Blog >> vég

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa Giulia Quadrifoglio // 2023-05-28

Évente egyszer le kell pucolni, mert rárakódik a korom meg a mocsok, ami egy sima mosással már nem jön le. Egy kis króm polírpaszta viszont megoldja a problémát.

1-2. kép: bal oldal előtte - utána
3-4. kép: kobb oldal előtte - utána

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa Giulia Quadrifoglio // 2021-11-21

Lassan közelítjük a 8000 km-t és a króm kipufogóvégeken már meg is látszott ez. Sima mosással már nem jött le róla a rárakódott mocsok. Úgyhogy a még 159-hez vásárolt króm polír pasztával átsikáltam ezeket is. A végeredmény: újra csillogó kipufogóvégek.

1-2. kép: előtte
3-4. kép: utána

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2018-04-18

2016 augusztusa óta van fent a króm kipufogóvég és azóta nem nyúltam hozzá.
Ideje volt már, mert nem tündökölt már régi fényében. Igazából elég szarul nézett ki.
Vettem hozzá egy króm polír pasztát és egy mosogató szivaccsal (melynek egyik fele puhább, a másik érdes) nekiestem.
Először a külsejét súroltam le jó alaposan. Alá kellett feküdni, hogy tényleg mindenhol elérjem, de sikerült szépen megsuvickolni minden részét kívülről.
Utána, gondoltam, nekiesek a belsejének is, amíg bírja a szivacs, de éreztem, hogy ha tudna beszélni már jelezné: "Figyelj, azért a lófasznak is van vége!"
Így csak egy nekifutásra jól megsúroltam, ahol értem és ezzel egyelőre letudtam a kipufogóvég ápolását.

>> Tuning és extraRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2016-08-26

Mikor megvettem az autót, már láttam, hogy a kipufogóval kezdeni kell valamit, mert az a 40-es rozsdás bádogcső, ami kijött a gép alól, szégyen volt. Később kiderült, hogy a dob is elég rossz állapotban van. Kinézetre is és kigyorsításoknál is morgó hangon berezonált.
Próbáltam szakembert keresni a célra a környéken, azonban mindenkiről lebeszéltek, hogy csak mókolnak. Így bár, ha nem is volt egyszerű megoldani, hogy BP-i szakihoz hozzam, végül mégis megoldottam. A neten is az első találatok között volt és itteni referencia is akadt, nem is egy, így a Dinamit-dob műhelyébe vittem az autót.
Levettük először a dobot kíváncsiságból, hogy milyen hangja van, de én akárhogy füleltem, se hangszínben se hangerőben semmiféle változást nem vettem észre. Próbáltuk, hogy egy vékony sportdobbal esetleg mit lehet rajta hangolni. Gyakorlatilag semmit. Hát hiába, a turbódízelből nem nagyon lehet hangot kicsiholni, főleg ebből, aminek már fent van a részecskeszűrője.
Így lekerült a dob és a helyére csak egy cső került. Egy ferdén elvágott, kör alakú, szép perforált 100-as króm véget kapott. Szerintem nagyon jó lett. A srácokkal is nagyon elégedett voltam és az egész cég hozzáállásával. Közvetlenek, segítőkészek, ügyfélközpontúak. Bátran ajánlom őket másnak is.

Továbbá, a másik oldalon kicsit csálén állt a kipufogó takaró műanyag. Megpróbáltuk megigazítani, de kiderült, hogy le van törve az egyik fül. Egy kicsit jobban néz most ki, de emiatt nem tudtuk tökéletesen a helyére illeszteni (utolsó két kép a before-after).

>> Tuning és extraShadin // Alfa 159 2.0 JTDm SW Ti // 2015-11-30

Mivel az utángyártott dob vége nem tetszett és a régié pedig jó állapotban volt elmentem a Proex-hez és átrakattam. Majdnem gyári a kipufogó, mindösszesen 22.000Ft-ért.

1-2. kép az utáncsártott vég
3. képen a tesók
4-6. a visszarakott régi vég

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2015-01-18

Hát eljött ez is,a mai napon elvitték a kocsinkat. Még az idő is elromlott,akár a kedvünk. Hét évig gyűjtöttük együtt a kilómétereket.,egészen mostanáig. Hiányozni fog :((

 
>> Tuning és extraKollerT // Alfa 159 1,9 JTDm 16V SPORT // 2014-04-14

Kivetettem a dobot, illetve http://www.kipufogopillmann.hu/ -nál csináltattam egy króm véget rá.

(Dobot Proexnél vették le, 10000Ft volt.
Króm vég, Pillmann, 12000Ft)

>> Tuning és extraZozoeusz // Alfa 156 2.0 TS Selespeed // 2013-10-21

Sziasztok!

A következő heti tervemet gondoltam megosztom veletek. :)
Arról volna szó hogy az egyes rendszert dupla végűre cseréljem. Félre értés ne legyen ez csupán annyit takar hogy egy darab gyári hátsó dob és ahhoz hozzá hegesztve még egy vég kimenetel a túl oldalra. Szép lesz esztétikailag , szerintem :) Hangilag pedig majd csinálok vidit ha elkészül :D

Mint ahogy az gyárilag is kialakított megvehető rendszer kinéz :
Link az oldalra ahol a cumó van.... ;)

Ti mit gondoltok ? :D

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 2.0 16V // 2008-07-05

Szép tél végi napra virradott ma és napsütéses időben útra keltünk Zsámbék felé.
Szép zenét raktam be és kanyarogtunk szépen szomor felé,mígnem egy jobbra ívelő kanyarban egyszer csak arra leszek figyelmes,hogy balra kitör a hátulja.Az ellenkormányzás hatástalan voltés már keresztben is álltunk az úton,de közben a jobb kanyarból bal kanyar lett és mi oldalvást szépen letértünk az útról és a bal elejével belefúródtunk a partfalba,majd tovább lökve a hátuljával is belecsapódott.Na,ez meglepő volt számomra.Igaz nedves volt az út már a kanyar előtt de arra nem számítottam,hogy meg is volt fagyva.Pedig ez történt.Amikor kiszálltunk a kocsiból,majd hanyatt estünk,mert jégpálya volt az úton.+6 fok volt a kocsi hőmérő szerint és délelőtt 11 óra volt,nem hajnal.80 körül mehettem,ami soknak bizonyult.Nem mellékesen karcolás nélkül szálltunk ki a kocsiból.Nagy mázli volt,hogy miután kiszálltunk a kocsiból pont megjelent egy ismerős és hazahúzott.Az igazi mázli persze az volt,hogy nem két perccel előbb ért oda.Később az a döntés született,hogy nem lesz helyreállítva.Egyrészt sokba került volna,másrészt már nem bíztam volna benne,hogy ugyanolyan erős lesz a kasztni.
Deformálódott is,meg el is rört egy helyen.Így hát befejeződött a földi pályafutása.47000 km-t tettünk meg vele két és fél év alatt.Általa megszerettem az Alfát és nem volt kérdés milyen lesz a következő :-)

 
>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.8TS8V // 2007-10-01

Vonatozás után elindult a 155-ös az utolsó utjára:Kismarosról Tokodra.Mindha tudta volna,olyan dinamikusan gyorsult és olyan szép ívben vette a kanyarokat és olyan gyönyörű hangja volt de nincs mit tenni,este leállítom és jövő héten megkezdődik a szétbontása.Hét hónapot volt nálam,egész pontosan 216 napot.Ezalatt 11306 kilómétert tett meg velem probléma nélkül.Az égvilágon semmi baja nem volt csak néhány apróság és mégis elbúcsúzom tőle,sajnálom,hogy ez lett a vége és szép emlék marad és emlékezni fogok rá mennyi helyre elvitte a seggemet.