Fórum >> Típusok >> Giulia

Hardy2023-01-26 11:16:54 // 28852
Műanyag vízcső a turbó alatt. Gondolom a benzinesnek is hasonló van mint a dieselnek.Erról a hülyeségről nem szoknak le hogy két darabból ragasszák össze.
Ugya a 159 szívósor is ilyen volt. Nekem már cserélték. Van róla blog.
SD2023-01-26 09:15:15 // 28851
Meggondoskodtam a gépjárművet:)
3dl vért ivott meg, akkurátusan 50%-ban hígított Paraflu UP típusú előkeserített lónyálból:)

Gyors fejszámolást mellőzve emlékeim szerint 5 és 8 liter könyékén van a feltöltési mennyiség ebből az amúgy aranyárban vásárolt nedűből. Ha számolunk egy átlagos csővastagságot, annak felületét akkor sacc/kb. Hány % felület növekedést jelent a 3dl térfogatból arányított a 14L SUM nedű véredényeiben. Szerintem hibahatáron belül ven, legyen úgy:) Majd figyelem:)

Itt jegyzem meg tuti van valami áttervezés itt is, mert ezt már a márkakereskedésben is kiszúrtam hogy a motor hűtőkör tartálya elég alacsonyan van MAX jelzésen:)
Ugye öntő szerszámban egy jelzést könnyebb átrakni mint az egészet újrafaragni:P
Olaszok rajtatok a szemem:)))

Turbo hűtő kör:

Motor hűtő kör:

Ui: gyűjtöm a turbo és részecskeszűrő környékén tönkermenő műanyag alkatrészek listáját, eddig kettő van, ezek is figyelősek:) (turbo hűtő O-ring és egy légtelenítő szelep a későbbi down pipe-om helyén:)))
3 db csevegős hozzászólás elrejtve
RomeoOne2023-01-25 19:10:34 // 28847
Sztem pont oda mész vele, ahova akarsz, csak a telefonra megy egy jelzés, hogy túlment a beállított határon. Nem fogja távolról leállítani a kocsit. Nyomonkövetni meg amúgy is nyomon tudod az appon, hogy épp hol van.
SD2023-01-25 18:56:51 // 28846
Ezt a boltbamenős szolgáltatást élném:D
Lehet mondjuk ott ahol a gyerek kap Giuliát be lehet állítani hogy szombat este csak a városhatáron belül randalírozzon?:D
Illetve mindig cél volt a céges flották meghódítása Alfáéknál ott meg beállítható melyik autó van épp a telephelyen.
Vagy beállítod a versenypályát és akkor onnan nem lehet kimenni:)))))
1 db csevegős hozzászólás elrejtve
RomeoOne2023-01-25 13:15:12 // 28844
Az AlfaConnect app-ban van egy olyan funkció, hogy Valet Mode, de nem teljesen értem, hogy hogyan is működik pontosan.

A "kiválasztott leadási hely" nem is választható. Ezt bekapcsolom és az autó adott helyzetéhez viszonyít? Miben különbözik ez a "Határ" nevű vezetési riasztástól, azt leszámítva, hogy ez egy butább változatának tűnik?
8 db csevegős hozzászólás elrejtve
Giuntini2023-01-25 10:12:56 // 28835
Persze ez is olyan dolog, hogy ki mire használja az autót. Aki reggel beül az autóba és elmegy a munkahelyére, ott leteszi a mély garázsba, majd este hazamegy, annak teljesen felesleges a városi (rohangálós) autó. De aki egész nap ügyeket intéz, sok megállással, lehetetlen parkolással, annak már el kell gondolkoznia az olcsón üzemeltethető autón, főleg ahogy mondod hogy BKV bérlet vagy bicikli is már nem olcsó. Valójában tényleg a bicikli a legolcsóbb. .
leopop32023-01-25 09:46:09 // 28833
Teljesen igazad van
Giuntini2023-01-25 09:20:43 // 28832
Tökéletesen igazad van! Én azért választottam a MiTo-t a 159 mellé, mert Alfa és nagyon tetszik a 8C-re hajazó részletei. Belülről meg egy egyszerű, könnyen javítható autó, alaptipus mind felszereltségben mind motorikusan, csak a legfontosabbak vannak benne: manuális klíma, elektromos ablak. Ami egy kis extra az a kormánról vezérelhető rádió és Blu&Me rendszer. Viszont futóműben, fékekben nincs különbség a 135 lovashoz viszonyítva. Kicsi autó, de belül iszonyú biztonságérzetet ad más kisautókhoz viszonyítva.
Én Foodpandázom (is) vele. A lényeg az volt, hogy egy tökéletes állapotú autót találjak, ami megbízható és olcsó fenntartású. A non plusz ultrája hogy szép és Alfa. Szeretem, mert városban egy kis gokart. Persze családi városozásra nem igazán alkalmas a két ajtó miatt.
Budapesten sokszor eszembe jut amit római barátaink a nyolcvanas években mondtak. Nem látod a városban, hogy ki milyen gazdag az autókról. A gazdagok Autobianchikkal, Y10-esekkel járnak, mert a szűk városi utcákban azzal férnek el, és otthon vannak a nagy autók. Ez mai napig az összes olasz nagyvárosra igaz, csak most elektromossal járnak. Itt meg mi van.... Küzd a csaj a budapesti szűk utcákban az XC90-el és közben mutogat. Sajnos nálunk a kultúra nagyon lent van. Mutasd meg az autódat és megmondjuk az anyagi helyzetedet. A kis MiTo-t szarba sem veszik, lenézi még az Octáviás is, pedig hogy manőverezek vele. Pedig valójában abszolút értelwmben nem is kicsi a 4 méteres hosszával.
Budapesten a bunkóság a közlekedésben olyan méretű lett, hogy Európa szégyenfoltja.
2 db csevegős hozzászólás elrejtve
RomeoOne2023-01-24 22:54:41 // 28829
Ma jön oda hozzám két TEK-es srác a kondiban, hogy enyém-e a zöld Alfa? Fuh, levert a víz is, mit akarnak ezek? Aztán elkezdték dícsérni, hogy milyen jól néz ki, látták a múltkor a Tesco-nál. Azt nézték, hogy mindenki azt nézi és fényképezgeti.
Kicsit megkönnyebbültem. Már egész megszoktam, hogy rocksztár a kocsim xDD
2 db csevegős hozzászólás elrejtve
Liquid2023-01-24 20:36:47 // 28826
Csörinek volt 1.9 JTD 2. gen
SD2023-01-24 19:32:14 // 28824
akkor beelőztél, mert nekem csak 4800 vagy 4900 most mindjárt megnézem a nagyon hasznos app-ban.D
6 db csevegős hozzászólás elrejtve
gradvolttomi2023-01-24 15:06:41 // 28817
Bő 3 éve és majd' 50E km óta Multiplázok... Amiket írtál arra tökéletes. Ha kérdésed lenne a típussal kapcsolatban, keress nyugodtan...
7 db csevegős hozzászólás elrejtve
SD2023-01-24 12:20:37 // 28809
Hú hát ez hosszú, még blog bejegyzésnek is:D

2005 :)
Liquid2023-01-24 12:19:23 // 28808
A Multipla király :) Első vagy második gen.?
Annál praktikusabb de mégis karakteres autó kevés létezik.
Zselé2023-01-24 12:09:20 // 28806
Nekem most 1-2 hónap múlva lesz aktuális a 156-os cseréje.

Egyik szemem sír: egy remek Alfa, 149000 valós km, nincs rajta egy rozsdafolt sehol... csak a hátsó sárvédő van megnyomva, amit az asszony alkotott, meg a tetejét kiszívta a nap - ennyi a probléma 22 évesen.
De a másik szemem nevet, mert amikor látom hogy a gyerekek mit képesek benne hagyni... meg a napi ovijárat nem neki való. Tényleg olyan fajta, amibe valaki még fantáziát láthat mint fasza YT, esetleg majd OT...

És most verem ki a biztosítékot: jön helyette egy... MULTIPLA!!! :DDD

- Mert rövid, és a feleségem kilát belőle körbe
- Mert 6 ülése van, tehát 5-ünk mellé az ügyeletes gyerekfelvigyázót is el tudjuk vinni ha kell
- Mert elfér a 3db gyerekülés hátul
- Mert nagy a csomagtartó
- Mert nem féltem az utcán hagyni
- Mert nem féltem elvinni horgászni, bringázni - és ha telehánnyák kakaóval, még jól is áll neki :D
- Mert nem lehet komolyan venni - és egy egyterűt komolyan venni szerintem gázabb, mint komolytalankodni egy egyterűvel
- Mert annyira infantilis, hogy érdekel - tehát tudnánk szeretni is akár

Na hát valahogy így! Azért annyit tompítandó, hogy minél újabbat szeretnénk (akár kintről, 2007-8-9 körüli évjáratot - tehát már nem az a mellbevágó emeletes elejű lesz...

Ugyan itt: tuti vétel 156 hamarosan eladó lesz :D
tdemeter2023-01-24 11:16:14 // 28804
Én viszont az vagyok, mert vettem egy f.ckn hibridet és hát - szégyen vagy sem - baromira élvezem ! :) A highlander olyan, hogy beleülsz és nemtudod miért kéne aggódni. Nagy, kényelmes, csendes, egy rezzenés sincs sehol és semmi kedved vele gyorshajtani, mert az nem áll jól neki. Az inkább olyan családi crúzolós autó. 2.1 tonna és 6 litert eszik városban.

Ma viszont a juliskával jöttem és "álom" volt, ahogy itt szokás mondani. :)
Mindkettő máshogy jó, össze hasonlítani sem lehet őket....
Kell mindkettő nekem
RomeoOne2023-01-24 10:50:30 // 28803
Ja, a dilemma a családdal, hogy milyen autót vegyen az ember...

Feri: - "Feri, miért kell neked ilyen nagyteljesítményű, belsőégésű motoros autó, ami egy 4 ajtós szedán? Miért nem inkább egy kombi? vagy egy SUV? Mondjuk hibrid vagy elektromos hajtással, ami praktikus és kevésbé környezetszennyező és a fenntartása is gazdaságosabb?"
Feri: - Azért, mert...
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.