Blog >> küszöb

>> AutóápolásHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2020-11-14

Sajnos még tavasszal a kerékcserénél eltörött a küszöbspoiler és a küszöbvég is eléggé korrodált volt.Jól elhúztam a dolgot és mostanra lett készen. A küszöbvég foltozva lett és az egész újra lett rücsizve. A spoiler műanyag javítva lett és újrafényezve. Sajnos ezen az 56-on nem volt gyárilag spoiler,mikor vettem már rajta volt de ragasztva és patent nem tartotta, most is így került fel ami elég macerás Teroson spoiler ragasztót használtam hozzá.

>> Eseményvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2020-05-29

Levizsgázott, már 16 éves.
Komoly baj nincs. Viszont most kivételesen a bal küszöbbel kell valamit kezdeni, pedig az 2 éve lett javítva. Lehet talán pont azért.

Túl sok km nem ment bele, de
- a turbó a felújítás óta jó, csak 1x szórakozott velem, mintha valami eldugult volna, de mikor hajlandó volt felpörögni, egy kövér gáz helyretette. Ennek már több hete, azóta semmi gond. (eddig)
- a futómű nem nyikorog, nem imbolyog stabil
- a fényezés jó állapotban, a belseje is az ülés csak kicsit van megkopva

>> Szervizvasony // Alfa GT 1,9 mJTD // 2019-08-15

Azt hiszem kicsit sokat járok szervizbe, de most már minden meg lesz lassan csinálva.
A tavalyi küszöb javítás nem sikerült túl fényesre, megint kiütött a rozsda, most ezúttal nem javították, hanem ki lett cserélve a jobb küszöb.

Egyúttal sikerült kapni valamit a bontóban hátra és be is tudták állítani a futóművel, már csak a nyekergéssel kell kezdeni valamit.

>> SzervizATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2019-11-29

Lakatolva, taposó, küszöb, ami kell. Fényezve! Spoilerek feldobva, hogy többet le se essen.
Antenna cserélve, mert valami cuki állat megnyamnyomgta.
Plusz a két levelfogó záró eleme is kicserélve, mivel a patent már nem tudta a kasztnihoz feszíteni.
Jujj és persze bal oldali xenon csere is aktuális volt a vibrálás és a néha megjelenő rózsaszín fény miatt.

Következő feladat a kormány bőrözése. Dec 23.

>> SzervizATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2019-09-21

Történt egy kis baleset. Zebrán belém jött egy inas. Eddig úgy tűnik két karccal a lökhárítón, egy törött rendszámtábla keret és az elhajlott rendszámmal megúsztam. Más extrát nem találtam...eddig.

Gondoltam, ha már cseréltem a rendszámtábla keretet, akkor neki ugrok a küszöbspoilereknek...nem kellett volna. Majdnem sírtam, oké nem, de mégis. :-) Jobb oldalt a küszöb elég szépen megindult a halálba. Nem fotóztam le, mert hülledeztem. Hétfőn hívom a lakatost, mert ez így hányinger. Oda patentot már nem mertem tenni. Hozzáértem volna beszakad az egész. A képen látható patentet használtam. Visszatértem rá. Most beleütögettem a küszöbbe és úgy toltam rá a spoilert. Kurva nehéz meló, de jobb ez így.

>> SzervizATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2018-05-18

3. kör, küszöb tökéletes. Nem piszkáljuk többet.
Bal hátsó ajtó javítva. Király lett minden, jah még a szélvédő is cserélve. Jók vagyunk. Jöhet a takarítás. Sajnos a kormány bőrözése elmaradt. Sok a meló. Ütemezés később lesz. Na mehetünk a 156ra.

>> SzervizATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2018-04-20

Elkészült. Megette az idő a küszöböt, szóval időben...mondom én. A kép csak egy gyorsan kattintott fotó. Majd nagytakarítás után ;-)

>> SzervizATE TR // Alfa 156 1.6 // 2018-04-16

Ha már a 159nél téma, akkor legyen itt is. Ő is le lesz támasztva...

>> SzervizATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2018-04-16

... hát akkor a küszöb téma. Nem fűznék hozzá sok mindent...ne lepődjön meg senki, a kocsi koszos. :-) Autó letamasztva. Jó kezekben.

>> SzervizATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2017-05-01

Várom a patentokat. Nem szép látvány!