Blog >> szőnyeg

>> Tuning és extramesa // Alfa Giulietta Sportiva Nav Business Executive // 2023-05-01

Megjöttek az Alfa Depótól rendelt gyári, négy patentes, címkés szőnyegek. Nagyon jó a minősége és egyből helyére lehetett pattintani. Viszont, nincs a leírásban, hogy szőnyeg patent nem jár mellé. így akinek nincs a kárpitban, az anélkül befürödne. Ez elég kellemetlen hiányosság a katalógusukban.
9500 + futár volt az ára, ennyiért egy méretpontosnak nevezett, gagyi szőnyeget is alig kapni, ami fél év után felpenderedik, vetemedik, elkopik és csúszós marad, még patenttel együtt is.

Ez finom, vastag és puha. Mint a GT Blackline gyári szőnyege, ez is.

>> Egyébpakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2023-03-18

Ma elsőnek a nyári kerekek kerültek fel. A jelenlegi óraállás 160.935 km, melyből a múlt hónapban újan felkerült Pirelli téli gumik 726 km-t futottak. A felnik is megkapták a korábban vásárolt új fl emblémás kupakokat, így már teljesen egységes az autó körben embléma ügyben.

A következő lépés a nap folyamán a gyári QV matricák felragasztása volt, mely a mellékelt sablon alapján gyerekjáték. :) (Tudom, hogy nagyon messze van az autó a QV-től, de mindig marhára tetszettek, meg persze az egész hozzá fűződő sztori is. Boldog 100. szülinapot QV!)

Tervben volt előre a B típusú kis rendszám, de mielőtt belevágunk mindenképpen le szerettem volna szedni a kiemelőkeretet, hogy lássuk mennyire van a lökhárító kilyuggatva. Sajnos beigazolódott amitől tartottam... 14 db lyukat számoltam a lökhárítón, így a kis rendszám ötlete egyenlőre elvetésre került, mert ez miatt egy teljes lökhárítót most nem szeretnénk cserélni. Ha már le volt szedve minden, vissza már ragasztva került, így mégiscsak sokkal jobban mutat mint azzal a csúnya elálló kerettel. Ezt a műveletet hátul is megismételtem, így elöl hátul ragasztva vannak már a rendszámtáblák.

A bal első ajtóban kiégett az izzó a kilépővilágításban, így ezt is cseréltem.

Az antennát még valamikor vásárlás előtt megrágta vélhetően egy nyest, és már korábban beszereztük a gyári újat, de csak most került sor a cserére.

A külső műanyagok már picit elkezdtek kifakulni, hogy újra régi mély fekete fényükben pompázzanak le lett kenve minden a szintén már korábban beszerzett AutoGlym Bumper &Trim Gel csodaszerrel. Eddig úgy tűnik tényleg csodát tett a felületekkel, gyönyörű lett a végeredmény, reméljük tartós is lesz.

Végezetül pedig egy porszívózást követően bekerültek az ugyancsak régebben beszerzett gyári textil szőnyegek.

Minden felhasznált eszköz és tartozék már megvolt, így anyagilag ez most semmibe nem került csak pár óra szabadidőbe.

>> Egyébpakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2022-10-07

Pár perce megérkezett a futár a várva várt csomaggal.
Júlia kap pár szép új kiegészítőt:

- FL Antracit Scudetto
- FL hátsó embléma
- FL felnikupakok
- QV matrica (Tudom, hogy csak 1.4 TB, de mindig is nagyon tetszett és a hozzá kötődő sztori is.)
- Antenna
- Csomagtérajtó rugós ütköző
- Textilszőnyeg
- "D" profil gumitömítés (Motorteret szeretném picit szigeteltebbé tenni a vízzel szemben.)
- Turbo olajzócső csavar a két alátéttel a következő olajcseréhez

Már csak egy kis idő kell, hogy minden szépen a helyére kerüljön.

>> Tuning és extraTrevisinho // Alfa Giulietta 1.4 TB MultiAir QV-line // 2022-01-28

Univerzális szőnyeg rögzítő patentekkel sikerült rögzíteni az első szőnyegeket, így már egyáltalán nem csúszkálnak.

>> Tuning és extraleopop3 // Alfa Brera/Spider 2.2 JTS // 2021-06-28

Amikor megvettem Bellát már akkor láttam hogy nem az eredeti szőnyegek vannak benne. Ez is rajta volt a listán amiket cserélni szerettem volna, őszintén nagyon zavart. Természetesen kerestem hozzá gyári szőnyeget csak az a probléma hogy nem kapni hozzá és már nem is gyártják csak a gumi verziót. Mivel Bella hobby autó így esőben télen fagyban nincs használva szóval nekem a gumiszőnyeg nem opció és nem is tetszik. A szövet verzió viszont annál inkább. Hollandiában sem kapni, Angliában sem de a Lengyeleknél sem. Szóval felhívtam a Budaörsi Alfásokat hátha nekik van még akkor is ha tudom hogy a szalonnál az árakat 100 al szorozzák. Nekik sem volt és rendelni sem tudják.

Valahogy instán belefutottam egy olasz szőnyegkészítő cégbe akik a referencia munkáik alapján nagyon szépen dolgoznak és csinálnak Brerára is pont olyat mint a gyári szövet szőnyeg. Több nem is kellett nekem egyből egyeztettem is velük mert a szőnyeg szélén a varrást pirossal szerettem volna, hogy passzoljon a beltéri piros varrásaival a Ti kormánnyal a váltószoknyával és a váltófejjel is. Nagyon kedves volt az olasz srác minden egyedi kérést is szívesen és készségesen barátságosan megcsinált, csak ajánlani tudom.

Hihetetlen szép lett, élőben megszólal 😁😉😍😍👌🍀

>> AutóápolásKristyon // Alfa 147 Selespeed // 2020-10-01

Sajnos rezawplast 147-hez nem gyárt, de úgy fest, ez a gledring típus is hasonlóképen gyárt, ennek is illatosított a gumija, elég puha is, és mellé méretpontos. Még tisztító szprét is kaptam mellé.
Ma ellenőriztem a pollenszűrőt, és a helyét. Az első elemet kivéve még örültem is mert meglepően tiszta volt, annak ellenére, hogy mennyi kosz hullott ki mellőle. Viszont fordítva volt berakva (lehet ez is közrejátszott a tisztaságban, vagy csak ezt valaki külön kitakarítgatta valamikor). A másik már viszont kellő képen el volt tömődve, és már mellette is ment már át a dzsuva. Amennyire tudtam kitakarítottam, és a klímafertőtlenítést is megejtettem, már a korábban jól bevált patronnal.

>> Tuning és extraKristyon // Alfa 147 Selespeed // 2020-06-26

Alfa Depo-tól rendelt gyári szőnyegek, megérkeztek, és be is kerültek a helyükre...

>> Tuning és extraPoló // Alfa 156 GTA // 2020-02-09

Pótkerék alá szőnyeg. Kicsit kellett rajta faragni, de bement a helyére.
Trencsiktől vettem, 5.000 Ft volt, gyári új.
Gyári cikkszáma: 156035805

>> Szervizszelod9 // Alfa Giulietta 2.0 JTDm 170+ // 2019-11-07

November közepén aktuálissá vált a téli kerekek felkerülése és a gumi szőnyegek behelyezése.

A szőnyegekért nagy köszönet Piritunak, remélem finom volt a sör :D

Continental TS860 került fel a gyári felnikkel az autóra. Ezt kaptam hozzá, erre a szezonra még jók lesznek. Centrír + szerelés 7500 Ft

A hátsó rendszámtábla világítást kicseréltem ledesre. 3 ezer pár Ft volt, de végre eltűntek a csúnya halogének. Fényereje nem annyira brutális, mint a képen, de a színhőmérsékletet jól visszaadja. Aliról jött, meglátjuk mennyit bír.

KM: 214075

>> Tuning és extragiacinto // Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive // 2017-03-01

Rendeltem még decemberben egy új szőnyeg szettet a Főnix autószőnyegtől. "Style plüss 7-9mm" fajta, a szegése pedig megegyezik az ülések színével. Nagyon szép munka, ajánlom mindenkinek! :) https://autoszonyeg.com/