VKG699!!! (4x156+75) - főkép
>> Tuning és extraAlfa 155 2.0 8V TS // 2014-06-03

Mielőtt elhatároztam a kárpitcserét, megrendeltem a patentdepo.hu-ról 20 darab új patentot, amik az összes ajtókárpitot fogják, most egy darabig remélem, hogy mindig lesz, ha kell. (Marklartól is van egy pár darab)

És ha már ez megjött ma, akkor úgy döntöttem, hogy kitisztítom a hátsó ajtókárpitokat is, csak szebb az úgy. Napokon belül úgyis megcsinálom azt a felét is.

Ja, a bolhák jelzése 10-322, és a vicc az, hogy alapból is "drága" (58 ft/darab), de az utánvét költsége 910 forint? Hát azért az szép... :D


Hmm, egyébként be is kerültek a hátsó kárpitok is, csak azóta nem tudtam lefotózni. De majd....

Illetve leszereltem az első ülésekről is a kárpitot, várja a csodatévő kezeket! :)

>> Tuning és extraAlfa 155 2.0 8V TS // 2014-06-03

Összeszedtem magam, és a fényezés - lakatolással (másik bejegyzés lesz) együtt lefújattam az Afritól kapott vadcsiúj, alumínium balos kilincset is.

Ha már lefújták, betettem.

Ebből jött az az apropó, hogy betegyem a Q4 (első) ajtókárpitokat is.
A bal első ajtónál csak a szövet részt cseréltem le, visszaragasztottam jó erőssel, a műanyag nem volt az igazi a Marklartól származón.

Kisikáltam szappannal, körömkefével mindkét elsőt.
Kicseréltem "rácsosra" a Q4 kárpiton az ajtózsebet, az jobb mint a "tele", mert lehet benne látni, hogy mi hol van.

Na mindkét oldal kész, mire visszatettem a jobbos kárpitot is, addigra visszazárt a központi... De úgy, hogy előtte nem csinálta, mikor csak a balos volt fenn. Leszedtem nem vicc, ötször a komplett balos kárpitot, mire rájöttem, hogy elég lesz a zárnak egy kis tisztogatás...

Aztán mire visszatettem a jobbost is, az elektronyos ablak verte ki a biztosítékot (kicsit túlhúztam a felső két csavart szerintem, megindult, aztán megállt, visszalazítottam, azóta jó.).

De hát nem a többi biztinél van ám annak a biztosítéka, hanem a kiegészítő táblán, fölötte a műanyag alatt, amin a magasságállító van... De hogy miért?! Jó, hogy kinyomtattam az egész manuált...

Váá... :/ Elfogyott a végére a türelmem... :D De a szépsége az, hogy legalább már tudom, hogy hogy kell az ajtókárpitot leszedni meg visszarakni... :)
Majd valamikor a hátsókat is kicserélem.

>> SzervizAlfa 155 2.0 8V TS // 2014-05-14

Afri cartárs hirdetett egyet, igaz, vég nélkül. De nem baj, legalább végtelenül jó lesz... :) (Úgyis undorító a kipufogóm mióta megvan az autó...)

Teljesen gyári, hát majd meglátjuk... :) Mindenesetre ennyivel is kevesebb :)

>> Tuning és extraAlfa 155 2.0 8V TS // 2014-05-07

SanyiJTD hirdetett a facebookon fóliát... Addig nem jutott eszembe a megoldás a túl világos új indexburákra, de már tudom :)

Az előnye az, hogy bármikor visszaalakítható, és ameddig fent van, addig is védi a pilácsot a kavicsoktól.
És nekem nagyon tetszik.
Ha már volt fólia, akkor 13 ezer helyett +0 Ftból az oldalindexeket is megsötétítettem...

Valamint az utóbbi idők legbosszantóbb műszaki hibáját is megjavítottam, Ricambi Originale alkatrésszel ( azaz patent.. by Marklar)

S némi spättel ugyan, de most felkerült a buon compleanni centocinquantacinque matrica is. Nem tudom, hogy marad-e .

>> Tuning és extraAlfa 155 2.0 8V TS // 2014-04-19

Elhoztam Marklarlandből a fekete szőnyeget, még két első Q4 ülést (a jóból sosem elég...), 4 Q4-es ajtókárpitot meg egy nagy doboz csavart, patentot, alátétet, biszbaszt.

Szeretném, ha minél hamarabb összeállna most már a két első ülés is.

>> Tuning és extraAlfa 155 2.0 8V TS // 2014-03-29

Ó, ezt teljesen elfelejtettem...

Asszem még 2013 elején egy Nardi fakormányt is vásároltam bele. Így már passzol a fa váltógombbal.
Sőt, így már egész király a bele :)
Drága volt, de abszolút megérte.

>> Tuning és extraAlfa 155 2.0 8V TS // 2014-03-28

Michelin Pilot Sport 3, egy pár e(gye)lőre.

VIP gumi.

Fuhúúúúú... Nagyonállat. Annyira, hogy tuning és extra rovatba kerül :)))

>> SzervizAlfa 155 2.0 8V TS // 2014-03-21

Hát, mostanában több alkalommal is meghangosodott. Egyszer a magyar-szlovén határon... Kerkateskándon találtunk egy nagyon rendes műhelyt, ahol megcsinálták kettőezerötszázér. Meg két sörért... :)

Aztán megint, akkor Gödöllőn, akkor csak a tűzkarikánál fújt ki, az ezer pénz volt, de akkor már hegesztettünk is rajta egy picit, csak a biztonság kedvéért.

Drága autó ez... (Meg kéne egy új rendszer.)

>> Tuning és extraAlfa 155 2.0 8V TS // 2014-03-16

Akkor gondoljuk csak végig: Került bele 4 rendes, szövetes Q4 fejtámla első körben, meg egy szervotartály kupak is, mert a réginek meg volt szakadva a menete.

Kicsere összesen volt 10 perc, de közben még a kutyával is labdáztam.
Viszont így most nagyon szépen mutat a Q4 ülés hátul.
A következő az lesz, hogy az első üléseket elhozom Marklarlandból és átkárpitozódik a Buksi-féle B1. Aztán kész a legmenőbb 155 szett :) Ajtókárpitokon még gondolkodom, de fekete padlókárpit is be kéne, hogy kerüljön. Ha már a műszerfal fekete...
Update: Elhoztam azokat is... Be is teszem amint lehet.

Szárny is folyamatban, illetve nyári felgenek rendbetétele, meg nyári gumik...

 
>> SzervizAlfa 155 2.0 8V TS // 2014-02-28

3 évente csak összejön rajta egy kis ez-az...

Komplett fékfelújítás, legalábbis ami az anyagi lehetőségekből telt, tehát: fékbetét, féktárcsa, fékcső, felújítókészlet, kézifékkötél, satöbbi hátul, elöl új betét és szétszedés-zsírozás, ilyesmik.

Elöl mindkét lengőkar Birth-re cserélve, stabilizátorrudakkal együtt, azok is Birth-ek, és akkor ami a legfontosabb volt, a jobbos féltengelycsukló... Éss akkor ennyi most.

Nagyon úgy érződik, hogy egyben van, tök jó érzés! A fékek is egész korrektek és merek jobbos kanyarban gázt adni. Bár más még elment volna ezzel a féltengellyel vagy húszezret... De tízet úgy, hogy nem veszi észre :D

Az, hogy egy nap alatt kész lett, kisebbfajta csoda... Legalább két nap kellett volna hozzá, ha nem vagyok ott és nem segítek bontani párhuzamosan. Szóval király :D Meg az is, hogy 46% kedvezmény van a bárdinál... :D Meg az, hogy az egész napos szerelésért sikerült 10 ezret kérnie a szerelőmnek...

Cserébe megtankoltam, és ha kicsit kivakarodik az idő, elviszem megsétáltatni valami hegyvidékre :)