Blog

>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2008-04-06

Tegnapi nap (0405 14:00) ismét Gödöllőn jártunk Zolinál és készítettünk pár fotót az autóról, amit most megosztok veletek. A fényezés elég jól sikerült, bár még van rajta mit csinálni. Levittük a nyári felniket is, hogy ha esetleg elkészül 12-ére az autó, akkor már azzal ékeskedjen. Az egyik gumin észrevettem egy puklit -még itthon, miközben lemostam őket-, amire Zoli azt mondta, hogy anyaghibás (szálszakadás) a belső oldalán. Nem fogja sokáig bírni, úgyhogy nincs szerencsénk a kerekekkel ezen az autón.. Mire visszamentünk hozzá 18 óra felé, már szét volt kapva az eleje, és a szívet várta, hogy belé kerüljön és ismét dobogjon. Ez a nap valószínűleg ma fog eljönni a belső kárpittisztítással együtt, hisz eléggé festékporos még a belseje (is). Az elemeket egyébként szépen lefújták, az összeillesztés sem látszik és a jobb hátsó ajtó alatt lévő rozsdafoltot is eltüntették, viszont került egy két plusz karc a motorháztetőre és a csomagtartóra - úgy vettem észre. Bár azokat később még úgyis fújni kell..

>> AutóápolásDekka // Alfa 33 1.7 16v // 2008-04-05

hát így állunk most

 
>> Egyébsztane // Alfa 156 SW 2,4 jtd 20V M-Jet // 2008-04-05

Ma egy utolsó megbeszélést tartottunk Kaposváron az esztergomi találkozó előtt.
Megbeszéltük az indulást és az útvonalat.
Ezt követően a kaposújlaki reptérre konvojoztunk, ahol már a gyorsulási verseny eredményhirdetése zajlott, s néhány cartársunk kedvet kapott egy kis versenyen kívüli menetre.

 
>> EgyébHardy // Alfa 156 1.6 16V // 2008-04-05

Ma volt egy kis időm, és már régóta zavart a riasztó visszajelzője, "begyűrve" a szélvédő és a műszerfal közé. Így hát áttettem a gyári helyre.

 
>> SzervizBrezó // Alfa 166 2,4 JTD (151 LE) // 2008-04-05

Kapott 4 új Vredestein Hi-Trac gumát a szekér.Szereléssel együtt 90000 pézbe fájt a dolog.Amit kaptam 4 nyári gumit hozzá 2 Good Year 2 AVON, mondanom se kell abból 2 AVON nagyon szar volt.Hullámosra volt kopva, hozzáteszem érdekes mivel a téli gumi garnitúrának semmi baja ami rajta volt.Tehát a futómű jó.Kérdés akkor hogy mitől, vagy esetleg a kereskedő ebből is lenyúlt 2 jó gumit :) és odarakott 2 szart. Majd kiderül mert megyek fütómű beállításra.

 
>> Szervizcsongor_selespeed // Alfa 156 2.0 Ts Selespeed // 2008-04-05

Végre meg van a friss müszaki! Időközben lett cserélve

főtengely
csapágysor
1 db hajtókar
mindezt egy beragadt olajpumpa miatt.

Most még csak óvatosan járkálunk de már szépen ketyeg-

 
>> SzervizGeec // Alfa 155 2.0 Ts Super // 2008-04-05

Ma felraktam a nyári kerekeket, így már másabb azért.
Hétfőn megyek futómű állításra.
Légszűrő +pollenszűrő csere is megtörtént!

 
>> AutóápolásSomaa // Alfa 156 Sw 1,8 Ts // 2008-04-05

Múlt pénteken úgy döntöttem mivel jó idő van, és időben értem haza, felpolírozom a gépet!
Trutle Wax metálfényezésre valót vettem!

Az eredmény 6 óra munkával egyszerűen zseniális! Nem hittem volna h ennyit dob a kocsin, a motortetőn meg látszódnak a gabonakörök de már csak épp hogy, még egy polír és el lehet őket felejteni! A fél tubus paszta elég volt az egész kocsira!

Szép lett!
Majd rakok fel képeket ha jó idő lesz és tiszta lesz a kocsi!

 
>> Tuning és extraHalesz // Alfa GT 1,9 mJTD // 2008-04-05

Azt hiszem az eddigi legszebb AlfaCity-s díszítést kapták meg a szervezők autói. Az elmúlt években is igyekeztünk látványosat alkotni, de most sikerült találni egy olyat, amely mind a négy típushoz (GT, GTV, 145, 147) nagyon illik (lásd a többiek fotóit: BeeGee, count M, Teddy, Tommi).
A "csillagok és a sávok" nagyon vagánnyá tették a GT-t. Az autót persze matricák nélküli is megbámulják, de így felcicomázva szinte mindennap legalább egyszer megkérdezik, hogy valami rendezvény lesz? A gumisnál mondták, hogy látták a reklámfilmet is, sőt az egyik étteremben a törzshelyünkön is közölte a pincér srác, hogy az Indavideon elcsípte a filmünket :)
De volt olyan is, hogy egy idősebb bácsika nézegette az autómat, így szóba elegyedtem vele. Rákérdezett, hogy "ez valami esztergomi cég?" :) Felvilágosítottam, hogy nem éppen :)
Szóval az "üzenet" nem jut el mindenkihez, de szerintem az autóbuzik tudják, hogy már megint itt van április, ami egyenlő AlfaCity-vel :)

>> Autóápolásadmirális // Alfa 156 SPORTKIT 1998 // 2008-04-04

Végre eljött a tavasz, amit úgy vártam! Most áprilisban 10 éve hogy elkészült a szépségem,és ezt az alkalmat emlékezetessé kellett tenni.

Kapott 4 új 16"-os Selespeed felnit, 205/55 Dunlop SP Sport 01 gumikkal, amik még ideálisak budapesti használatra szerintem.

A belseje vegyszeresen ki lett takarítva teljesen, és a téli gumiszőnyegeket piros szegélyes, Alfa logos plüss szőnyegre cseréltem. Ezek most kerültek bele először.

Angliából sikerült olyan alfás kulcstartót hozatnom, ami tetszik is nekem (pontosan 6 éve nem láttam ilyet) és a fa mintázatú Meta autóriasztó távirányító is piros dobozos és Alfa logos lett!

Minden fantasztikusan jó lett. Olyan boldog vagyok:).