Blog >> menetfény

>> Tuning és extraHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2020-11-21

Kapott még egy újabb fajta menetfényt amibe több led van és nagyobb fénnyel rendelkezik. Ugyan úgy menetfény és irányjelző egyben. Led került még a helyzetjelzőkbe és a hátsó lámpákba az irányjelzőbe.A 3.dik képen a baloldali a régi led a jobb az új.

>> Szervizystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2020-01-16

Az aksi megadta magát. 5 és fél évet bírt. Megint Exide Premium került az autóba.
A jobb oldali menetfény nem világított, mint utóbb kiderült, a xenon javítás alkalmával nem lett összedugva a csatlakozó. Valamint a riasztó kapcsolójában ki lett cserélve az elem.
A legközelebbi autóvillamosságihoz mentem. És bár gyorsan megoldották az aksi bevizsgálását, majd cseréjét, de elég durva összeget mondtak végül, amit már nevetségesnek tartok. Persze szóvá tettem, de nyilván többet nem megyek hozzájuk. Ha megint elektromos probléma lesz, keresek mást.
Na mindegy, remélem egy darabig nem lesz az elektromossággal gond.

>> Tuning és extraHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2019-09-22

Kristyon Cartársnak köszönhetően bekerült a menetfényes ködlámpa és a refibe led került.Mind a kettőt ő használta korábban de tovább lépett minőségben. Nekem meg nagyon tetszett már nála is Innen is köszönöm neki!Ködlámpa össze van kötve a fényszóróban lévő menetfénnyel is.De inkább beszéljenek a képek.
Refi led egy NOVSIGHT 60W 8400LM H1 LED DRL 6000K Fehér

>> SzervizKazes☻ // Alfa 146 1.9 td, Bözsi // 2018-11-13

A régi beadta a kulcsot... ez sem sokkal profibb, de egyelőre jó és remélem tovább bírja majd! :)

>> Tuning és extraOrosz // Alfa 159 1.9 JTD 16v // 2018-01-22

Nos ahogy régebben a kék bestiánál, megtörtént Skyfall ledesítése is. Elöször a két első helyzetjelző kapott két projektoros fehér ledet, májd hátulra került a rendszámtáblához két nagyobb teljesítményű heatsinkes led, így a külső ledesítés be is fejeződött, nagyon pöpecül néz ki. Ezután következett a beltér: a kilépőfény vörös ledet kapott, a csomagtér szintén fehér ledeket. A belső két egység is fehér ledet kapott, de az első fejegységet még nem sikerült leszednem, így annak a beszerelése még várat magára. Egyedül a kesztyűtartó világítását nem cseréltem még le az első fejegységen kívül, de szerintem azt is meg fogom csinálni a héten. Továbbá kapott még a tolatólámpa egy cree-ledes egységet és a hátsó ködlámpa is és meg kell hogy mondjam, brutális fényük van. De komolyan, megpróbálok majd lőni valamelyik este egy képet, de a tolatólámpa bevilágít a kocsi mögött 3 méteren belül mindent. Egyetlen baj, hogy a can-bus hibát dobál, amit nem egészen értek, mivel mindegyik can-busos led, direkt úgy vettem az S.M.Powerben. No mindegy, erre majd később keresünk megoldást. Ezen felül elgondolkodtam azon, hogy beszerzek majd egy ledes Daytime Running Lightot a ködlámpa helyére, ami persze ködlámpa is egyben, ám ezt majd később tervezem meglépni. Továbbá elvileg péntekre érkezik a 6000K xenon izzó, úgyhogy végre rendesen fogok látni este is.

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2018-01-18

Munkámnak köszönhetően mostanában viszonylag sok időt, heteket töltök Miskolcon. 3 éve Vittorio dolgozta át picit az autómat, és tervben volt már, hogy a kavicsfelverődések miatt menjek majd hozzá lökhárítót fényeztetni, de a múlt év végi spoilertörésem ezt a dolgot felgyorsította. Meg is beszéltük, hogy mikor legközelebb Miskolcon töltök pár napot, elviszem hozzá az autómat és rendbe rakja. Ez most meg is történt. Pluszként beszerelésre került a menetfény is, melyet még év végén rendeltem meg eBay-ről. A pajzson lévő fekete plastidip is kezdte megadni magát, azt egy másik fajta festék használatával rakta rendbe. Ismét pompázatos az autóm eleje! :-)

>> Tuning és extraystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2017-12-22

Közel 3 éve került fel menetfény az autómra. Eleinte minden rendben volt vele, de aztán égett ki LED, illetve kavicsot is kapott és megsérült. A fehér fényével sem volt gond, de álló helyzetben fura sárga színe volt a LED-eknek, és az annyira nem tetszett. Lassan másik megoldás után kellet néznem. Kristyon blogját olvasva találtam a jó megoldásra, az indexbe épített menetfényre, mely fehéren világít, de irányjelzés esetén sárgára vált a színe. Kristyon adott linket a termékhez, így meg is rendeltem.

>> Tuning és extraHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2017-07-29

Kristyon cartárs segítségével nálam is bekerült a menetfény.Innen is köszönöm a beszerzését és a bekötést is.!!! Képeket nem csináltam,mert közben jól elvoltunk és nem is jutott eszembe,de aki kíváncsi rá nála megtalálja.

>> EgyébKazes☻ // Alfa 146 1.9 td, Bözsi // 2017-07-05

Ajándékba kapta és felszereltem. Klafi! :)

>> Tuning és extraJulesTS // Alfa 156 1.8 TS // 2016-04-15

Terveztem a DRL berakását amióta bent vannak az Osram Nightbreaker Unlimited izzók. Egyrészt az NBU-knak este veszem hasznát, másrészt drága mulatság ezeket cserélgetni ha kiégnének. Mostanában egyre többször sikerült elfelejtenem felkapcsolni a világítást lakott területen kívül, így a tervet valóra váltottam...
A legjobb egy ködlámpa helyére szerelhető DRL+ködlámpa lett volna, de ezeknek az árát kicsit sokalltam (ötödéért talán vettem volna azt). Kerek DRL-t a ködlámpa helyére nem akartam, mert ha már van ködlámpa, akkor nem fogom kiszedni, máshova meg kereket nem tudtam volna szépen berakni...
Maradt a led sor, már csak a tipust kellett kiválasztani és a helyét megtalálni. Hosszas keresgélés és méregetés után meg lett az is: Osram DRL 401 az alsó hűtőrács két szélénél alul az elhelyezés feltételeinek éppen megfelel és aránylag normálisan néz ki. Maga a beszerelés kicsit volt hosszabb mint 1 óra (a motortérben könnyen találtam neki tápot, gyújtáskapcsolóról kapcsolt vezetéket és a helyzetjelző vezetékét is), utána már csak a hűtőrács kivágásával kellett egy kicsit foglalatoskodnom. Közelről elég brutál fénye van...