Fórum >> Egyebek >> Coffee - Minden ami kávé

Kócosw2020-09-29 19:28:32 // 920
ravasz 😁 nem átlátszó csésze 🤣🤣
Kócosw2020-09-29 16:10:33 // 918
hát bizony... 🤪
Jimmi T.2020-09-29 09:39:56 // 917
ott a pont .
Föckös2020-09-29 08:57:34 // 916
oké, de mi az a hígszr a képen? :-))
GT Ɨ|ѯ2020-09-29 07:29:13 // 915
A kávé világnapja ma van, egs:-)


GT Ɨ|ѯ2020-09-04 18:16:12 // 914
Caffé Venezia Top : 8/10

80/20-as keverék, kellemesen de előbújt a robusta az íznél, minden más ok.


GT Ɨ|ѯ2020-08-30 11:42:17 // 913
El lehet ezt korán is kezdeni:-)

GT Ɨ|ѯ2020-08-07 09:46:26 // 912
Caffé Nero Nobile Colombia :10/10



tökéletes, egyforma szemek, pörkölés, olasz pörkölésű telitalálat:-)
Kócosw2020-07-19 18:03:08 // 911
ismerem, meg hallottam is mán 😁🤭
GT Ɨ|ѯ2020-07-19 13:58:05 // 910
ahogy lesz idő, ok
Kócosw2020-07-18 16:50:25 // 909
gondolkodtam rajta megvarom mig eljössz érte, dehát 😁
GT Ɨ|ѯ2020-07-18 13:04:06 // 908
Ez 1 ilyen műsor az első 3-4 főzés lefolyóban köt ki általában nekem is mire belövöm:-)
Willy2020-07-18 10:33:21 // 907
Néha már sikerül egy-egy vállalhatóbb minta is. :)

Willy2020-07-18 10:31:55 // 906
Alapvetően egy jó kávé, nekem kicsit erőteljes valószínű a robuszta miatt. Jó sötét pörkölés. A crema-ja szuper.
Viszont ami számomra érthetetlen volt, hogy nem nagyon bírtam vele 2 egyformát főzni. Nem akart először lefolyni, durvábbra állítottam az örlőt, utána gyorsan folyt le. Elkezdtem visszaállítgatni, találtam egy jó finomságot, de 4-5 lefőzés után megint lassabban folyt le mint kellett volna. Utána már nem szórakoztam az örlővel, kicsit lazábban tömörítettem és úgy nagyjából eltaláltam.
GT Ɨ|ѯ2020-07-18 08:21:49 // 905
jó helyen van már,köszi:-)
Kócosw2020-07-16 22:08:00 // 904
igazan nincs mit 😁 Kicsit sokaig tartott, de nem rajtam múlott 😂
GT Ɨ|ѯ2020-07-16 18:46:31 // 903
A Gaggia Roma a déliesebb ez hozta a színvonalat:-)
WarbiRunner (Gyuri)2020-07-16 11:28:51 // 902
Áhh ezt most látom. Szerencséd volt. Vagy nekem nem annyira. Nem rég borítottam ki egy zacskóval a kukába ebből. Egy agyonpörkölt olajos vacak volt, nem bírtam meginni a főzetet. Közel nem így néztek ki a szemek mint a fotódon. Sötét, megégett szemek voltak benne. Crema az lejött szépen, innen gondolom, hogy amúgy friss pörkölés volt, csak éppen fogyaszthatatlan.
GT Ɨ|ѯ2020-07-15 18:11:03 // 901
köszi kocosw:-)



nem jön szembe....
GT Ɨ|ѯ2020-07-11 12:48:25 // 900
Caffé Millenovecentotrenta : 9/10




Kellemes, lágy, nugátos espresso volt.
GT Ɨ|ѯ2020-06-21 11:43:53 // 899
Caffé Gaggia Milano : 10/10




Tökéletes espresso, nem lehet belekötni 1 kis színtiszta Olaszország volt ma a konyhában:-)
Kazes☻2020-06-19 14:46:51 // 898
GT Ɨ|ѯ2020-05-23 15:37:09 // 897
Caffé Specialty Coffee : 9/10




Erős, mokkás íz, jó kréma szép pörkölés, kisebb érkező /fej/hőfokon próbáltam most de tuti espresso lett:-)
GT Ɨ|ѯ2020-05-12 07:01:21 // 895
Willy2020-04-13 10:22:25 // 894
Na, egyenlőre nem tudom mi van.... :)

Szóval a gépen állítottunk, visszavettünk a vízszintből így nagyobb lett a gőztér. Viszont mégse ez lehetett a fő hiba, mert most elkezdtem egész jó habokat csinálni. Valószínű a technika nem volt megfelelő. Ami még kicserélésre kerül az a gőzvégem, mert elég furán jön ki a gőz rajta. 4 lyuk van rajta, de nem szépen egyenletesen jön, olyan mintha kettőn jönne csak szépen, kettőn meg alig. Pedig nincs eldugulva. Szóval reményeim szerint még ez is dobhat a dolgon.
GT Ɨ|ѯ2020-04-12 19:05:56 // 893
tele van tojással:-)
Jimmi T.2020-04-12 15:51:09 // 892
Kazes☻2020-04-12 11:03:41 // 891
Háhá! Vagy csak dagadt, mert megette az összes csokinyuszit és megivott egy vödör kávét GT-nél! :D
Nasuto2020-04-12 10:36:02 // 890
Vemhes nyúl? 😆
GT Ɨ|ѯ2020-04-12 09:10:48 // 889
GT Ɨ|ѯ2020-04-04 12:25:00 // 888
Caffé Cosmai / Dodoma / : 10/10





végre levadásztam a 2 éve keresett Cosmai-t is, érdemes volt, nagyon finom:-)
Jimmi T.2020-03-29 15:13:27 // 887
Szóval távmunka ? Csak csak , de táv kávé ilyet ki hallott még ?
Hazaköltöztettem a nagyágyút , amíg el nem ül a "vihar" .
Kazes☻2020-03-29 12:21:41 // 886
A legfinomabb! :)
GT Ɨ|ѯ2020-03-29 12:20:40 // 885
GT Ɨ|ѯ2020-03-25 18:49:49 // 884
helyes, itt sincs készletpangás szerencsére:-)


Jimmi T.2020-03-25 16:46:03 // 883
a túlélés kávé fronton megalapozva
külön köszönet a DHL-nek
GT Ɨ|ѯ2020-03-21 12:52:58 // 882
Café Lazzarin : 9/10




Szép, egyenletes pörkölés, kellemesen olajos, finom kakaós utóíz 100 arabika, tuti volt:-)
GT Ɨ|ѯ2020-03-13 19:04:55 // 881
WarbiRunner (Gyuri)2020-03-01 19:00:22 // 880
szuper 👍 Majd írd meg ha siker van, hogy mit kellett módosítani :-)
Willy2020-03-01 18:24:49 // 879
Valószínű a gépen kell egy pici módosítás, nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki meglesz a bűnös. :)
carver2020-02-22 18:01:57 // 878
valóban nem a zsírtartalomtól lesz habosabb hanem a fehérjetartalomtól és ez minden (tehén)tejnek hasonló. Csak a hab állaga amiatt mind1 melyik tejet veszed, viszont a zsírosabb tejből, teltebb aromásabb habot kapsz, ízlés kérdése, én például nem szeretem ha nagyon tömény (a forgótárcsás habosítótól pl betonkemény lesz a hab, a könnyű gőzölttel szemben). A lányom pl szójatejból csinál habot aminek a zsírtartalma alacsony de a fehérjetartalma hasonlít a tehéntejhez.

Érdemes egyébként hideg tejjel próbálkozni, több az esély a sikerre... Mi a Naszálytej biotejét vesszük általában, nem azért mert bio hanem mert jó az íze, de abból is változó hogy milyen hab kerekedik, gondolom nem mindegy mit esznek a tehenek télen meg nyáron...
WarbiRunner (Gyuri)2020-02-21 20:52:12 // 877
Kávéfőző függő is lehet, az enyém valamiért bármit szépen habosít. Volt nálam anno a QuickMill, egy értelmes tejhabot nem tudtam összehozni vele.
Azt tapasztalom, hogy a bolti tejből egyenletesebb hab lesz, mint a házi rendes 🐮 tejből.
GT Ɨ|ѯ2020-02-21 19:50:52 // 876
Nem kell megijedni, kipróbáltam már mindenféle tejjel, gőzölve, hevítve, tejhabverővel, gépi gőzöléssel, sikerülni fog, 70 celsiusra hevítés és az idő a lényeg, persze a 3.8-as zsírtartalmúval könnyebb erősebb, teltebb habot készíteni de megfelelt a sima is.

A szép díszítéshez és mintához kell a kézügyesség jobban inkább:-)
Jimmi T.2020-02-20 11:08:04 // 875
" a mindennapi .....-t add meg nekünk ma " is :-)

Willy2020-02-19 18:50:35 // 874
Köszi.

És végre volt kis sikerélmény is, összejött azért pár finom végeredmény is. :)

Viszont valamiért nem sikerül tejhabot készítenem. Pedig aztán youtube videókon próbáltam ellesni a megfelelő technikát. :D Még a tejre gyanakszom, azt írják a fehérjetartalom a lényeg. Holnap veszek az olasz boltban magas fehérjetartalmú olasz tejet. Ha azzal se jön össze akkor nem tudom mi lesz. :)
GT Ɨ|ѯ2020-02-17 18:58:36 // 873


ez az, gratu:-)
Willy2020-02-16 20:25:50 // 872
Végre szintet léptem és elkezdhetem tanulmányozni az igazi kávézás művészetét.

A gép: Nuova Simonelli Mac 2000V (egyedi festéssel)
Az örlő: Quamar M80E (rosso)

Ideiglenesen itt lesz a helye, tavasszal konyhafelújítás, természetesen a konyhabútort majd a szetthez tervezem. :)


Egyenlőre még csak ismerkedünk. Első nap sikerült csak az örlő beállításhoz elpazarolni fél kg kávét (szerencsére valami vacak volt ezért nem sajnáltam), és délutánra összejött 1-2 iható kávé is. Bár még sokat kell tanulni. Valahogy nem akart összejönni az igazi espresso, de nem adom fel. :)

És köszönet Lacának aki egy igazi művész és szinte egy vadonat új gépet varázsolt nekem.
GT Ɨ|ѯ2020-01-26 13:31:03 // 871
Caffé Laurini Platino : 10/10




100 arabica,
gyönyörű egyforma fényes babszemek, tökéletes pörkölés és espresso a vége, hiába, na, tudnak valamit:-)
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.