Blog

Blogajánló

Andyka és 146-osa a tavalyi Selénia Rallyn balesetet szenvedett. Nem volt könnyű felállnia, nagy küzdelem volt a biztosítóval, de önmagával is. Idén ismét ott volt a Selénián. Az autója is. Tovább

Andyka // 2015-05-23 18:19:31

Találkozót tartottak a GT-sek! Rabert07 beszámolója. Tovább

Rabert07 // 2015-06-01 15:24:37
>> Eseménydoki80 // Alfa 156 1,6 TS SW // 2015-11-27

2015. 11.18.

Ma a nevemre került Scudo. Hazafelé vigyorogtam, mint egy idióta:-)

Mivel a műszaki vizsga előtt lengéscsillapítókat cseréltek, így a téli gumi felrakásával egy időben 3D-s futóműállításon is átesett a gép.
Az autót leszervizelt állapotban vettem meg, így a vezérlés, olaj és szűrők cseréje most nem engem terhelt.

 
>> AutóápolásSzabeee // Alfa 156 Sportwagon 2.4 JTD M-Jet 20V TI // 2015-11-26

Kapott ma a hintó egy alapos aktív habos mosást, illetve egy kis karbantartásra is sor került. Az akkumulátorba öntöttem egy kis desztillált vizet, illetve megmértem a hűtőfolyadék koncentrációját. -45 fokig nincs mitől tartanom.

 

Mielőtt elviszi valaki itt az ideje egy kis nosztalgiának.
Akit meg érdekel az autó, lássa hogy merre jártunk...

 
>> EseményPiritu // Alfa Giulietta 2.0 JTDm 175 LE TCT E6 // 2015-11-26

...vagy esetleg kettőt, vagy még többet...
Mindig van valami Alfáéknál, ami "helyzetet" teremt. Most éppen egy elírt motorszám.
Mint kiderült, az importőr rendszerében más volt beírva. Ha a valóság nem stimmel a papírokkal, akkor az okmányiroda nem ad forgalmit. Miután észrevették a zavart a tér-idő kontinuumban, megpróbáltak korrigálni. Sikerült is. Ma javították a rendszerben a motorszámot.
Gyorspostával el is indították a hivatalos papírokat Rieglerékhez Győrbe.
Már csak rajtuk múlik.
Ha holnap délelőtt időben Győrbe érnek a papírok, akkor ki tudja állítani az okmányiroda a forgalmit. Ebben az esetben van esély gurulni a hétvégén.
Ha nem, akkor nem.
A helyzetet bonyolítja, hogy Győrben az okmányiroda jelenleg NAV-os rendszámokat osztogat.
No, ilyet NEM szeretnék, tehát nem Győrből lesz rendszáma a kocsinak.
Holnap 11-ig eldől minden...
Hogy már régi ismerősként üdvözölhessük egymást - biztos, ami biztos alapon - még egyszer elolvasom a használati utasítást.

 
>> SzervizKazes☻ // Alfa 146 1.9 td // 2015-11-26

Egy ideje észre vettem, hogy valami nem frankó elől a kocsival... egyre erősödő furcsa zajok - nyikorgó, kis kattanó, puffanó zaj nyugtalanított. A balos motortartóra gyanakodtam. Minap alánéztem a verdának aknából és feltárás közben jól megrángatva a motortartót, kénytelen kelletlen nyugtáztam, hogy nem az a bűnös, mégha nem is csili-vili állapotú. Újabb rángatás és megvilágosodtam, hogy bizony a bal lengőkar szilentek... újabb erőteljes rángatás, most már a lengőkaron... kétség sem férhet hozzá, Ő az, kampo-basszo... Alkatrész vadászat, rendelés... Albaautó ma szállított, én meg szereltem. Próba... zsírkirály lett! :)

Sajnálattal konstatáltam viszont, hogy a stab pálcáimat is cserélnem kell hamarosan.215.744 km

>> SzervizSettantacinque // Alfa 156 Sportwagon 2.4 JTD // 2015-11-26

Új felső turbócsövet kapott, gyárit, cikkszám szerint is belevalót. Kifújt a régi valahol, és nem ment eléggé. Nem volt még nagyon gyenge, de nem akartam tovább húzni.
Plusz kapott egy kuplungpedál kapcsolót, mert rossz volt az is.

 
>> SzervizNGéza // Alfa 159 1.9 jtdm Distinctive // 2015-11-26

November 23-án megtörtént a szervíz Csörinél. Vezérlés+vízpumpa+olaj+szűrők+hosszbordásszíj csere. Ráfért már a szűrők koszosak voltak rendesen az olaj egy trutymó. A hosszbordásszíj repedt. Mindenből gyári került bele. Csöri átnézte az autót. A szívósor a lapátkáknál olajos, úgy döntöttem ki lesznek szedve a lapátok. Valószínűleg ez okozza a hidegindítási nehézséget is. Olcsóbb, mint a szívósor csere és a probléma végleg megoldva. Vagy a kerékcsapágynak vagy valamelyik guminak van egy kis hangja. A szívósor problémánál az is orvosolva lesz. Jelez a bal hátsó ablak becsípődésgátló is majd erre is sor kerül. A két első alsó lengőkar cserélve volt, remélem egy darabig nem lesz probléma velük. Más hiba egyenlőre nincs.

 
>> AutóápolásNGéza // Alfa 159 1.9 jtdm Distinctive // 2015-11-21

Leápoltam a bőrbelsőt az autoglym termékével. Köszönet Halesznak. Először autoglym leather cleanerrel megtisztítottam, majd leather care balm nevű bőráplóval átkentem. Érezhető a különbség, a bőr sokkal puhább jobb tapintású lett.
A vaterán vettem bele gumiszőnyeget télre. Így már nem folyik bele a kárpitba a hólé.

 
>> EseményHardy // Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet // 2015-11-26

Sajnos hátulról belémjöttek egy körforgalomnál, ráadásul nem ismerték el a felelősséget, így rendőrt kellett hívni. Sajnos mostanában nem lesz pénzem belőle. Az én autóm alig sérült viszont a másik egész eleje a szélvédőig. A gond az, hogy éppen vitte volna a vevő, így várnia kell míg elkészül. Remélem nem fogok lecsúszni ez miatt a kiszemelt másik autóról, mert azt sajnálnám nagyon.
Mikor levettük a lökhárítót akkor vettük észre, hogy a hátsó dob megadta magát, így rendeltem rá egy Parragi sportdobot, az új tulaj, vagy ha megmarad, az én örömömre.

 
>> Egyébpanza // Alfa 159 1.9 jtdm 8 v // 2015-11-26

Már az autó vásárlásakor is meglévő szépséghiba lett orvosolva. Az egyik felni meg volt darálva, illetve a többin nem észrevehető, de oda nem illő karcolások voltak. Akkor úgy döntöttem, hogy majd ha új nyári papucsok kerülnek fel, akkor a felniket is rendbe rakatom. Nos, mivel a téli kerekek cseréjénél látszott, hogy a nyári gumik már kukák, így belevágtam a teljes felújításba, ami a mai napon kész lett. Szerintem nagyon pöpec lett. Itt csináltattam. A felújított felnikre Hankook K117 225/50 R17 94W (B B 69) került fel. Made in Hungary! Remélem jól teszik majd a dolgukat. (Költségeim: A gumik120.000 a felnik felújítása, gumik felszerelése, centírozása: 42.000).