Mutasd

>> Egyéb2009-08-10

Szombaton a 300 km távolságra levő Boldogkő várba látogattunk. Nagyon szép hely, a vár elég jó állapotban van (már ami megmaradt belőle a Habsburgok után), a kilátás hihetetlen - csak nagyon messze van! Sajnos az oroszlánnyelvre épített kilátóba (2. kép) nem mehettünk, mert a szikla végig repedt, és ezért többé nem látogatható. :(
Hosszú autópályázás miatt kissé fárasztó az utazás, előtte Miskolctapolcán egy kis bobozással frissítettük fel magunkat. (Igazából nem tudom miért hívják bobnak, hiszen 2 sínpáron fut , a nyári bobok meg bádogteknőben csúsznak, mint a XI. kerületben, és Visegrádon). A bobpályáig az iGO frankón bevitt a bányába, nem volt kikapcsolva a "Földutak" opció - így szegény 156 kénytelen volt hason-kelni egy-két helyen, ellenben a kilátás itt is csodálatos volt :)

Készült új főkép is az adatlapomra, két év után le lett cserélve az eddigi :)

>> Tuning és extra2009-07-12

Nándinak köszönhetően egyedi díszlécekkel leptem meg a 156-ost, nem szerettem volna előre gyártott Cuore Sportivo-s feliratot, de nem is jutott eszembe semmi, amit egyébként bárki előtt vállalhatnék. Aztán eszembe jutott, hogy milyen kevesen vagyunk Selespeed váltósok, s milyen szépen kaligrafált a felirat, így egy ilyen verzió mellett döntöttem -szerintem jól! Pont illik a gyári Alfa Romeo feliratok mellé a műanyag küszöbtakarón. Most pedig ilyen volt -ilyen lett fotók következnek:

>> Szerviz2009-06-29

A vezetőoldali ajtóhatároló tengelye úgy megkopott, hogy rémes kattogó hangot adva lehetett csak ajtót nyitni. Ezért elkerülhetetlen volt a csere. Tegnap délben neki is láttam. Az eső meg elkezdett zuhogni. Pont addig a fél óráig, amíg nem végeztem a cserével... Két balos ajtóhatárolót vettem, hogy legyen tartalékba is.

>> Tuning és extra2009-06-26

A Thule tetőcsomagtartó kicsípte a kédergumit mindkét oldalon, 3 helyen. Mivel ronda volt - igaz csukott ajtónál nem igazán látszott, de ENGEM zavart -, kénytelen voltam lecserélni őket, párban. Hiba nélkül sikerült is felpattintanom a helyükre. Most jó, joooóóó! :)

>> Esemény2009-06-13

A Gorenje mediterrán party után, idén is elmentünk párommal egy kis örömautózásra, e közben útba ejtettük a Zsámbéki romtemplomot, ami évről-évre szebb! Utána elautóztunk a Biatorbágyi viadukthoz, és felülről is megtekintettük, hogy ügyködött Matuska Szilveszter... Ha valaki autóval akar a viadukthoz menni, akkor: alatta el, fel a dombra, az első utcán be jobbra, és megint jobbra! Aki az aljában leparkol, az pedig a két viadukt közti lépcsőt válassza, gyalog az a legrövidebb!

>> Esemény2009-06-13

Az idén tetszett leginkább a Mediterrán party, hamar eltelt egy fél nap!

A gyönyörű Alfák mellett egy kék 500-as Fityót sikerült letesztelnem. Őszintén szólva, bajban voltam az 1.3-as Multijet motorral: számomra vezethetetlen. Alul nyomatékszegény, feljebb meg felesleges húzni a motort. Ráadásul még kuplungolni is kellett! :-o Lehetett volna MiTot is tesztelni, de már korábban jobban megismertem a legkisebb modellt, így nem 'vettem el' a lehetőséget a többiek elől.

Ittam fini Lamborghini kávét -ahogy láttam, nem csak alfásokat szolgáltak ki vele, Halesz mester is ott kuncsorgott a digo nedűért :) Kedvesem megkóstolta a Barilla készítményeket, én nem vagyok ilyen bátor :). A fagyi is nagyon finom volt, az édességre már nem emlékszem biztosan.
Sok kedves ismerőssel találkoztam, Grando+Kriszta, Tipoatti, MRT, Seri,Szisza+Zoli,Tommi, Polo hogy párat megemlítsek...

Érdekes volt a Gorenje játék, kettő kivételével minden válaszra tudtuk magunktól is megfejtést, a maradék kettőben pedig kaptunk segítséget. Ez pont elegendő volt ahhoz, hogy a 18 helyes megfejtő közül a mi adatlapunkat húzzák ki a 3 nyertes közé. Gorenje ajándékcsomaggal jutalmaztak, benne egy méretes Gorenje hővédős ernyővel.

A hangulat és a szél nagy, a hostessek csinosak, az ételek-italok finomak, az autók szokás szerint csodálatosak voltak! Köszönjük a szervezőknek, várjuk a következőt!

>> Tuning és extra2009-06-11

Az örökölt erölködő+ láda kombóban a mélynyomó hangja pont olyan nem volt amilyet szeretek, így kicseréltem egy JBL CS 1204-esre. A zárt ládában nagyon szépen szól, igazi telt mélyeket sugároz, klasszikusoktól techno-ig elég széles skálán hallható a jelenléte :)

>> Esemény2009-05-19

szisza+zoli nagyszerű programokkal vártak minket Tatabányán, a Turul madár emlékműnél! A meterológusok eleinte esővel riogattak, de mint az Alfacity esetén, itt is verőfényes napsütés fogadott a kitűzött időben, nem volt tehát semmi akadálya annak, hogy alfások közt jól érezzük magunkat. A találkozó ötlete egyébként hihetetlen jókor jött, mert Komáromból hazafelé a Turul alatt megígértem a srácaimnak, hogy elhozom őket a nagy madárhoz! :)
A madáretetés után a Szelim barlanghoz gyalogoltunk erdei kacskaringós-lépcsős ösvényen, csodálatos élmény a nyitott boltozatával, ferde kőzet-vetődéseivel. A kilátás is pazar, a turista-védelem nulla. Ezt követően egy kilátóhoz vonult a csapat, de gyerekekkel nem volt abszolválható az erőltetett menet, így a parkolóba visszafordultunk - legalább a pöttömök ettek egy amerikai hot-dogot. Amint visszatért mindenki, autós konvojban átmentünk a tatabányai skanzenbe, ami egyben bányászati múzeum is. Volt sok csodálatos, nagyszerű dolog a bányamukások életéből, le sem írom - mindenkinek látnia kell! Tetszett az a megoldás, hogy a bányagépek hangjait hangszórókon keresztül megelevenítették! Jut eszembe: a Turul eredeti vasváza is a skanzenben található, érdemes megtekinteni bronzborítás nélkül a csupasz "csontvázat" !
A skanzen után véget vetetünk a közös programoknak, mert itthon várt még ránk egy születésnapi keri party is.
Köszönjük szépen a szervezőknek a jó hangulatú, érdekes programot!

>> Esemény2009-04-20

A nap szépen sütött - a karomon meg is maradt a szalag helye, de időnként szellő hűtötte a résztvevőket, ráadásként ott volt az erőd, a katakombák a rendkívűl hűvös levegőjével, hogy felfrissülést nyújtson. Sok szép autó volt, de ez természetes jelenség is egy Alfás találkozó alkalmával :) Komárom határában megtekintettük közelről a szélerőműveket, meg egy kínai gyorséttermet. Erről csak annyit, hogy a Hekknek árult hal tele volt szálkával :( Szerencsére az Alfacity területén 2 finom Kürtöskalács kárpótolt. A Kenyérmúzeumot is megtekintettük, s megdöbbentünk, hogy mekkora lapáttal kavarták régen az üstben a tésztát ...
Jó volt minden, elrepült az idő, utoljára mégis sok mosolygó embert láttunk. Hazafelé pedig ugyanolyan jó volt utazni a többi Alfa között, mint aznap reggel.
Köszönjük a jó rendezvényt!
További fotók a cikk alatt!

>> Esemény2009-04-20

Idén először Komáromban találkoztunk alfásokkal. Előző nap fújt a szél, zápor/zivatar (autómosás után persze), borzolta a kedélyeket, ráadásul a messzeföldön híres magyar meterológusok által szombatra is hasonló idő jóslását követően indultunk útnak. De milyen jó, hogy elindultunk! Tökéletes nap volt! Sokat nem is álltunk sorban a beléptetéskor, pedig 1/2 9-kor indultunk a budaörsi AGIP kúttól. Az erőd fantasztikusan jó helyszín, családosoknak ideális látogatni való. Olyan hamar eltelt a nap, hogy külön az ismerőseink keresésére nem is futotta. Tőlük ezúttal is elnézést kell kérjek - legközelebb pótoljuk!