Blog >> ti

Eltelt picivel több, mint 5 év így esedékessé vált a vezérlés cseréje és mivel hosszbordást még soha sem cseréltettem így felkerült a listára az is.Természetesen a szokásos típushiba a porladó vezérlés burkolat nálam is jelentkezett, de épp akciós volt a fiatalkatreszek.hu-nál így gyorsan berendeltem azt is.

Km: 191200

Sajnos engem is utolért az a típushiba, hogy letört a visszafolyó ág egyik csöcse a kiegyenlítő tartályról, de elég szerencsésnek mondhatom magam, mert a garázsban észrevettem miközben töltöttem fel az ablakmosó folyadékot. Olaszautóbontóban sikerült egy gyári újat vennem elég jó áron, és este miután nagy nehezen szereztem egy clic-r fogót orvosoltam is a problémát.

>> Tuning és extraAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2023-10-06

A kormánybőr állapota már vállalhatatlan volt, ezért egy nagyobb lélegzetvétellel sort kerítettem több régóta tervezett beltéri finomságnak:
- kormány átalakítása Ti kormánnyá,
- sebváltó gomb,
- sebváltó szoknya,
- kézifék markolat,
- kézifék szoknya,
- középső könyöklő
újrabőröztetése.

Sokat kutattam, keresgéltem a témában, végül Rendes József úrra esett a választásom (rendeskormany.hu). Egy pillanatra sem bántam meg: zökkenőmentes lebonyolítás, maximális profizmus és korrekt árak jellemzik, bátran ajánlom mindenkinek.

MPL-lel küldtem meg neki az elemeket a megbeszélt időre, 1 nap alatt elkészítette, másnap már vissza is postázta.

A csomagtérteleszkópok fejbeveréssel jelezték a hidegben, hogy eljött a csere ideje, olyat rendeltem, ami benne is volt. (Stabilus 8082YZ) És, ha már úgy is jött a futár, akkor kértem egy pár Bosch ablaktörlőt is, mert a korábbi már új korában is rossz volt és azóta is csak idegesített.

>> EseményRoll1983 // Alfa 159 SW 1.75 TBi Distinctive Ti // 2023-11-09

Ismét eltelt 2 év, ez már a harmadik műszaki vizsgája az autónak nálam.

Km: 188731

Megadta magát az akkumulátor, kapott gyorsan egy másik Exide-ot.

Elérkezett az olaj és szűrők cseréjének ideje, valamint már nagyon idegesített a futóműből jövő hang és ennek is utána jártunk. Kapott az autó 2 Meyle HD felső lengőkart és síri csend uralkodik újra az autóban.

Motul 8100 X-Clean 5w40
Meyle HD lengőkarok

Km: 185000

Nagyon ramaty állapotban voltak a hátsó toronyszilentek így a csere mellett döntöttem és ha már szét volt szedve, kapott hátsó gátlókat, nehogy egyszer úgy járjak, hogy leszakadjon aztán az út szélén maradjak.

Febi toronyszilentek
Kayaba gátlók

Munkadíjjal együtt 140e Ft
Km: 180400

Kapott az autó friss olajat, új szűrőket, mentek a kukába a nemrég cserélt hátsó fékbetétek, mert csikorogtak, valamint cserélve lett a turbó olajzócsöve is, amit a fiatalkatreszek.hu-n szereztem be.

Motul 8100 X-Clean 5w40
Mann olajszűrő
Filtron levegőszűrő
Filtron pollenszűrő
Turbó olajzócső - Cikkszám: 55258147
Ferodo fékbetétek

Km: 175000

Mivel minden apróság bántja a szememet, így ma kapott az autó egy tankajtó zárat és egy tanksapka rögzítő gumit.