Blog >> fejegység

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2024-04-22

Végre sikerült eljutni a Grandvoice műhelybe. Az új fejegység bekerült a helyére, közben kiderült, hogy az erősítő gyengélkedik, így az meg kiszerelésre került, javítása következik.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2024-04-22

A régi már majdnem 10 éves, és egyre inkább érezhető rajta a kor. Lassú, nem csatlakozik Wi-Fi-re, akadozik. Eljárt felette az idő, eljött a csere ideje.
Nem ragaszkodtam volna ismét androidos fejegységhez, de végül úgy alakult, hogy mégis azt vettem.

>> Tuning és extraSultan // Alfa 159 1.8 MPI, Progression // 2021-03-28

Bekerült az első extra az autóba. A gyári cd-s rádiót lecseréltem egy Pioneer DMH-G220BT fejegységre. Voltak problémák, végül sikerült életre kelteni. A fejegységhez ami járt beépítő keret nem igen ment be az adott helyre, még szerencse, hogy volt egy sugallatom, hogy jobb ha megveszem a 159-hez kapható beépítőkeretet, mert azt sikerült betenni, és azzal bement a helyére. Ezután már csak azt kellett megoldani, hogy a gyári bekötések máshogy vannak mint a pioneer bekötései, így elsőre nem kapott áramot. Egyelőre áthidaltuk, de nem az igazi, nézni kell valami csatlakozót, vagy átalakítót, hogy jó legyen... Ha esetleg ezt ovlassa valaki és van tippje mi kellene, ne tartsa magában. :) Köszi!

Sajnos a tolatóradarom is rakoncátlankodik, erőteljes kontakt hibája lehet, hideg időben nem akar működni. Amint felmelegszik az idő 20 fok körülre, megjavul. :) Majd egyszer ha lesz idő és alkalom szétkapom és megnézem mi ott a helyzet. Azt is tudom, hogy a bal oldalival van gond. :)

>> Tuning és extraleopop3 // Alfa Brera/Spider 2.2 JTS // 2020-02-17

Videót is csináltam róla belinkelem ide a YouTube videóm a fejegység működéséről!

Wondefoo Alfa 159/Brera Androidos fejegység

Gyárilag a sima rádiós fejegység volt benne ezt cserélni szerettem volna egyből.
Mindenképpen gyári nagy navigációs fejegységet szerettem volna de ahogy megtudtam utólag elég buta és haszontalan így egy olyat kerestem ami ugyanúgy néz ki mint a gyári nagy navigációs fejegység csak sokkal okosabb nála ezért esett erre a választás.

Főbb tulajdonságok:

-Android 10 legújabb és mindig frissíthető
-WiFi, Bluetooth funkció
-2db USB
-CarPlay/Andorid auto támogatás
-Multikormányról vezérelhető
-DSP Chip a brutál hangzásért
-IPS kijelző gyönyörű színekkel és nagyon jó betekintési szöggel
-64 GB tárhely
-4 GB RAM sosem akad ezért nagyon fluid
-8 magos proci

Ja és az a vicc hogy még adtak hozzá ingyen kiszedőt is, mikroszálas törlőkendőt, műanyag beltéri elem kiszedőt is sőt tolatókamerát is aminek 12 LED-je van így este is jó képe van és erősebb a fénye a tolató lámpánál :DD

Nagyon meg vagyok vele elégedve még sokkal jobb mint ahogy vártam.

YouTube videómban részletesen elmondom elmagyarázom hogy működik a videó fennt van a csatornámon! 😁🍀

>> Tuning és extragecsa // Alfa 159 3.2 V6 Jts Q4 // 2018-03-18

A fejegység rosszul volt bekötve, ezért minden leállításkor elfelejtette a beállításokat. Az antenna kábele félig ki volt csúszva a foglalatból, ezért alig talált állomást. Most minden pöpec.

>> Tuning és extraalfarkas91 // Alfa 147 1.9 jtd 8V Ti // 2017-04-10

2017.04.02.
Az Ebayről vásároltam egy 2 din-es méretű multimédiás fejegységet amin Android 6.0 fut így a Google Play alkalmazással minden-minden applikáció letölthető - úgy működik mint egy tablet. Rengeteg csatlakozóval ellátott, tolatókamera bemenettel és egyéb extrákkal. Sajnos nem vagyok nagy Ebay vásárló így meglepően 3 nap alatt megjött a csomag Hong Kongból amire a DHL csomagküldő szolgálat rárakott egy "kis" vámot. Legközelebb okosabb leszek ;)

Képek a beszerelésről! ;)

Végre meglett a rendszámunk. Tervek szerint beleteszek egy két ezer kilométert aztán nagy szervíz. Beindult az alufelni vadászat is. Hétfőn jön a hangcucc bele. Emblémák már megvannak csak nem tudok dönteni :(

>> Tuning és extraJCsabi // Alfa 147 1.9 JTD 8V Distinctive // 2016-11-17

A Facebook alfás csoportjába hirdették ezt a jó kis fejegységet. Egész korrekt áron. (új ára: 90eFt környékén mozgott)
Android rendszerű, 1Din méretű, van benne navigáció, kihangosító, ipod vezérlés, letölthető appok és egy csomó okos funkció. Gondoltam adok neki egy esélyt. Nem is tétlenkedtem, írtam a tulajnak, elutaltam a pénzt és 2 nap múlva megérkezett a kicsike.
Beszerelve sokkal szebben szól, mint a Pioneer ami benne volt.

Utólag akadtam rá a neten, hogy eleinte a 4C Alfákat is ilyen fejegységgel értékesítették.

>> Tuning és extraJCsabi // Alfa Spider / GTV 2.0 Twin Spark Lusso // 2016-09-27

Vettem egy másik fejegységet a kocsiba. Végre passzol a világítása a műszerfalhoz. :-)

>> Tuning és extraWolf // Alfa 147 1.9 jtd 16v // 2016-09-25

Na, végre bekerült véglegesen fejegység morgóba. Ej, kapcsolókat meg kell fordítanom, ellenkezően kapcsolnak, mint kellene.
Ráeresztettem mikrofonos hangolást, egész meglepő eredménnyel...egyenlőre hagyom is kárpitot, foglalkozhatok mással, mélyközép egész tisztességesen szól. Magasról ugyanez nem mondható el, teljesen kiemelt magassal is csak hasonlít arra amit elképzeltem. Élettelen, pontatlan, bizonytalan. Azt hiszem egyenlőre megkapja bose magasakat, aztán majd kárpittal mehet jbl mélyközép selyem magassal, ha elég lesz a hely.