Blog >> kipufogó

>> Szervizadamcroh // Alfa 147 Ferdehátú // 2018-06-12

Flexibilis csô csere

>> SzervizCoyote // Alfa 146 1,9 JTD // 2018-06-04

VTT-ről elindulva durva kávédaráló hangja lett kicsi Bellámnak 🙁 Kicsekkoláskor alánéztem hogy mi lehet a baja a katalizátorba bemenő cső leszakadt, megette az idő vasfoga 🙁 Nosza azért elindultunk mert hát haza kell jönni azért valahogy. Így hát szépen lassan 80-as tempóban utaztunk végig. Kicsit feszkós voltam emiatt az úton nehogy valami nagyobb baj is legyen ebből. Érd elött megálltunk egy benzines kútnál ahol gyorsan felhívtam Gyuri barátomat aki meg nyugtatott nem lesz semmi gond vele ha lassan megyek. Kis pihenő után folytattuk az utunkat. Épségben haza értünk szerencsére bár az a hang számomra elviselhetetlen volt. Hiába, öregszem és vágyok a csendre 😀
Reggel aztán begurultam a szervizbe hozzánk ahol az egyik srác megnézte és megállapottunk hogy egy sima csődarabbal fogja helyettesíteni a gondomat ideiglenesen.
Hamar el is készült és végre csendesen duruzsol a kis drága. Kicsit talán morgósabb lett de ez nem zavar már.
Sajnos valami oknál kifolyólag a JTD-hez nem lehet kapni komplett rendszert, vagyis inkább a hátsó dupla rendszer az ami hiánycikk a piacon. A többit belehet szeretni bár az sem olyan egyszerű. Bontottat találji meg szinte lehetetlen. Nem marad más választásom úgy látszik csak ha legyártatom csiliárdokért. No sebaj, most egyelőre nem lesz gond vele egy darabig. Nem lett egy gyári, de funkcióját el látja teljesen. Egy évet kibír remélem még aztán úgyis megy nyugdíjba egy időre 😁

>> SzervizMr. Z (NagyVad) // Alfa 166 2.5 V6 24V // 2018-06-03

Teljes kipufogó rendszer cserélve gyárira.
Leömlők, tömítések, középdob, végdob, felfüggesztők.

minden kapott két réteg zink spray-t és két réteg hőálló feketét.

A téli szezon viszonylag eseménymentesen telt, de azért a maximalizmus miatt gyűltek a listán a dolgok, amikkel foglalkozni kellett a rendes olajcsere mellett.
Sorrendben:
a hátsó dob elvásott
a flexicső is elvásott
a termosztát is megmurdelt, mint kiderült
a tavaly cserélt kuplungmunkahengert gariban cserélni kellett
olaj, szűrők
j.e. ajtó patentjeinek cseréje
Ezt az apró kört stílusosan 156 pisztolyorrú Mátyásért sikerült megfutni, de hát ugye a szerelemben nem nézzük a költségeket :)

És mivel a kipufogó most már csak egy lyukon szelel (ahol kell neki, a legvégén) a korábbi chipelésen is finomított kicsit a szakember, kevesebb füst, több menés a mérleg vége.

>> Tuning és extraShadin // Alfa 159 1750 Tbi SW Ti // 2018-05-20

Elkapott a hév és impulzusvásároltam egy pár sport dobot aminek a hangja nem túl tolakodó. Íme az eredmény: Ulter-Sport album

>> Tuning és extraPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2018-04-29

Régi vágyam vált valóra RB cartárs jóvoltából. Eladta a 156-osát, a Supersprint rendszert pedig külön árulta. Hengerfejtől a végéig. Minden passzolt a gyári helyekre, semmit nem kellett mókolni. Ki lett cserélve a sortömítés, Reinzet kértem.
A képeken a gyári rendszer mellett látható a Supersprint.

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2018-04-18

2016 augusztusa óta van fent a króm kipufogóvég és azóta nem nyúltam hozzá.
Ideje volt már, mert nem tündökölt már régi fényében. Igazából elég szarul nézett ki.
Vettem hozzá egy króm polír pasztát és egy mosogató szivaccsal (melynek egyik fele puhább, a másik érdes) nekiestem.
Először a külsejét súroltam le jó alaposan. Alá kellett feküdni, hogy tényleg mindenhol elérjem, de sikerült szépen megsuvickolni minden részét kívülről.
Utána, gondoltam, nekiesek a belsejének is, amíg bírja a szivacs, de éreztem, hogy ha tudna beszélni már jelezné: "Figyelj, azért a lófasznak is van vége!"
Így csak egy nekifutásra jól megsúroltam, ahol értem és ezzel egyelőre letudtam a kipufogóvég ápolását.

>> Tuning és extragecsa // Alfa 159 3.2 V6 Jts Q4 // 2018-02-15

Csak egy picit, nem kínozzuk.

Klikk

Klikk

Klikk

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2017-09-27

Kicsit hangos lett az autó, leszakadtak a felfüggesztések a kipufogóról. Gazdagréti kipufogószerviz egy pillanat alatt megoldotta. Egy kis hegesztés egy két gumiakasztó és jobb mint újkorában. Sajnos hamarosan kipufogót is lehet cserélni.

>> SzervizATE TR // Alfa 156 1.6 // 2017-11-01

Elfáradt a flexi cső, illett kicserélni. Ezzel egyidőben az összes gyertyát átnéztem. Baloldali trafó csavarja megint ki volt esve. Bal első gyertya sem volt a helyén. Annak örültem, hogy megtaláltam a rántgatás okát...ezek orvosolva lettek. Még egy kipu tömítést raknom kell fel, mert hallom, hogy cicereg. Videót igyekszem készíteni, mert most a sötétben látszanak durrogásnál a fények (lángok). LOL :-D