Mutasd

>> Szerviz2009-05-20

Még az előző tulaj hagyatéka volt a törött első lökhárító. Egy ideje terveztem, hogy megcsináltatom, és végre eljött ez is. A leszerelés/felszerelés nem egyszerű, volt vele dolga a műanyagosnak. :-) Viszont ez is kész van.

Na, meg a rendszám is a helyén van. :-)

>> Egyéb2009-05-18

Az önkormányzatnál azt mondták, mikor leadtam a legyártási kérelmet, hogy igaz, hogy a papíron egy hónap szerepel, de maximum két hét alatt meg fog érkezni, és küldenek értesítést róla. Értesítés nem jött, de öt napja letelt a két hét, így ma reggel felhívtam az okmányirodát. Legnagyobb örömömre azt az infót kaptam, hogy megérkezett, mehetek érte. Úgyhogy leszereltem az eredeti "A" típusút, mert azt lekellett adni. Leszedtem a rendszám tartó konzolt is, mert arra semmi szükség, sajnos a helyén lyukak maradtak. Így a legdögösebb a vas, mindenféle tábla nélkül... :-)
Az új rendszám meg majd a héten felkerül.

Ja, és az okmányirodában a hölgyemény még egy csekket az orrom alá tolt, hogy ezért az összegért jegyzi be a változást. Kicsit meglepődtem, hogy 1800-at kell fizetni egy ilyen semmiség miatt... :-/

>> Egyéb2009-05-09

A hátsó szárny alatt a tetőn van egy gumi, amit még eddig senkinek nem sikerült megfejtenie, hogy pontosan mire való. Több SW tulaj is eltávolította már, és elmondásuk szerint a hátsó szélvédő nem porosodik azóta annyira, vagyis van értelme a dolognak. Úgy döntöttem, hogy én is kiszedem.
Ahhoz, hogy a patentokhoz, amik fogják, hozzálehessen férni, jobb, ha levesszük a szárnyat. Belülről mindkét oldalon 3-3 csavar tartja, utána csak lekell emelni. Persze a pótféklámpa zsinórja nem engedi messzire a spoilert. Lapos fejű csavarhúzóval a patentot könnyen ki lehet húzni, bár a gumi nem feltétlenül éli túl. Nekem is elszakadt pár helyen, de mivel nincs már rá szükségem, így nem zavar. A patentokat visszatettem a lyukakba, de ez nem végleges megoldás így. Egyrészt kilógnak nagyon, másrészt van amelyik lötyög. Még annyira nem is zavarna, ha nem tükröződne a fóliázott hátsó szélvédőben, de így nagyon nem jó. Erre kell egy jó megoldás. Szigetelőszalaggal leragasztás átmenetileg jó lehet, de hosszú távon az sem 100%-os. Ezt még ki kell találni.
A látvány így szebb lett, tényleg szárny jellege lett ennek a tetőspoilernek. De hogy a hátsó szélvédő mennyire nem fog porosodni, ahhoz majd egy pár km megtétele szükséges lesz.

U.i.: Kocsimosás után tesztelve, valóban nem porosodik az autó segge. :-)

 
>> Autóápolás2009-05-09

Szeretem, ha tiszta az autónak a motortere is. A szelepfedél eléggé mocskos volt, így elkezdtem takarítani. Még nem tökéletes, lesz még vele meló, de első nekifutásra egész jó lett. :-)
Valamint életem első autóbőr ápolása is megtörtént. Kicsit fárasztó meló, de végül is élvezetes. :-)

>> Szerviz2009-05-04

Felkerültek a nyári kerekek, meg a toronymerevítő is, így egy futómű beállítást csináltattam. Na meg a téli kerekeken látszódott, hogy a belső oldala nyíródik a guminak. Szóval mindenképpen időszerű volt. Lézeres beállítás történt a Megyeri úti szervízállomáson.

>> Tuning és extra2009-05-04

Igen, eljött az idő. Már sokan szívták a véremet amiatt, hogy még mindig a téli felniken gurulok, de hát végül is nem önszántamból volt ez így. Mindegy, végre felkerültek a nyári papucsok.
Reggel bepakoltam mindent az autóba, pont befért az összes dolog. Elgurultam GabCsiék gumis műhelyéhez, és ott megtörtént a felszerelés. Hát, azt kell, hogy mondjam, nagyon ütős lett a végeredmény, én teljesen elégedett vagyok, még ha ez a felni nem is az eredeti terv volt. De azt hiszem jól alakult így a dolog, nagyon ott van a látvány. :-)
GabCsitól sikerült beszereznem mozgókúpos csavarokat is a felnihez 7000 Ft-ért. Köszi! :-)

>> Tuning és extra2009-05-04

Punishernél korábban kinéztem egy küszöböt, és megrendeltem. Ma átutaltam az árát, hamarosan megkapom a cumót. :-)

>> Tuning és extra2009-05-01

És igen! Végre megérkezett a garnitúra. Ma elmentem érte Punisherhez. Kicsit sajnálom, hogy nem az eredetileg kiválasztott felni lesz, de ez is elég jól néz ki. Tetszik. A mérete 8"x17". Kíváncsi vagyok hogyan fog mutatni az autón. Pár nap és kiderül. Már csak mozgókúpos csavarokat kell beszerezni, mert (nem kis meglepődésemre) azt nem adtak hozzájuk.

>> Egyéb2009-04-29

A nagy rendszám a 156-oson sosem tetszett. Matrica kicsiben már nincs sajnos, így marad a "kényszermegoldás". Motor, azaz "B" típusú rendszám kerül az autóra előre. Ma a Mozaik utcában Zsé ismerősén keresztül egy 10-esért kaptam engedélyt, majd utána az okmányirodában 9500 Ft-ért megigényeltem a táblát. Itt az ügyintéző először nem vágta, hogy miről van szó, hárman kellettek hozzá, hogy nekilássanak a dolognak, de végül csak megoldották. Másfél, két héten belül elvileg értesítenek, hogy elkészült, majd akkor le kell adnom az eredeti "A" típusú táblát. Várakozás... :-)

>> Tuning és extra2009-04-29

Bár másfél hónapja megrendeltem a MOMO felniket, azok sajna nem érkeztek meg. És mivel bizonytalan, hogy mikor lesz az általam kinézett felniből valami, kompromisszumot kellet kötnöm, és választottam másikat. Maradtam a MOMO kínálatánál és így alakult, hogy MOMO Strike Black lett a dologból. Ebből állítólag van raktáron. Reménykedem benne, hogy most már minél előbb felkerülhet a nyári gumi is az autóra.