Mutasd

>> Egyéb2013-03-25

Az ősszel vásárolt Technomagnesio felnik sajnos nem voltak tökéletesek, a négyből hármat görgőzni kellett. A gumik pedig mind mennek a kukába, év végére majd kell beszerezni azokat is. A felnik kapnak majd még egy fényezést, vagy egy szinterezést. Ezt majd még kigondolom.
A munkáért köszönet GabCsinak!

>> Esemény2013-03-24

Hétfő este jött a telefon, hogy van lehetőségem kivinni az autót a Carstyling szervezésében megrendezett Autó, Motor Tuning Show-ra. Én amúgy is kimentem volna, mert Föckösnek segítettem a Dorax standon, de ennek a lehetőségnek külön örültem. A JSZV standon lett kiállítva az autó, ezúton köszönet a Fanat-X csapatnak a lehetőségért!
Volt egy kis por, így az utolsó nap végére egy finom réteg megült az autón. Volt, aki a sajátját folyamatosan takarította, nekem erre nem volt időm. A kezét viszont eltörném annak az idiótának, aki a porba pár szót beleírt...

>> Egyéb2013-03-20

Ma GabCsiék műhelyében jártam, felkerültek a nyári kerekek. Az ősszel náluk lett beállítva a futóművem is, és azt vettem észre miután akkor eljöttem tőlük, hogy a kormány picit jobbra áll. Az autó nem húz el, de a kormány csálé. Ezt akkor jeleztem is Nekik. Ma ez orvosolva lett, most már ha egyenesen megyek, akkor a kormány is megfelelően áll.
A téli felnikről levették a gumikat, a 4-ből 3-at görgőzni kell. Ha kész lesz, akkor vagy fényezve lesznek a felnik, vagy színterezve, aztán még be kell szereznem 4 téli gumit a következő szezonra, mert a mostaniak teljesen elhasználódtak.

>> Szerviz2013-02-16

A fedélzeti computer azt mondta, hogy menjek a dealer-hez, mert igényli a törődést. Így is történt, meglátogattam Alfater műhelyét.
Az 5db izzítógyertyából egy már teljesen kuka volt, kettő pedig haldoklott. Ki lett cserélve az összes, valamint az EGR szelep ismét egy nagytakarításon esett át. Ezek miatt volt a hibaüzenet.
Ezeken kívül a klíma kapott egy fertőtlenítést és feltöltést. Valamint észrevettem, hogy a xenon nem szintez. Ennek oka az volt, hogy a kis bizbaz, ami figyeli a rugózást, állandóan leesett a kis gömbfejről, kikopott. Mivel ilyen nem volt a bontóban (na meg ha lett volna, nagy eséllyel szintén kikopva), valamint tekintve, hogy az új ára eléggé horror szerintem, Alfater 2db faudi fejjel orvosolta a problémát. :-)
A hátsó lengéscsillapító a következő project, eléggé gatya már, jövő hónapra van tervezve a rendberakása.

>> Egyéb2013-01-18

Szerencsém volt, Zsifi szólt, hogy van egy felesleges kulcsháza, amiben a pöcök, ami nekem eltört, teljesen ép. Odaadta, és bár nem tejesen ugyanolyan, mint amilyen eltört, szerencsére kompatibilis ez is, így össze tudtam rakni. Nem volt túl macerás a dolog, viszonylag könnyen sikerült megoldani.

>> Szerviz2012-12-27

A Speedy-nél ingyenes műszaki átvizsgálás-akció van. Mára kaptam időpontot. Átnézték az autót, újdonságot szerencsére nem tudtak mondani. A hátsó lengéscsillapítók cseréje lassan nagyon időszerű, valamint a tolatólámpa kapcsolója cserés. Ez utóbbi miatt ma délután még vissza kell mennem, megrendelték.
Ezeket leszámítva az autó tökéletes! :-)

Update: A tolatólámpa kapcsolója kicserélve.

>> Egyéb2012-12-26

Szuper! Karácsonyi és egyben névnapi ajándékként eltört a kulcs. Vagyis az a rész letört, amivel a kulcstartó karikára volt felrakva. Nagy az öröm... Ezzel majd kezdeni kell valamit! :-(

>> Egyéb2012-11-15

Megvásárlás óta volt az a problémám, hogy a könyöklőt nem lehetett teljesen felhajtani. Megállt abban a szögben, ami az első két képen látszik. Nem értettem a dolgot, de hiába próbáltam, egyszerűen nem nyílt fel teljesen. Aztán nem nagyon foglalkoztam vele, mert másnál is volt ez probléma, és senki nem tudta miért. Korábban George mondta, hogy esetleg beszorult valami, ezért nem nyílik fel. Emiatt egyszer már elkezdtem szétszedni, és találtam is egy 50 forintost becsúszva alá, de a jelenség nem szűnt meg. Mivel nagyon ritkán próbáltam meg felhajtani, így ritkán jutott eszembe, hogy nincs ez így jól. De csak nem hagyott nyugodni a dolog, ma nekiestem, és szétszedtem az egészet. Bár ennyire nem is kellett volna, nem bíztam semmit a véletlenre. És nagyon banális oka volt, hogy nem nyílt fel. Egyszerűen nem volt a helyén az egész. Van egy terelő sin belül, ha arról picit is elcsúszik a könyöklő, akkor már nem nyílik fel. Visszakerült a helyére, és mostantól teljesen jól tudom használni. A poén az, hogy már majdnem 4 éve nálam van az autó... Ideje volt rendbe tenni! :-)

>> Egyéb2012-11-12

Itt a rossz idő, az autónak meg elszakadt az ablaktörlő gumija. Gyorsan elszaladtam az Unixhoz, ismerősön keresztül kaptam 40%-os kedvezményt és vettem egy Bosch Twin Spoiler 551 S nevű ablaktörlőt.

Update: Teszt megvolt, kifogástalanul töröl!

>> Egyéb2012-11-03

Ez gyorsan eldőlt. Marek árult 17-es felniket - minő szerencse - téli gumikkal. Megalkudtunk, nyélbe ütöttük a bizniszt, ma fel is kerültek a Technomagnesio Indianapolis felnik egyenesen a GTV-ről. :-)
A látvány valamivel gyengébb, mint a nyári MOMO felnikkel, de azért az eddigi 16"-osoktól jobban néz ki. Mostantól ez a téli szett.