Az enyém új kora óta ilyen. Ha egy kicsit rácsúsztatom a kuplungot simán beugrik. Inkább olyan érzésem van, hogy túl jól emel ki a kuplung és a dermedt olaj lefogja a fogaskereket. Ha meg nem forog, nem ugrik össze.
A Spidernél maradva a két gyári méret pont nem váltója egymásnak. Pont erre játszanék, mert az az 2 centi átmérő különbség jól jönne. Tehát már a "méret" szó sem stimmel...
Azt hiszem a jövő héten bemegyek a helyi vizsgabázisra állásfoglalást kérni.
A hatóságnak max a Spider (mert arra szeretnék más gumit venni) használati utasítását tudnám mutatni, mert más nincs a kezemben. Abban meg nincs benne a 17-es kerékméret.
A gáz mindössze annyi, hogy az első szériánál a 17 coll méret nem szerepel a gyári adatok közt. Csak a facelift után :-(
Ha így nézem az enyémre nem lehet 205/55x16-ot feltenni, az újabbakra viszont igen. A futómű ugyan az.
"36. § ...
(2)115 A járműre felszerelt gumiabroncs méretének, terhelhetőségének és sebességhatárának meg kell felelnie a jármű vonatkozó adatainak. "
Magyarul: gyári méret :-(
Felénk lebeszélt az ismerős a gyári mérettől való eltérésről.
Továbbra is keresem azt a jogszabályt (vagy akármilyen szabályt), ahol le van írva, hogy milyen gumiméret mehet át a műszakin.
Az év autója díj odaítélésekor több tucat autót tesztelnek és értékelnek a nemzetközi zsűri tagjai. Az egyik Totalcar-os is tagja ennek a csoportnak, az Égéstérben sokat mesél a dilemmáikról. Írnak is róla elég sokat az oldalon.
38-ért fóliázták le a teljes kocsit Tapolcán SunTec fóliával. 14 éve ugyan ez az emberke, ugyan ilyennel fóliázta le a 146-omat is, az még mindig jól néz ki. Remélem ez is olyan tartós lesz.
A tegnapi eső után irtó mocskos lett a Párduc. Most mondták a TV-ben, hogy sivatagi homok jött az esővel. Simán lehet, mert olyan a színe, állaga a sárnak a kocsin.
Nem is kell Afrikába menni, hogy afrikai sár legyen a kocsin :-DD
Minden bántás nélkül, de van valami, ami tetszik a kocsiban? Eddig:
- fogyasztás - "12 litert eszik ami rémisztő"
- váltó - "butuskának tűnt"
- elektronika - " nem tudok rendesen diag-olni"
- rendszám - "az a bajom, hogy eltakarja a fél lököst"
- zajok a kocsiban - "Najó a kalaptartó kicsit nyüszög"
- diagnosztika - "a légtömeg érték nem stimmel fele a tényleges a kívánt értéknek"
- lámpamosó - "a mosó nekem sem megy"
- az átlagfogyasztás számolása - "Én még ilyet egy autónál sem b@sztam.
igaz latolgatok még, de lehet nem kellett volna megvennem"
- csomagtartó - "nem tudok úgy pakolászni hogy ne kenjem össze magam"
- biztonsági öv bekötés jelzője - "az fülsüketítő volt"
- lámpamosó - "érdekes hogy minden ablamosózánál tolja a lámpákra is."
- most meg az ablaktörlő - "de baszott vagy 7-8 mpig törölni, és irtó zavaró hogy vizes az üveg."
Mi lenne, ha nem szeretnéd? :-DDD
Anno a németeknél az ATU (Autoteile Unger)-nél vettem a saját neves boxukat. Egy az egyben a Thule volt, csak ATU matricával. a műanyagba a Thule szöveg volt belenyomva. Nagyságrenddel olcsóbb, egy kirándulást megér Passau-ba.