ystuc - főkép
>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2021-08-21

4 hónap állás után akku feltöltve és pöccre röffent az 5 henger. Volt egy kis örömautózás is... :-)

 
>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2021-06-25

Ez az év nem úgy alakul az autó szempontjából, ahogy terveztem. Házbővítés, felújítás van folyamatban január óta, minden más fontosabb, mint ő. A másik felnik sem kerültek fel, alig mozgok vele. És most még ez is... Több, mint 2 hónapja nem volt beindítva, valószínűleg az akku is lemerült. De hát őt csak én vezethetem, én meg motorbaleset miatt kényszerpihenőn vagyok vele együtt. Megígértem neki, ha a lábadozáson túl leszek, rendbe szedem. Kéne polírozni is...

>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2020-12-04

A Toora felniket mikor elraktam, kiderült, hogy az egyik nagyon üt, görgőzni kell. Végre rászántam magam és ezt is elintéztem. Tavasszal ismét ezek kerülnek majd az autóra.

>> EseményAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2020-09-19

Az új kedvenc találkozóm. Ismét nagyon jó volt. :-)

 
>> SzervizAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2020-07-14

Az első fékek cseréje már időszerű volt. 8 évesek voltak a tárcsák, kiszolgálták az idejüket. Jól bevált Car Sport lyuggatott, mart tárcsák kerültek fel ismét, 305 mm-es méretben. Fékbetét ügyében pedig az ATE Ceramic típusra esett a választás. Bízom benne, hogy be fog válni.
Pár apróság lett még rendbe rakva. Egy kipufogó rögzítő eltört, iszonyat hangok jöttek az autóból alapjáraton. Cserélve lett a jobb oldali tükörháromszög, na meg a légzsák hiba újra meg lett keresve. Valamint a jobb oldali első ajtóban lévő csipogó leesett a helyéről... Ezeken kívül mindkét lámpamosó kupakja hiány volt (egyiket elhagytam, a másik meg a kezemben maradt), így azok is meg lettek rendelve. Fényezés után fognak felkerülni az autóra.

>> EgyébAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2020-03-21

Mai napon visszakerültek a nyári gumik. Az idő szép és mostanában keveset megy az autó. Úgyhogy gyorsan meg lett oldva, a nagyobb roham előtt. Másik nyári szettet akartam felrakni idén, de ott az egyik felnit görgőzni kellene. Igaz, itt meg mind a négyet, de ezen már fent van a gumi... 😁 Talán ha vége a víruskáosznak, el tudom majd intézni a kerekek rendberakását is.

>> SzervizAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2020-01-16

Az aksi megadta magát. 5 és fél évet bírt. Megint Exide Premium került az autóba.
A jobb oldali menetfény nem világított, mint utóbb kiderült, a xenon javítás alkalmával nem lett összedugva a csatlakozó. Valamint a riasztó kapcsolójában ki lett cserélve az elem.
A legközelebbi autóvillamosságihoz mentem. És bár gyorsan megoldották az aksi bevizsgálását, majd cseréjét, de elég durva összeget mondtak végül, amit már nevetségesnek tartok. Persze szóvá tettem, de nyilván többet nem megyek hozzájuk. Ha megint elektromos probléma lesz, keresek mást.
Na mindegy, remélem egy darabig nem lesz az elektromossággal gond.

>> SzervizAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2019-12-12

A kevlározott kuplung meg lett égetve, azt rendbe kellett hozni, mert csúszott. Ezen kívül volt még olajcsere. A motorháztető zárja be volt rohadva, látszik, hogy nem nagyon kell nyitogatni. :-) Egy motortartó bak el volt törve, cserélve lett.
A xenon égők már az utolsókat rúgták, alig láttam velük, azt cserélni kellett. Kapott az autó új első ablaktörlőket is. Valamint felkerültek a téli kerekek.

>> EseményAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2019-09-21

KUL helyetti összejövetelen iszonyatosan fáradtan vettem részt, de pihentető volt a rendezvény. Reggel még nem voltam benne biztos, hogy megyek, de aztán legyőzve a fáradtságot, útnak indultam, és milyen jól tettem! Családias, nagyon jó hangulatú találkozó volt. 1/100-as versenyen kis unszolásra indultam, ilyenben még nem volt tapasztalatom, legközelebb jobban fog menni. :-)
A képekért köszönet Dekkának és Ádámnak! :-)

 
>> EseményAlfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2019-07-13

Az időjárás nem volt a barátunk, de délutánra elmúlt az eső. Amúgy jó volt. :-)

Negatívum a pizzát illeti. Vásárlás előtt megkérdeztem a méretét, és hogy mennyit kell várni? 32 cm-es, 15 perc. Oké. Én egy nyugodt ember vagyok, de az elkészült pizza jó, ha 25 centis volt, de talán még annyi sem. A cetlire írt nevem valamiért egyre hátrébb vándorolt. Hosszú várakozás után ránéztem a sorra, még 3-an voltak előttem. Kb 10 perc elteltével már csak 5-en. Végül 40 perc után kaptam meg. Legalább finom volt, de azzal a lendülettel lángost is kellett venni...