

Ma kaptam egy levelet hogy találkoztak a Vassal.
A Cartársal egy mélygarázsban teljesen véletlenül egymás mellé álltak és elbeszélgettek. Az új tulaj első Alfája és egyben első autója is.
Olvasta az összes blogomat, remélem regisztrálni is fog.

 
>> EseményZselé // Alfa Spider / GTV 2.0 TS 150LE // 2024-03-30

Apa hülye volt: a karácsonyfa fuvarozás óta rajta maradt a saru. Eredmény: a 2 éves Banner akku mélykisült (3V), kukkancs. Puff, 27 ezer forinttal később egy 67Ah Jász akku megoldotta a gondot. Nem veszek többet drága akkut, nem tudok rá vigyázni :) Megkezdődik a kárpit helyre állítás is lassan…

 
>> SzervizSanyiJTD // Alfa Spider / GTV 2.0 TwinSpark // 2024-03-29

Mikor a kipuffogót csináltam észleltem, hogy az egyik stabilizátor porvédője totál tönkrement, a másik jó állapotú volt, de más fajta. Így zavarta a szemem és cseréltem párban Febire. Ami fura, hogy elég feszes volt a kiszakadt porvédős is, a másik meg főként. Na mindegy , nyugodtabb a lelkem :D

Kicseréltem a stabszilentet is, nem volt vészes állapotban, de a cseréje nem vészes így ha ott matattunk, cserélve lett.

Le lett festve a stabrúd visszaszerelés előtt.
Haladunk tovább :)