Mutasd

>> Tuning és extra2018-04-16

Ha még csekély dolognak is minősül, de számomra az egyik legfontosabb extra került be a kocsiba: USB-foglalat a szivargyújtó helyére. A 156-om óta egy must-do minden verdámban, mivel baromi sokat használok waze-t, ami egy igazi akkugyilkos, és spotifyt ami ha nem is zabálja meg az akksit, attól még az is levesz egy keveset. Most viszont végre nem kell külön powerbankot hordozgatnom magammal, ha tölteni akarom valamimet. Igaz egy szenvedés volt bevarázsolni a helyére, konkrétan 2 órámba telt, de megérte.

 
>> Esemény2018-03-01

Végre van egy kis időm leülni és csokorba gyűjteni a gondolataimat Skyfall kapcsán. Az utóbbi 3 napon minden este kint voltam nél, tüzetesen átnéztük Skyfallt, aminek a vége egy majdnem félmilliós összeg lett. Az van, hogy a klímahűtő az olyan mint egy harmónika, a váltó ugye még mindig csúszik négyesben, az első alsó lengőkarok szilentjei úgy el vannak öregedve, hogy darabokban jönnek ki, az alváz lassan rohadásnak fog indulni, úgyhogy le kell fújni védővel, illetve a turbó már kulturált olajeresztéssel jelzi, hogy hamarosan ő is kérne egy szervízt. Számlagosan tehát:
Klímahűtő:30.000
Váltó:250.000
Alvázvédés:80.000
Lengőkarok:80.000
Turbó:120.000
Hát ez az év sem lesz olcsó, de legalább már tudjuk, hogy ezen kívűl már valószínüleg minden OK. Ki lett ma cserélve az olaj is, ami csak azért volt érdekes, mert kb 2 liter jött csak ki a motorból. Nem kaptam szívgörcsöt,áááá. De legalább már az rendben van. Nos, akkor ezennel elstartol a rendbehozás projekt. Go!

 
>> Tuning és extra2018-02-25

Mostanában egy kicsit elúsztam az időmmel, úgyhogy utólagos változtatásokat is leírok. Tegnap voltam nél, kicserélte a H1-es izzóimat a LEDesekre, amiket az S.M.Powerben vettem. A mai napon remélhetőleg kicseréljük a hajtáscsillagokat és megszűnik az a tetves morgás ami előröl szokott jönni amikor elindulok Skyfallal, vagy kényelmes 50es tempót akarok autózni vele. Jövő héten pedig olajcsere, mert már azt is igényli. Közben tervezgetem egy első parkradar beszerelését, mivel néha nem jönne rosszúl amikor a városban parkolgatok,egy beépített ülésfűtés is tervben van és a LEDes index ötlete is elindította bennem a kreatív folyamatot. A váltóhoz még nem jött alkatrész, úgyhogy 4esben még mindig csúszik, de majd év vége fele talán végre az is meg lesz csinálva. Most pedig várjuk a nagy hideget.

 
>> Tuning és extra2018-01-30

Még a múlt héten bekerültek az S.M.Powerben vett 6000K-s xenon izzók Skyfallba, miután beszenvedte nekem. A gond csak az volt, hogy még mindig eléggé sz*rul láttam esténként, így nem maradt más, mint hogy beállítsam a lámpákat rendesen. Ez tegnapelőtt este eszközölve is lett egy óra alatt egy kellemes esti Visegrád oda-vissza úttal, most már szuperül lehet látni este is.

 
>> Tuning és extra2018-01-22

Nos ahogy régebben a kék bestiánál, megtörtént Skyfall ledesítése is. Elöször a két első helyzetjelző kapott két projektoros fehér ledet, májd hátulra került a rendszámtáblához két nagyobb teljesítményű heatsinkes led, így a külső ledesítés be is fejeződött, nagyon pöpecül néz ki. Ezután következett a beltér: a kilépőfény vörös ledet kapott, a csomagtér szintén fehér ledeket. A belső két egység is fehér ledet kapott, de az első fejegységet még nem sikerült leszednem, így annak a beszerelése még várat magára. Egyedül a kesztyűtartó világítását nem cseréltem még le az első fejegységen kívül, de szerintem azt is meg fogom csinálni a héten. Továbbá kapott még a tolatólámpa egy cree-ledes egységet és a hátsó ködlámpa is és meg kell hogy mondjam, brutális fényük van. De komolyan, megpróbálok majd lőni valamelyik este egy képet, de a tolatólámpa bevilágít a kocsi mögött 3 méteren belül mindent. Egyetlen baj, hogy a can-bus hibát dobál, amit nem egészen értek, mivel mindegyik can-busos led, direkt úgy vettem az S.M.Powerben. No mindegy, erre majd később keresünk megoldást. Ezen felül elgondolkodtam azon, hogy beszerzek majd egy ledes Daytime Running Lightot a ködlámpa helyére, ami persze ködlámpa is egyben, ám ezt majd később tervezem meglépni. Továbbá elvileg péntekre érkezik a 6000K xenon izzó, úgyhogy végre rendesen fogok látni este is.

>> Esemény2018-01-20

Nos hát sziasztok! Hosszú idő után visszatértem az Alfa Romeok világába. Miután a 156-os fenevadat eladtam(melynek mostani gazdija folytatja azt, amit én elkezdtem, az autó már 280 vad lónál tart) egy Fiat Stilo volt majd 2 évig társam a mindennapokban, egy Honda Transalp társaságában. Idén viszont úgy dönöttem ideje visszatérni az Alfák világába, így megvettem bigbratyó cartárstól csodálatos állapontban lévő 159-es paripáját. Lusta leszek, így a kocsin eddig végrehajtott dolgokat bigbratyó oldalán megtekintheti aki szeretné.
Most viszont új fejezet nyílik Skyfall történetében, aki azért kapja ezt a nevet, mert ha csak ránézek James Bond Skyfall című filmje jut eszembe róla: sötét, vad, elegáns és h a meglátod szinte biztos, hogy egy halk "aztakurva" átszalad az agyadon. Legalábbis nekem biztosan.
Üdvözöljétek hát Skyfall-t, az új fenevadamat. Képek hamarosan, amikor nem lesz ilyen borzasztóan fos idő!