Információs oldalak >> Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

Kik, miért, hogyan indították az Alfa Amorét? Hogyan lehetsz tag és miért kell képeket feltöltened? Minden, amit tudni akartál az Alfa Amore-ról, de nem merted megkérdezni! :)
Alfa Amore >> Információs oldalak  

Kik találták ki az Alfa Amorét?

Az Index.hu Alfa Romeo...Szerelem? topicjának tagjai, miután rájöttek, hogy kell egy oldal, ahová fel tudják tölteni az autóikról készült képeiket. Először egy statikus weboldalként működött a cuoresportivo.hu weboldal (lásd kép), ahova néha-néha felkerültek fotók, aztán 2004-ben végre összeállt a csapat, és kitaláltuk az Alfa Amorét. Az Alfa Amore 2004. áprilisában, közvetlenül az esztergomi találkozó után indult útjára.

Kik alapították a site-ot?

Greg és Halesz közösen dolgozták ki, hogy milyen legyen, mit tudjon az Alfa Amore. WebM és Dose voltak azok, akik ingyen és bérmentve vállalták, hogy megcsinálják a programozást (WebM) és a dizájnt (Dose).

Az Alfa Amore legújabb designját BeeGee készítette el, a tartalmat pedig közösen találta ki Halesz, BeeGee, Teddy és count M. A programozást ezúttal is WebM végezte.

Hirdetni szeretnék az Alfa Amorén! Kit keressek?

Olvasd el médiaajánlatunkat! Tetszeni fog :)

Kik a webmesterek?

Halesz és Teddy. Ők azok, akik folyamatosan gondozzák az oldalakat, feltöltik a találkozókról készült képeket, karbantartják a fórumokat, esetleg törlik a nem oda illő hozzászólásokat. Figyelik az új tagokat, hogy mikor készülnek el a lapjukkal, leveleznek velük, hogy még mi hiányzik, vagy hogy rosszul töltöttek fel képet, stb... szóval van vele napi meló rendesen. A technikai gondokért WebM a felelős.

Kik lehetnek az Alfa Amore tagjai, milyen feltételeknek kell megfelelni?

Tag lehetsz, ha van egy (vagy több) Alfa Romeód, vagy korábban volt ilyen autód és ezt fényképekkel tudod bizonyítani. Ha nincs és nem is volt Alfád, akkor sajnos nem lehetsz tag nálunk. Ha csak most tervezel vásárolni Alfát, akkor sem lehetsz még tag. De amint megvetted, azonnal regisztrálj! :)
 

Az adatlapokkal kapcsolatban az alábbi feltételeknek kell megfelelni:

- meg kell adni egy érvényes e-mail címet, egy nicket, nevet, országot és várost. A születési évszám, illetve az egyéb elérhetőségek (mobil, MSN, ICQ, Skype azonosító) feltűntetése nem kötelező. Viszont ha ezeket megadod, eldöntheted, hogy az adatot mindenki láthatja-e, vagy csak a tagok, esetleg csak a kedvenc tagjaid láthatják.

- fel kell tölteni egy főképet, melynek a következő feltételeknek kell megfelelnie: a a tagnak együtt kell „pózolnia” az autójával. Lehetőség szerint az autónak és a tagnak is felismerhetőnek kell lennie.

- ki kell tölteni az autó adatait. Itt nincs megszabva minimális hosszúság, de az évjáratot, a színt, a jellemzőket és az extrákat kötelező kitölteni, illetve pontosan meg kell adni, hogy milyen típusról van szó. A rendszám és az egyéb kitöltése nem kötelező!

- fel kell tölteni legalább két (2) fotót az autóról. Ezek tartalmára nincs előírás, csupán annyi, hogy az autóról kell szólnia.

- ha ezekkel végeztél, akkor az "adataim" menüpontban a checkbox kipipálásával jelezd az adminisztrátorok felé, hogy végeztél az adatlap kitöltésével. Mindenképpen jelezz, mert e nélkül nem foglalkoznak az adatlapoddal!
 

Egyéb témájú fotókat a Fotóalbumba kell feltölteni. Olyan fotót nem lehet használni az autó bemutatása alatt, amit főképként egyszer már feltöltöttek.

Az Alfa Amore szerkesztősége fenntartja a jogot a tagsági és követelményrendszer bármikori és bárminemű megváltoztatására! Ez esetben a tagokat e-mail útján értesítik.

Nem jelenik meg az adatlapom a tagok között, mit csináltam rosszul?

Minden bizonnyal az Alfa Amore szerkesztői még nem járultak hozzá tagságodhoz. Az előző felsorolás alapján ellenőrizd, hogy adatlapodon mindent kitöltöttél-e rendesen!

Amennyiben elkészültél ezekkel, egy checkbox kipipálásával jelezheted a szerkesztőinknek, hogy elkészültél az oldaladdal! Ha valami mégis hiányzik, erről e-mailben értesítünk!

Hogyan tudok hozzászólni a fórumhoz és mások üzenőfalához?

Ha nem megy, akkor bizonyára még mindig csak regisztrált vendég vagy, szóval olvasd el az előző két pontot! :)

Hogyan nyithatok új témát a fórumban?

Hát ha eleve nem találod ennek megoldását, akkor légyszi egyelőre ne is nyiss fórumot :)
Ha viszont tudod hogy hogy kell, akkor előtte feltétlenül győződj meg arról, hogy nincs-e már hasonló témájú topic megnyitva! A szerkesztők könyörtelenül törlik azokat a topicokat, amelyeknek nincs értelme, vagy már van belőlük egy hasonló!

Figyelem: új topicot csak a szerkesztők hozzájárulásával nyithattok.

Olvasd el a "Tudnivalók a fórum működéséről" oldalunkat is!

Mi lesz azokkal, akik taggá válnak, de utána hosszú hónapokig be sem néznek az oldalra?

Sajna vannak olyan tagjaink is, akik megcsinálták a bemutatkozó oldalukat, taggá váltak, majd kétszer hozzászóltak, aztán azóta be sem léptek. Őket 2-3 hónap után megkeressük, hogy akarnak-e tagok maradni, aztán kiderül... :)

Mi az az Alfa Amorés kártya, amiről mindenki beszél?

Ezzel a kártyanaptárral hirdetjük az oldalt, "terjesztjük az Alfa vírust" :) Csak tedd a naptárat egy olyan Alfa szélvédőjére, amelyik még nem tag nálunk. Ha még nem kaptál volna ilyen naptárat egy halommal, keresd Haleszt! :)

Ha van ötletem a fejlesztéssel kapcsolatban, elküldhetem?

Nagyon szívesen veszünk minden ötletet, megfontoljuk őket és persze amire nagy igény van, az előbb-utóbb teljesülni is fog. Eddig is így volt, lásd a már megvalósult dolgokat... Ötleteidet a Site fejlesztés topicban is felvetheted!

Várjuk a további Gyakran Ismételt Kérdéseket az info@alfaamore.hu címre!