Mutasd

>> Esemény2022-11-14

Anno kettős célzattal vettük. Egyrészt áthidaló megoldásként amíg jóárasul a Giulia (ami sajnos máig se jóárasult), másrészt pedig hogy próbáljuk ki milyen az élet egy TBI-vel.
Egész más világ volt a 2.4 Q4 TI után. Egyrészt könnyebb vagy 200 kilóval, másrészt gyengébb valamivel amit kompenzál a súlykülönbség. Tehát útra vitt erőben nagyjából hasonló, de a dízel brutalitása hiányzik belőle, cserében sokkal könnyedebb,
és a Q4 után megtanultam azt is hogy milyen az orrtolás. Nagyon szerettük, mert igazi kényelmes utazó. Csendesebb és tágasabb az elődjénél. A hátsó üléseken jobban el lehet férni ezt a kollégák mondták.
Az AlfaTex kárpit ugyan nem olyan szép mint a TI ülés de szerintem kényelmesebb és kellemesebb, jobb benne ülni.
Igazából a 20e km alatt csak két gondja volt, az egyik egy MAP szenzor, ami check-engine-t produkált hideg-indítva, de ezt leszámítva nem okozott gondot.
A másik a powerbox, ami inkább volt placebo mint valós többlet, ellenben bő egy év és kb. 10e km után szívatni kezdett, lehet hogy csak a csatlakozói közül
nem tökéletes valamelyik (tény hogy leharcoltak a csatik), de miután kiszereltem, eltűntek a hibák, meg a vészprogram check-engine-nel.
Szóval tökéletesen tudta azt amitől Alfa az Alfa. Nem fogyasztott keveset, de mondjuk én ki tudom hozni a maximumot kb. mindenből. :)
Néhány adat:
- bő 3 évet birtokoltam
- ezalatt 21700km-t tettünk meg együtt
- 784.667ft-ot költöttem a szervizelésre, kopóalkatrészekre, egyebekre (ebben benne van minden)
- 1.066.549ft-ot tankoltam bele, ez 45 tankolást jelent, összesen 2616,33 litert
- az átlagfogyasztás 12.2
A fogyasztásoz hozzátenném, hogy ez autópálya 150++, sima közút, szintén nem tojásokkal a gázpedál alatt, illetve rövid városi utak.

2.600.000-ért vettem, 3.500.000-ért ment el (ennyit drágultak az autók), tehát a havi bérleti díj nem játszik, mert inkább kerestem rajta,
a rezsiköltség pedig 45.100ft / hó.

Egy Stelvio First (Launch) Edition lett az autód (2.0T 280LE, automata).

>> Szerviz2022-08-17

Miután megérkezett az utód (Stelvio) elvittük a Tibort apósékhoz, mert nálunk kevés a hely. Na az odafele úton még bosszút állt, és lebillent a jobb első ablak.
Kicseréltem, igaz nem volt egyszerű, mert változtattak a motor felfogatásán, de rajtam nem fogott ki :)

>> Szerviz2022-06-05

Néhány napon én kb. 300km-en belül többször is (elmúlt 2 hónapban is előfordult 2x) check engine-t dobott, + VDC, ASR, Hillholder hibát, erő nagy része elment. Többféle hibát is láttam P0122 volt az utolsó. Hibatörlés után minden esetben hellyreállt a rend.
A csatlakozók rendben voltak, alapvetően minden rendben. Végül beugrott, hogy esetleg a powerbox szivat. Kiszereltem, azóta minden tökéletes. Kb. 1000 km ment bele azóta, remélem megoldottam :)

>> Tuning és extra2021-06-20

Már a megvételkor elhatároztam, hogy nem maradhat a gyári színű fék, TI-sítem.
Némi utánajárás (Shadin, leopop3) után a Motip RAL 3003 + Motip Clear Varnish Glossy + GT-féle matricák lett a nyerő. Nagy nehezen nekiálltam és megcsináltam 3 nap alatt. A 2. flakon festék gyári hibás volt, nem lehetett felrázni, persze hétvége volt így elhúzódott hétfőre, amikor ki tudtam cserélni. Sok molyolással lemaszkoltam, szerintem egész jól sikerült. A helyén festettem, szétszedni nem akartam. Ahhoz nem volt elég bátorságom, meg célszerszámom...
6 réteg festék aztán matrica majd 3 réteg lakk.
A 2. flakon festékből kevés kellett, a lakkból egy flakon is bőven elég.

>> Szerviz2021-06-20

Sajnos a Selénia Quadrofogliót is szereti a TBI, legalábbis kellett utántölteni kb. 5000km után. Így kénytelen voltam venni egy 2 literest.

>> Szerviz2021-06-20

A futómű helyretétele után visszamentem a CarNet-hez műszaki vizsgára. 45 per után jött az ügyfeles csaj, hogy minden oké, az autó rendben van de kisorsolt az NKH, megállították a folyamatot, jönnek ellenőrizni, 10-15perc. Na ebből bő egy óra lett. Az autó hibátlan, műszaki vizsga pipa. Tanulság: még egyszer nem várom meg, hanem otthagyom.

>> Szerviz2021-06-20

Lebeszéltem Csörivel a lengőkar szilent, illetve a vízhűtő cserét. Ez utóbbi szivárgott, ezt már az előző nyári olajcserekor mondta Attila. Az autó alatt csak 1-1 csepp jelent meg időnként, a tartályból nem volt számottevő a hiány. Mindenesetre ha a futómű miatt úgyis szervízbe mentem, hát beütemeztük a vízhűtő cserét is. A fagyálló ment vissza mert csak egy éves volt, illetve olajcsere se kellett most a kevés km miatt. Ezenkívül a jobb hátsó féket szedte szét és rakta össze mert szorult kicsit.
Futómű beállítással zárult a nap.

>> Szerviz2021-06-03

A CarNet Riegler Győr-höz vittem műszaki vizsgára. Az átvizsgáláskor kiderült, hogy a jobb első alsó lengőkar hátsó (nagy) szilentje csereérett.

>> Szerviz2021-03-27

Szokásos tavaszi nagytakarítás :)
Würthenberg aktív szenes szűrő. Ózonos tisztítás (saját géppel).

>> Szerviz2021-03-02

A hideg kihozta az aksi betegségét. Kapott egy új Exide Premium 72-est.