Blog

Blogajánló

Milyen az élet a Giuliával egy 159-es után? tdemeter blogja erre is kitér, és alaposan kivesézi új autóját. Tovább

//

Giulia, 3-as BMW vagy Jaguar XE? WebM, az Alfa Amore és AlfaCity programozója minden vetélytársat kipróbált, aztán győzött az olasz vér :) Blogja az új autójáról! Tovább

//
>> Tuning és extraParaBella // Alfa 166 2.4 JTD 100Kw // 2019-08-23

Naszóval... Egy messzi-messzi galaxysban... Na jó nem, de majdhogynem ugyan olyan hosszú ez a story is. Az egész még akkor kezdődött, mikor megvettem a kocsit (szeptember környékén) és kezdtem kialakítani a képet a fejemben, hogy hogyan is kéne kinéznie Bellának. Persze az optikai rész 1.fejezet első bekezdése kimondja, hogy - ablakok fóliázása. Így-hát elhatároztam, hogy belevágok. Bella nem így gondolta. Futómű felújítás következett, majd ezt követően be is köszöntött a tél ezért hanyagolni kellett a fóliázást a garázs hiánya miatt.
Januárban a legkedvesebb barátomtól Balcukától kaptam egy ajándékutalványt 3 hátsó ablak fóliázására szülinapi ajándékként. Még ebben a hónapban neki is estünk és elvittük Norbihoz aki megcsinálta (volna!) nekünk. Sajnos az előző tulaj kedvessége miatt ez nem mehetett végbe. Ugyanám Ő megemlítette, hogy a jobb hátsó emelőszerkezet nem működik (biztos motorhiba/kapcsoló) csak "elfelejtette" közölni velünk azt, hogy ő az egész emelőszerkezetet lecserélte egy 30cm-s cseréplécre (really?! -.-")
Szóval indulatokkal feltöltődve hazajöttünk Norbitól, majd megrendeltük az emelőszerkezetet, majd beszereltük. Teltek a kemény téli hónapok, majd áprilisban felhívtuk Norbit, hogy neki -e tudnánk futni újra. Megtörtént az időpont egyeztetés, majd Bella gondolt egyet és azt mondta, hogy márpedig ő nem megy sehová.... szó szerint...
Szerencsére a nőiességét még otthon élte ki a parkolótól kb. 2m-re.
Vontatókocsit intéz --> szervizbe visz --> megjavít --> majd Norbit újra hív
Lebeszéltük a randit újra, de ez már a végleges, mert most minden jó a kocsival kapcsolatban, most már muszáj összejönnie. Nem nem jött össze... Sajnos egy temetkezésen kellett részt vennie, így-hát tolódik az időpont. időközben újabb munkálatok jöttek közbe a motort illetően.
Júliust írunk újonnan.
Norbit felhívom, hogy lesz a hónapban egy egy hetes szabim, de ezen kívül bármikor jó. "Rendben, akkor majd hívj fel ha visszajöttél.." - hangzott el a másik oldalról. Mondom remek újabb várakozás, majd a szabi után még 1 hét várakozás, mivel ő ment szabira.
Az egész addig fajult, hogy augusztusban sikeresen fel lett fóliázva és bomba jót mutat rajta. Rettentő szülés volt, de megérte kivárni :)

>> EseményDante // Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive // 2019-08-22

Végre. Ma vitte el a forgalomba helyező szakember az autót, aug. 27-én van a honosítás.

 
>> SzervizArslan // Alfa GT 1.9 jtdm // 2019-08-22

Igencsak foszladozott a motortérben a még gyári kábelbandázs, újratekertem egy részen.

 
>> SzervizPiritu // Alfa Giulia 2.0 Super // 2019-08-22

Megvolt az első meghibásodás...
Reggel tölteni akartam az ablakmosóba, de nem nyílott ki a motorház fedél.
Sebaj, a Giulietta miatt úgyis mennem kellett Rieglerékhez.
Odaérve szóltam hogy szerintem kiakadt a bovden, de mondták hogy más lesz.
Bevitték a szervizbe, mire odaértem már meg is volt oldva a probléma.
A zárakat kellett befújni wd40-el mert akadtak. Azóta helyreállt a világegyetem rendje...

Szóval nem az enyém lehetett az első. Aki még nem tette olajozzák be a zárakat, mind a hármat.

Egyúttal bejelentkeztünk 09.06. reggel 8-ra az első olajcserére.

 
>> EseményPiritu // Alfa Giulietta 2.0 JTDm 175 LE TCT E6 // 2019-08-22

...ennyi volt, nincs tovább. Közös történetünk véget ért.
Még egy közös kép, majd pár fotó emléknek.
Legvégül egy utolsó ajtózárás...

 
>> SzervizKócosw // Alfa GT 3.2 V6 24V Distinctive // 2019-08-22

Egy ideje nem volt hajlandó az utasoldali ablakemelő tenni a dolgát. Beszereztem egy komplett szettet bontva, biztos ami biztos. A motor szénkeféi koptak el nagy valószínűséggel. Cserélve lett a motor, most már ujra megy fel le ahogy kell.

 
>> EgyébLevi145 // Alfa Giulia Super Elegante 2.0 // 2019-08-22

Sokan megköveznek majd érte, de nem volt biztos, hogy újra Alfázunk.

Bővül a család, januárban már négyen leszünk, így nem volt olyan egyszerű a döntés meghozatala. Asszony rám bízta a dolgot, egy kérése volt, ne legyen fehér.
Honnan indultunk? Benzines, automata autót szeretnék, az sem baj, ha tetőablakos. Adta magát a Giulia (Szépe a Stelvio, de nem az én világom), de elvetettem első körben, féltem, hogy szűkös lenne.

Mik kerültek a kalapba? Kia proceed GT, Subaru Levorg, Opel Insignia Turbo kombi, Skoda Ocravia Rs kombi.

A végső döntés már ismert, de részletezni fogom az okait egy következő bejegyzésben.

 
>> Szervizfrusciante // Alfa 147 Gta Q2 // 2019-08-22

Az autó gazelvetel után illetve alapjáraton de csak melegen kopogott de nem ritmusosan és nem is mindig... Felálltam az aknára és 1x. Hallgatva azt hittem hajtokaros lett a gép amit elég nehezen emesztettem volna meg . Mielőtt levettem volna a kartelt, hogy szemrevetelezzem a fotengelyt és a csapagyakat levettem a hosszbordasszijat. Hála égnek azonnal megszűnt a kopogas. A feszítő adta ki a hangot. Rendeltem Dayco szettet és kompletten cseréltem az egészet.

 
>> EseményLevi145 // Alfa 156 1.9 Mjet 16v SW // 2019-08-22

Megtettünk közel 2000 km-t, mindenféle hiba és különös esemény nélkül. A "szarolasz" ismét bizonyított :) Családdal, csomagokkal haladósan ( nagyon jól autózható lett az optimalizálást követően ) 6,4 literes átlaggal értünk haza.

Novemberben elején esedékes a műszaki, terveim szerint begurulunk és kigurulunk 2 év friss vizsgával, majd átadásra kerül az új tulajdonosának, aki Budapest-Nyíregyháza vonalon fogja igen aktívan használni. Addig élvezzük az együtt töltött időt.

 
>> Szervizfbence // Alfa 146 1.6 boxer // 2019-08-22

Műszerfal izzók kicserélve.