Blog >> alu

>> Tuning és extraRomeoOne // Alfa Giulia Quadrifoglio // 2021-08-25

Mikor konfiguráltam az autót, már akkor kinéztem magamnak a gyönyörű, Alfa Romeo logós alumínium tanksapkát, ami egy eredeti Mopar alkatrész/kiegészítő. Az Alfacity '21-es szereplésért és viszontagságokért pedig Halesztől megkaptam ezt ajándékba. Nagy köszönet, Halesz!

Ismerőseim többen kérdezték, hogy minek nekem ilyen tanksapka, úgysem látszik, csak tankoláskor. Hát pont ezért. Elég jó étvágya van a gépnek és sokat kell nyitogatni a betöltő nyílás takarót. Legalább ezt a szép alumíniumot lássam és fogdossam, amikor ott állok a kúton, és megint ott kell hagyni pár tízezer forintot :D

>> Tuning és extraPoló // Alfa 156 GTA // 2021-04-02

Kapott egy alumínium tanksapkát.

>> SzervizLiquid // Alfa 159 1.8 TBI berlina // 2019-11-18

Téligumira váltás. Az alu szelepsapkák rágyógyultak a szelepre annyira, hogy a 4-ből 3-at, fogóval és kulccsal le tudtam erőszakolni, de a negyediket szét kellett vágnom, megsérült a szelep vége, így nem tudtam fújni, szóval ki kellett cseréltetnem.
Olyan volt mintha valaki megszivatott volna és bekente volna valami cuccal, vagy befolyt a sóslé vagy nemtudom. Valami fehér porszerű réteg volt a szelep és a sapka között a meneten. Nem láttam még ilyet, pedig tizensok éve alu szelepsapkát használok.

>> Tuning és extraShadin // Alfa 159 1750 Tbi SW Ti // 2017-10-29

Sikerült letérdelnem talán harmadszorra is a szálcsiszolt alu szegélyt. Miután ritka mint a fehér holló bontóban és az új ára még számomra is horribilis, muszáj volt meggányolni. A szélső fül aminél fogva csavarral lehetett rögzíteni több részre robbant, meg sem találtam, így kapott egy alu lemezből fület.

>> SzervizWarbiRunner (Gyuri) // Alfa 146 1.9 JTD // 2014-08-05

Egy újabb típusbetegség utolért. Vagyis már üldöz vagy két éve, de kibekkeltem. Már két éve nyáron is és tavaly is figyeltem, hogy autópályán emelkedőn melegszik a vas, ha kint nagy a meleg. Na ez mostanra jutott el oda, hogy a minap Budapestről hazafelé választhattam a klíma és a belsősáv közt. Ha nyomtam neki és klímáztam, már kúszott is a 100-as pöcökre a vízhőfok.
Erhard szerzett nekem gyorsan olcsón hűtőt, remélem tartós is lesz, vagy legalább pár évet kibír.
Tegnap délelőtt ki is cseréltük, némileg segédkeztem a dologban, mert egyrészt ketten könnyebb, másrészt a lámpák már nem mindenhol gyári módon rögzülnek, hála a porrá rohadó lámpatartó tőcsavaroknak. Szóval a lámpákat én szereltem vissza, már tudom hova kell alátét, mi hova megy, hogy szépen álljon végül.

A hűtőcserét végül megúsztuk úgy, hogy nem vettük le a lököst. Nem hittem benne, de ketten összehozható, csak kicsit nőgyógyász meló.

Közben a közeli bontóból hatalmas mázli, de sikerült gyári rögzítőpatentokat szerezni, így a szétszedéskor elporladt darabokat rögtön cseréltük is. Kicsit fájlalom, hogy a kézifék gombot nem adta a csóka, azt mondja csak komplett kézifékkel együtt. Hát jó, majd lesz.

Mikor nézegettem a hűtőket, gondolkoztam azon, hogy vajon a réz hűtő nem jobb e. Drágán, de van ilyen. Végül olcsón lett alu hűtő, és egyelőre nem bánom. Ugyanis ami kijött, az pont az a drága Valeo rézhűtő volt. Valójában 5 év élettartammal, amit én 7-re kihúztam. Merthogy 7 éve új hűtőkkel vettem az autót.

>> Tuning és extraSanyi // Alfa 156 1,6 TwinSpark Progression // 2009-07-05

Múlt héten felkerültek az alu küszöb díszlécek melyeket nándi cartárstól szereztem be. Nagyon jól mutat. Az Alfa Amore feliratot gravíroztattam rá. :)

>> Tuning és extrasüsnye // Alfa 155 ASPIRATO 1.8 TS SUPER'93 8V // 2008-11-15

Ma, végre felkerültek az alufelnik és a téligumák.