Blog >> autoglym

>> AutóápolásJCsabi // Alfa Spider / GTV 3.0 V6 24V // 2020-01-19

Volt egy kis szabadidőm, gondoltam kezelésbe veszem a fényezést. Nem lett 100%-os, de nem is ez volt a cél. Mindenesetre fényévekkel jobb, mint mikor hazahoztam.
1. lépésként alapos autómosás
2. lépés: lakktisztító gyurmával átdörgöltem az egész autót
3. lépés: Autoglym fényezésfelújító paszta
4. lépés: Sonax polírpaszta és wax
5. lépés: gyönyörködés, majd elrakni tavaszra :-)

>> AutóápolásRoll1983 // Alfa 159 SW 1.75 TBi Distinctive Ti // 2018-10-29

Sort kerítettem a bőrápolásra, ehhez én is a többetek által ajánlott Autoglym termékeket választottam és nem kellett benne csalódnom, tetszetős lett a végeredmény.

Autoglym Leather Cleaner
Autoglym Leather Care Balm

>> AutóápolásATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2017-06-26

A gép is kitakaírtva a 156hoz hasonlóan a következő termékekkel:

Bodywork Shampoo Conditioner – Autósampon
Autofresh – Illatosító
Leather Care Balm – Bőrápoló
Leather Cleaner – Bőrtisztító

Küszöb leszedésre már nem volt időm. Klímával játszom, mert nagy melegben nem néha nem hűt....

>> AutóápolásATE TR // Alfa 156 1.6 // 2017-06-26

Feldobáltam a nyári kereket. Picit későn, de ez ilyen. :D
Kívül belül kitakarítva.
Használt termékek:
Bodywork Shampoo Conditioner – Autósampon
Autofresh – Illatosító
Leather Care Balm – Bőrápoló
Leather Cleaner – Bőrtisztító

Ebből volt egy termék mintám. Ki tudtam próbálni a bemattult tetőn. Lesz még vele meló, de jónak tűnik
Super Resin Polish – Polír/Wax
Következő teszt a Rapid Detailer – Gyorsfény-el fog történni.

Akartam készíteni több képet, mert nagyon rossz színben volt az autó. Könnyen ment a takarítás. Sajnos esett az eső, szóval elmaradt a pózolós kép. :) :) :) :D

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2016-08-26

Mióta megvettem az autót, tudtam, hogy a bőröket ápolni kell majd. Adódott hát, hogy az itt reklámozott Autoglym-et rendeljem meg erre a célra. Elég jó véleményeket lehetett róla olvasni. Most megérkezett, aztán kíváncsi vagyok, hogy mit fog nyújtani.

>> Autóápoláskrisz.v // Alfa 156 2.5 V6 24v // 2015-05-30

Az autó fényezése nem volt nagyon rossz állapotban, de nagyon sok "hajszál karc" volt rajta, pedig gépi mosót még nem látott, de hiába, az idő teszi a dolgát a fényezésen. Ez leginkább napfényben látszott, de akkor tényleg kiábrándítóan nézett ki. Mivel szeretek mindent magam csinálni az autón, ennek megoldását is magamra bíztam.:) A használt polírozó anyag az Autoglym Paint Pro készlete volt valamint az Extra Gloss Protection mint végső védelem. Ezek beszerzéséért utólag is köszönet Halesz-nak. Ez egy 2 lépcsős polírozó rendszer, pontos leírással ill. kis bemutató videó is található hozzá, ami egyértelművé teszi a használatát. Én egy "gagyi"-nak mondható OBI-s polírgéppel csináltam az egész műveletet, de az eredmény mondhatom hibátlan lett, minden karc eltűnt (ami nagyon mély vagy a lakkon túl van az nyilván nem, az már nem a polírozás témaköre), hologram mentes a végeredmény. Egyébként úgy látom, megéri a polírozó készlet anyagi szempontból is, mivel az biztosan elég 5-6 alkalommal lepolírozni az autót. Nagyon sok türelem kell hozzá, de a végeredményt látva azt mondom, megéri. Végül az Extra Gloss Protection szerrel kezeltem le a felületet, ami az első hét után, mosáskor szinte "fújta" le magáról a vizet, de sajnos közel egy hónap után már nem látom ezt. Helyette valami tartósabb wax-ot fogok kipróbálni. Ettől függetlenül a felület most is hibátlan "tükör". Csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti magának csinálni az ilyen beavatkozásokat.

>> AutóápolásSanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2014-10-20

Megpolíroztam a vasat.
Vásároltam új polírpasztákat,szivacsokat, melyet az Autoglym szállított.
Nagyon tetszik a cucc, jól lehet vele dolgozni. Nem a teknőswax kategória...
Az egész autót visszacsiszoltam 2000-s papirral,hogy a lehető legszebb eredményt érjem el. Talán meg lehet vele jelenni :)
Az egész művelet ~11órát vett igénybe

>> AutóápolásLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2014-08-09

A bőrbelső megfelelő ápolását ezidáig kissé elhanyagoltam, csupán pár alkalommal töröltem át sima bőr törlőkendővel (nem emléketem a márkára). Éppen itt az idő. Sokan ajánlották az AutoGlym termékeit, gondoltam kipróbálom én is.
Rendeltem egy tisztítót és egy ápolót.
Nagyobb meló volt mint előzetesen gondoltam, de megérte szerintem. Szebb élettel telibb lett, és egész kellemes illata van.

A jó időre való tekintettel (délutánra esőt mond..) megejtettem a nagytakarítást. Külső-belső takarítás, műanyag bőr és kédergumi ápolás, motortér megtakarítva, króm betétek felpolírozva. Szép lett! :))

>> AutóápolásJack // Alfa 156 SW 2.0 JTS // 2013-05-05

A X. amorepoker versenyen nyertem egy autoglym complete valet szettet amit a tavaszi nagytakarítás alkalmából gondoltam mind rá is locsolok a kocsira. Megkerestem előtte Tóth Attilát, az Autoglym kereskedőjét,aki ellátott néhány jó tanáccsal a használathoz, és kiegészítettük a szettet egy műanyag és gumiápolóval, ami hiányzott még a dobozból. A külső mosáshoz használt samponról sokat nem tudok elmondani, lemostam vele szépen kocsit: Tiszta lett:). A belső tisztítására szövethez az enterior shampoo-t használtuk és mikroszálas törlőkendőt. Szépen felfrissítette a kárpit színét,némi illatot is adott,de átütő eredményt nem produkált. Ez kicsit el is szomorított, hogy ilyen drága cucc és igazán azt vártam volna tőle,hogy a kárpit eredeti színében fog pompázni újra és pillangók fognak szállni a trópusi gyümölcs illatban. Nem. Ez nem mély tisztító,ez egy jó szövetsampon és kész.Az utólag vásárolt gumi és műanyagápoló viszont pótolta a hiányosságokat. A matt rücsis ajtókárpitra fújva a tejszerű folyadék a redőkből is kiszedi a szennyeződéseket,a sima felületeknek szép fényt ad, és az illata is sokkal átütőbb, mint a samponnak.
Na ez meglátszott már a kocsin, valóban újszerű hatást adott néhány helyen. Az üvegtisztítót nem részletezem nagyon,végzi a dolgát. Annyi még, hogy a külső felületeken a kasztnin a műanyagápoló ahol nyomot hagyott,azt az ablaktisztítós ronggyal szépen letudtam takarítani,csillogott.
A kerekeket is átcseréltem nyárira. A keréktisztító viszont nagyon hatékony! A képeken is látszik miből mi lett.Befújás után 1 percig hagytam állni, majd bő vizes ronggyal letöröltem. Kész! Mindent leszedett, a ráégett több éves fékport is! A féknyeregnél is így tettem,de ott nem hagytam a szert annyi ideig dolgozni,mégis egy savas cucc, ki tudja mit tesz a fékbetétekkel...
A külső polírozás most elmaradt,mert 34 fokban a tűző napon nem lett volna szerencsés,az ültetés miatt meg nem tudtam a garázsba leállni,felakadtam a szélén. Így ez egy következő blog lesz.