Blog >> gumi

>> SzervizLongman // Alfa 156 SW 1.9 JTD // 2012-05-21

Megtréfált a kicsike.. :) Még szerencse, hogy épp egy hosszabb út előtti városi poroszkálás közepette..
Szóval már pár napja elkezdte hallatni a hangját, de csak reggel, hűvösebb időben. Mindenesetre idegesítő volt, tudtam hogy valamit cserélni kell.
Viszont tényleg csak pár napig bírta ezt az állapotot, szóval gyors lefolyású volt. Nem tudom közrejátszott-e az, hogy Péntek délután azért kellemesen meghajtottam a kicsikét.. :)
Szombaton egy jobb kanyar után, olyan hangot hallottam, mintha egy nagy faág beszorult volna az autó alá, de nem az volt, hanem a hosszbordás szíj széléből már levált egy 0,5 mm-es csík és az adta ezt a hangot. Nem tudtam mire vélni a dolgot, mármint hogy a szíjjal van csak a gond, vagy mással. A nyikorgásra visszagondolva gyanítottam hogy nem az lesz csak a gond.
Levágtam hát a szíjat, és legurultam szervo nélkül a műhelybe.
Ma meglett a diagnózis, a feszítővel volt a gond. Úgyhogy görgők, feszítő, és szíjcsere. No meg egy féltengely gumiharang..

>> SzervizPityukoma // Alfa 159 1.9 JTDm 16V SW // 2012-05-05

A héten végre túl lettem a két első sárvédő rozsdásodó alsó peremének a javításán. Ami a gyárilag nem a helyére felragasztott védőfólia hiánya miatt következett be. A találkozókon néztem a többiek vasát, akinek a helyére sikerült a fóliát felrakni annak megvédte a küszöböt az idő vas fogának a nyomától. Kiszerelésre került a belső kerékdob, de alatta korróziónak nyoma sincs így ott kapott alvázvédőt, kívül pedig rozsdátlanítás, festés, lakkozás + felszerelésre került 2db gyári első sárvédő gumi, ami tavaly óta pihent a garázsban a polcon. Ezután már nem keni össze az oldalát a legkisebb szemerkélő esőben sem + télen a sós latyak nem a fém sárvédőre rakodik hanem a gumira. A 7. képen jól látszik hogy nem lóg ki a kaszniból így a vas karakterén nem változtat. Szerintem több a haszna mint amennyit esetleg módosít az összképen, de ez is gyári kiegészítő tehát ALFA így csak jó lehet :-) Már tavaly ősz óta húztam, halasztottam mert nem akartam megválni szeretett vasamtól egy napra sem, de győzött a józan ész: Hé Koma tovább nem húzhatod ha igazán szereted. Már pedig imádom még midig:-)

>> EseményBence // Alfa 147 1.6 TS 105 LE // 2012-03-15

Itt a jó idő, felkerültek a nyári gumik.

>> EgyébÁdi_3900 // Alfa 155 2.0 TS 8v // 2012-03-24

Az előző széria nyári gumik teljesne szétmentek, újakra volt szükség. Mármint nekem újakra, mert p ersze használtat vettem. Igen jó állapotú P6-os gumikat sikerült találnia kedvenc gumisomnak, darabját 12 ezer forintért. Át is szereltük.

>> Tuning és extramesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2012-03-20

Március 18-án nem csak a 2012-es Forma 1-es idény kezdődött el, de a téli kerekeket felváltották a 17"-os GTA görgők. Hihetetlen, mennyire más karaktert kap mind külsőleg, mind vezetésileg tőle az autó!

Vége a téli komfortos rugózásnak, elérkezett a kátyúfigyelés-miatti-csiga tempó időszaka. :D

>> SzervizHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2012-03-18

Végre itt a tavasz, felkerültek a nyárigumik!

A nyári kerekeknek ez lesz a második szezonjuk, 11.966 km-t gurultak tavaly.

A téliekbe ebben a szezonban 4.316 km került, így eddig összesen (3 szezon alatt) 14.056 km-t futottak.

A Budagimunál egyébként 8C-s Vredestein hirdetés van a falon :)

Másnap egy kis autós kiránduláson átléptük az 50 ezredik kilométert!

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.0 JTS Selespeed // 2012-03-07

Visszarakattam a nyári papucsokat az Autóra, és ezzel a lendülettel a gumiszőnyegeket is visszacseréltem a szövetekre.

A Michelin téligumik 3 és fél hónapig voltak fent, bő 3000 kilométert tettem meg velük. Pár nap múlva bővebben is írok róluk, ha már újra hozzászoktam a nyári Vredesteinekhez.

>> Egyébtipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2012-02-03

Ma sikeres vizsgát tett a verda, köszönöm Mattyancsnak a segítséget MEGINT. Majd úgyis hívom megint ha KELL VALAMI. :P :)

Történt mostanában azért más is. "Új" felnik ( ez már a harmadik variáció közös történetünk alatt, fotók mellékelve ) és gumik ( defekttűrő Bridgestone Potenza ) kerültek fel, a belső térben cserélve lettek a levegőbeömlők, ICS tekerőgomb ( végre használhatóra ), és az első fékbetétek is.

Az autó valamiért úgy gondolta, hogy megunta a bal oldali első lámpa alatti króm díszlécet, és elhagyta azt. Ez a hisztije SEM érdekel, Grando-nak hála ( gigathx.! ) már pótlásra is került. Nem kis segítség volt ez tőle, mert csak lámpával együtt szokás árusítani ilyet. Jobb idő esetén fel is kerül a helyére (ragasztás).

Jobbos féltengely külső gumiharang megint elfosta magát, immár azt hiszem harmadszorra. Cseréltük. Elképzelésem nincs, hogyan lehetne megóvni...

>> Szervizzappali // Alfa 156 1.6TS // 2012-01-23

2011.dec.29-én valami barom kiszúrta két gumimat, meg lerúgta a baloldali tükröt. Giorgio cartárs kisegített egy mankókerékkel, meg a kerékcserénél, így el tudtam gurulni egy gumishoz, ahol vettem 4db Nokian WR-D3 gumit. A tükröt magam megjavítottam, mivel még megvolt az amit tavaly nyáron törtek le és a kettőből sikerült egy komplettet csinálni

>> EseményMethos // Alfa GT 1.9 JTD M-Jet 16V Q2 // 2011-12-27

Végre egy kis nyugalom az ünnepek között. Kicsit megkésve, de még idejében felkerült a téligumi garnitúra. A nyári gumik már cserére szorultak egyébként is, nomeg nem is akartam vesződni a két felni szettel, így a gyári 17''-es felniről lekerült a nyári szett és fel a téli. Hosszas ADAC teszt és fórum olvasgatást követően a Michelin Alpin A4-ra esett a választás. Tesztelés indul, tapasztalatok később...