Blog >> kipufogó >> dinamit

>> SzervizBuksi // Alfa 155 2.0 8V Twin Spark QV :) // 2016-09-28

Augusztusban, nyaraláskor Hévízre érve hallottam, hogy hangosabb lett az autó. Alá kukkantottam és láttam, hogy a középső dobból kirohadt a cső. Illetve már csak a lehelet tartotta. Aztán másnap menet közben megszűnt ez a lehelet is, még jó, hogy előző nap feldrótoztam a csövet és nem lett nagyobb baj. Mivel az autó nincs napi használatban, csak most jutottam el odáig, hogy megcsináltassam. Sokat gondolkodtam, keresgéltem a neten, hallgattam meg a tapasztalatokat arról, hogy kire is bízzam ezt a feladatot. Végül is a Dinamit kipufogó csapatára esett a választásom. Nem csalódtam, nagyon meg vagyok elégedve velük és a munkájukkal is. Gyorsak, nagyon segítőkészek, türelmesen végighallgatták a hülye kérdéseimet, azt hogy mit szeretnék, aztán mindent elmondtak a kipufogóról, hogy mit miért érdemes és mit miért nem. Leinvitáltak az aknába, az átvizsgálás közben nem fikázták az autót, egy rossz szavuk nem volt! Ott egyből adtak egy árajánlatot és amikor elkészültek fillérre pontosan annyit fizettem. Se többet se kevesebbet. Szóval másnap vittem vissza az autót és hagytam is ott, viszont délután már mehettem is érte. Nagyon szép munkát végeztek és 1,5 év garanciát vállalnak rá. Elmondásuk szerint 5-6 évig nem kell foglalkoznom a kipufogó rendszerrel. Remélem így is lesz. :-)
Cseréltettem a flexi csövet (ez még a gyári volt), tulajdonképpen a katalizátortól hátrafelé az autó legvégéig minden újra cserélődött. Szóval a katalizátor után lett egy kisebb közép dob, után következik egy gázgyorsító és végül a hátsó dob. :-)
Kinézetre szép, hangra halk, alapjáraton egy kis és nem zavaró mormogással. :-)

>> Tuning és extraRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2016-08-26

Mikor megvettem az autót, már láttam, hogy a kipufogóval kezdeni kell valamit, mert az a 40-es rozsdás bádogcső, ami kijött a gép alól, szégyen volt. Később kiderült, hogy a dob is elég rossz állapotban van. Kinézetre is és kigyorsításoknál is morgó hangon berezonált.
Próbáltam szakembert keresni a célra a környéken, azonban mindenkiről lebeszéltek, hogy csak mókolnak. Így bár, ha nem is volt egyszerű megoldani, hogy BP-i szakihoz hozzam, végül mégis megoldottam. A neten is az első találatok között volt és itteni referencia is akadt, nem is egy, így a Dinamit-dob műhelyébe vittem az autót.
Levettük először a dobot kíváncsiságból, hogy milyen hangja van, de én akárhogy füleltem, se hangszínben se hangerőben semmiféle változást nem vettem észre. Próbáltuk, hogy egy vékony sportdobbal esetleg mit lehet rajta hangolni. Gyakorlatilag semmit. Hát hiába, a turbódízelből nem nagyon lehet hangot kicsiholni, főleg ebből, aminek már fent van a részecskeszűrője.
Így lekerült a dob és a helyére csak egy cső került. Egy ferdén elvágott, kör alakú, szép perforált 100-as króm véget kapott. Szerintem nagyon jó lett. A srácokkal is nagyon elégedett voltam és az egész cég hozzáállásával. Közvetlenek, segítőkészek, ügyfélközpontúak. Bátran ajánlom őket másnak is.

Továbbá, a másik oldalon kicsit csálén állt a kipufogó takaró műanyag. Megpróbáltuk megigazítani, de kiderült, hogy le van törve az egyik fül. Egy kicsit jobban néz most ki, de emiatt nem tudtuk tökéletesen a helyére illeszteni (utolsó két kép a before-after).