Blog >> gt

>> SzervizLaciferi // Alfa GT 1.8 Twin Spark Progression // 2021-01-14

Ajtóhatárolók cseréjéhez végre sikerült elérkezni, még anno így vettem az autót, hogy kattog mindkét oldal. Plusz ha már szerelőnél járunk, akkor megcsináltatom a légzsák csatlakozót is, mert valahol nem érintkezik jól.

Szerelő: Olman Zsolt ismét :)

 

Vettem még 3 litet olajat, hogy legyen utántölteni, kb februárban tervezem az olajcserét összes szűrővel, addig biztosan kitart és még marad is :)

A kuplung pedál gumija megadta magát, rendeltem helyette egy másik gyárit, plusz még a kalaptartó jobb oldali műanyag tartóját is cserélnem kellett, mivel én már törött állapotban vettem a kocsival együtt, szóval most ezt is orvosoltam, így ez is rendben lesz.

Következő állomás januárban az ajtóhatárolók cseréje :)

 
>> SzervizLaciferi // Alfa GT 1.8 Twin Spark Progression // 2020-12-04

Már amikor vettem az autót is határeset volt a hátsó fékek állapota, de még 15000 km-t mentem velük gond nélkül, ma viszont meg lett ejtve a teljes cseréjük, így egyrészt esztétikusabb lett a kocsi, plusz biztonságosabb is.

Költségeim :

Bosch tárcsák +betétek 30000 Ft
Szerelő Olman Zsolt ismét 10000 Ft

 
>> EseményLaciferi // Alfa GT 1.8 Twin Spark Progression // 2020-11-26

Ma van az első közös szülinapunk Gustavoval :)

Eddig 15000 probléma mentes km van mögöttünk, remélem még sokszor ennyi lesz :)

 
>> SzervizLaciferi // Alfa GT 1.8 Twin Spark Progression // 2020-11-14

Az előző hétvégén Debrecenben jártunk a remek M3-on, valószínűleg ez adta meg a kegyelem döfést az egyik hátsó kipufogó hővédő lemeznek, így sajnos mikor már Pestre értem hallottam, hogy irgalmatlan zörgés hallatszik hátulról, a lemez leszakadt. Na otthon a garázsban néztem alá, szerencsére egy akkora lemez, hogy képtelenség elhagyni, felfeküdt a kipufogó csőre köszönte szépen... :)

Hívtam kedvenc szerelőm Zsoltot, aki ismét beszuszakolt a hétre valahogy, így péntek délután már elhozhattam ezüstös kisautóm, szóval ez is megoldva, persze nem várt kiadás volt, meglepett valamivel a hónapban a drága :)

Km állás: 106500

 
>> Tuning és extraGT Ɨ|ѯ // Alfa GT 3.2 V6 Distinctive FL // 2020-11-12

Az utolsó ragacsos bevonat is eltűnt a mai napon az utastérből.
A km óra keretét és a légbefúvót is elláttam karbonszövet bevonattal ezúttal matt selyem lakk zárást kapott, hogy ne tükröződjön vissza a szélvédőn.

 
>> EseményLaciferi // Alfa GT 1.8 Twin Spark Progression // 2020-11-05

Ma felkerültek a téli gumik, jól felfújtam 2,4-re mindet, Kerényi Zoli barátom jóvoltából kicentírozva vettem a felniket, ezzel már nem kellett vesződni. Köszönöm a segítséget Zolinak és Olman Zsoltnak a szerelésben.

Km állás : 106000 km

Nyári gumikba 9000 km ment idén

 
>> SzervizGT Ɨ|ѯ // Alfa GT 3.2 V6 Distinctive FL // 2020-10-23

Kicseréltem ma a jobb első lámpát mert ami benne volt a hátlapja ki volt vágva a xenonégő gyorsabb cseréje végett / előző tulaj gondolom / és olyan fedlapot nem tudtam szerezni ezért komplett csere, igazi 4 kezes feladat ( köszi Jorjie a segítséget:-) csavarok szerencsére mindenhol szépen mozogtak, vissza rakásnál grafitzsírral meneteket bekentem.

 
>> Tuning és extraGT Ɨ|ѯ // Alfa GT 3.2 V6 Distinctive FL // 2020-10-15

Készítettem ma 1 kis hővédelmet az ECU-nak semmi túlbonyolítás, 2 db tartó ebbe dupla fallal 1 hőterelő lemez, egyszerű és nagyszerű valamint oldható a szerelése.

 
>> Tuning és extraGT Ɨ|ѯ // Alfa GT 3.2 V6 Distinctive FL // 2020-09-23

Sikerült a lehetetlen:-)
FCA,, Ricambi Oriinali Zender küszöb spoiler szett, köszi Rohodi Misi:-)
Kezelésbe vétel megtörtént, kap majd 1 telifényt meg egy kis karbonbetétet.