RomeoOne - főkép
>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2019-11-15

Mindig is gyengélkedett télen az az akksi, amivel a kocsit vettem. Az sem gyári volt már pedig. Most viszont 10 napot állt a kocsi és mikor be akartam indítani, akkor csak nyögött egyet és megadta magát. Pedig nem is voltak még igazán hidegek. Lehetne töltőzgetni, meg ilyesmik, de amikor már ennyire döglődik, feleslegesnek tartom a kockázatot. Vettem egy újat, öröm és boldogság.

>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2019-10-29

8 éves lett az autó. Eljött a nálam töltött ideje alatt a 2. műszaki vizsgája. Ez mindig nagy para az illegálisan felhelyezett fólia miatt. 2 évvel ezelőtt is készültem a bajra, de akkor meglepően könnyen ment minden.

Október vége van, "Winter is coming", most tehát el is ért az, amitől féltem. Volt egy vizsgaidőpontom. Már a telefonban említettem a munkafelvevőnek, hogy fóliás a kocsi, ott is, ahol nem kéne. Ennek megfelelően délutáni időpontot kaptam, mondván, akkor nem várható ellenőrzés. Ott is voltam a megbeszélt időpontban, leadtam mindent. Majd leültem a váróban. 10 perc elteltével jön be egy fazon, hogy kié az Alfa. Egyedül voltam ott, szóval sok lehetőség nem volt. Mondta, hogy hát ezen fólia van elől, ezt nem lehet levizsgáztatni. Na mondom "pasztmek", nem mondod? Akkor erről ennyit.

Bepattantam a kocsiba és azzal a lendülettel mentem át a másik helyre, ahol 2 éve vizsgázott a kocsi. Már csak a munkafelvevő volt ott fél 4 körül. Elmondtam, hogy vizsgaidőpont kéne, de van fólia. Mondta, hogy hát, akkor nem hiszi, hogy sikerülne, nem szokta a vizsgabiztosuk az ilyet átengedni. Említettem, hogy 2 éve gond nélkül. Na igen, csak azt az embert már leszázalékolták, nyugdíjas. Fasza...

Kezdődött a fejvakarás. Még egy helyet ismertem, ahol vizsgáztatnak itt helyben. Felhívtam másnap, felvázoltam a sztorit. Mondták, hogy ilyet nem vállalnak. Hát jó, mi legyen. Mindenféle legendákat hallottam távolabbi vizsgabázisokról, ahol átmehet a kocsi, de abban is sok bizonytalanságot éreztem. Azt meg főleg nem akartam, hogy 50-60 km-re elmegyek valahova, ahol megmondják, mikor meglátnak, hogy viszlát.

A másik megoldás, hogy lekapartatom a fóliát az első oldalsó ablakokról, elviszem vizsgára, majd visszarakatom. Ez macera is, pénz is... Szerettem volna utoljára hagyni. Ebben a tengődésben érkezett Robi telefonhívása, mint fénysugár az éjszakában. Elmeséltem a problémám, mire elmondta, hogy ő hol műszakiztatta a kocsit helyben. Ez egy 4. hely volt, amit nem ismertem.

Fel is hívtam őket, másnapra kaptam is időpontot. Mikor ott voltam, leadtam az iratokat, de azért mondtam a munkafelvevőnek, hogy szóljon már a vizsgabiztosnak, mert meg akarom mutatni neki a kocsit. Nem akartam, hogy egy óra múlva hívjanak, hogy vigyem innen ezt. Nézegette, mondta hogy jól van, délután megoldja.

Hatalmas kő esett le a szívemről, éreztem, hogy innen sínen vannak a dolgok. Fél 3-kor csörgött a telefonom, hogy mehetek a kocsiért. Minden okés volt, kifizettem és mentem is a dolgomra. Azért elég stresszes volt így.

Még egy apróság. A forgalmimban az üzemanyagnál "diesel" szerepel. Pár hete volt egy hír, hogy azok a forgalmik, amikben nem "gázolaj" van ott megadva, azokat cseréltetni kell az okmányirodában. Rákérdeztem erre, de csak legyintettek. "Nem kell mindent elhinni, amit a TV mond"

>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2019-10-21

Bár még 20 fok feletti hőmérsékletek vannak, a héten viszem műszaki vizsgára és a gyári kerekeken szeretném azt abszolválni. Így átcseréltettem a kerék garnitúrát a télire. Hátha lassacskán lehűl az idő :)
A nyári kerekek szokás szerint betárolásra kerültek a gumisnál.

>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2019-09-03

Történt, hogy elkezdett valami halkan búgni/zúgni, érzésre jobb elölről, úgy 100 km/h környékén. Nem nagyon volt vele időm foglalkozni, továbbra is hajtottam, de a km-ekkel érezhetően romlott az állapot, egyre hangosabban és egyre alacsonyabb sebességnél is hallható volt.
Elvittem a helyi Bosch szervizbe, ott először a jobb oldali féltengely emelő csapágyra gyanakodtak, de aztán a j.e. kerékcsapágy lett a végső diagnózis.
Kaptam egy 80 ezer körüli ajánlatot alkatrész + munkadíjra. Kis fejvakarás után elfogadtam.
A vége aztán kicsit több lett, mert a felső lengőkart is elkefélték és abból is kellett egy új.
De legalább a diagnózis jó volt, most csendes az autó, tényleg a kerékcsapágy búgott.

>> EgyébAlfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2019-06-26

2 éve a FEZEN-re igyekeztem, amikor sztárfotót csináltak rólam, most pedig siettem, hogy időben odaérjek a VOLT-ra. A fesztiválozás lesz a vesztem :DDD

>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2019-05-10

Az idei olajcsere ideje is eljött. Most kicsit több km-t sikerült a kocsiba beletekerni egy év alatt, kb. 17000-et. Még januárban elmentem Csörihez, hogy ránézzen az autóra és megbeszéljük, hogy miket kell majd cserélni. A mai időpont is már jó egy hónappal ezelőtt le volt foglalva. Végül a következő beavatkozások lettek elvégezve:

-Olaj-, olajszűrő-, üzemanyagszűrő-, levegőszűrő- és pollenszűrő-csere;

-Preventív módon EGR szelep hűtő fedél csere;

-Főtengely ékszíjtárcsa csere (kicsi könnyezés volt, motortér takarítás után is mindig megjelent egy kis olaj a motorburkolaton. De kb. ez is preventív volt. A gumigyűrű benne már nagyon ergya volt);

-Első lengőkar hátsó szilentek cseréje (nem volt nagyon vészes, de azért már nem nézett ki jól, így nem autóztam ki belőle az utolsó csepp km-t is, inkább csere);

-Klímagáz lefejtés és feltöltés + klíma fertőtlenítés (Bő 3 éve van nálam, azóta nem volt a klímához nyúlva, de előtte sem. Baja nem volt, hűtött rendesen, szóval ez is preventív jelleggel történt. Amúgy 50 g gáz hiányzott belőle, most 460 g-al feltöltve rendesen);

-Fékolaj csere (ez is 2 éve volt utoljára).

Remélhetőleg egy évre újra le van tudva a szerviz látogatás

>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2019-03-11

Ez egy rövid téli kerekes szezon volt. November legvégén mentek fel a téliek és már le is kerültek. Mit lehet tenni, nem fogom nyári körülmények között a télieket nyúzni, nem is teljesítenének olyan jól, meg túlzott igénybevételnek lenne kitéve ilyen relatíve melegben, így az élettartama is jelentősen rövidülne.
Így ma már át is rakattam a nyári kerekeket. Még 5-5,5 mm minta van rajtuk, kevesebbre emlékeztem, de így legalább biztos, hogy ebben a szezonban már nem kell új nyári abroncsokat vennem. A költség magában foglalja a centrírozást, a szerelést és a téli kerekek betárolását.
Képek: kicsit esett az eső, de azért látszik a lényeg

>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2018-11-26

Sokáig kitartott a jó idő ezen az őszön, de most már tényleg beköszönt a tél, ezért eljött az ideje, hogy felrakassam a télieket. Amúgy is nagyon vártam, hogy láthassam, hogy hogy mutatnak a felújított gyári felnik a kocsin. A gumis gyorsan felrakta a 2 pár gumit a felnikre, hátra mentek azok, amik már futottak egy fél szezont, előre meg az újak.
A nyári kerekeket szokás szerint a gumisnál betároltattam. Mindenestől 19 ezret fizettem.
Még tavasz elején vettem 4 db gyári felni kupakot, hogy a megszépített felnik összképét ne rontsa el a viseltes kupak. Ezek 12 ezerbe kerültek
A végeredmény tetszik. Sötétebb lett a felni, mint amilyen az eredeti elképzelésem volt. Egy kicsit morcosabb karaktere lesz így az autónak.

>> AutóápolásAlfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2018-11-25

Már bő 2 éve használom a Coverwise ponyvát. Alapvetően elégedett vagyok vele, megfelel a célnak. Ezen idő alatt kiderültek az előnyök és a hátrányok is. Ez utóbbi közül az egyik az, hogy a ponyva legnagyobb ellensége a szél. Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy ha már kicsit is szelesebb az idő, akkor az a le- és felhelyezést nagyban megnehezíti. A másik, amihez tényleg nagyon erős szél kell, hogy a már felhelyezett ponyvát is képes letépni az autóról. A bő 2 év alatt 2x fordult ez elő, tehát kicsi az esélye, de nagyon erős szélben előfordulhat.
A probléma, hogy ha a ponyva leesik a földre, koszos lesz a belseje is és meg kell tisztítani, mielőtt újra az autóra lehet rakni. Egyrészt, mert a tiszta autóra helyezve bekoszolja. A nagyobb baj viszont, hogy a szennyezők károsíthatják, összekarcolhatják a fényezést, ha a ponyva és a karosszéria közé kerülnek.
Itt jön képbe egy másik hátránya a ponyvának. Részben nagy mérete (nagyobb, mint 15 m2), részben, mivel egyik oldala vízhatlan, a mosása/tisztítása rendkívül macerás, bonyolult dolog.
Ezért úgy döntöttem, hogy veszek 4 gumipókot, amivel a ponyván lévő kis fülecskéknél fogva a kerekekhez tudom rögzíteni azt. Így nem kell többé attól félni, hogy egy szeles nap után vajon a kocsin találom-e még a ponyvát, ha hazamegyek. Természetesen műanyag fejű gumipókokat vettem, hogy a könnyűfém felniben ne tudjon kárt tenni.

>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2018-11-22

Budapestre rendeltem a téli abroncsaim, így haza kellett azokat hoznom. Mivel 2 db nem fér be a csomagtartóba, a hátsó üléseket le kellett döntenem. A probléma akkor kezdődött, mikor kipakoltam és vissza akartam hajtani a háttámlákat. Csak a jobb oldali, rövidebb hátlapot sikerült, a hosszabbat (bal oldali és közép egyben) nem tudtam visszahajtani, mert a középső biztonsági öv fogta és nem engedett.
A probléma egyébként triviális volt. Annyi, hogy az a műanyag gomb, ami van a biztonsági övön, lepattant és ezért, mikor ledöntöttem, engedte teljesen visszacsévélni az övet. Viszont, a szerkezet úgy van kialakítva, hogy ha nem függőlegesen áll (azaz háttámla normál állásban), akkor blokkol, tehát az övet nem lehet kihúzni. Így szépen megfogta ott lent.
A javítás azonban nagy szívás volt, szét kellett borítani hátul mindent, háttámlát szétszedni, ülőlapot felvenni... El is tört az egyik bolha, amit majd pótolnak.
A szerelő visszaragasztotta a műanyag gombot és összerakott mindent. Azonban több órájába telt a dolog, ami 5 ezer forintos óradíj mellett nem csalt mosolyt az arcomra. De most már legalább jó.
Az 1-2. képen látható az említett műanyag gomb, a 3.-on pedig, hogy mennyire kell lazának lennie a háttámla előre döntött állapotában a középső biztonsági övnek.