Blog

Blogajánló

Magyar megoldás egy olasz helyzetre: ha nincs Blue&Me az autódban, akkor a Loudlink tudja a megoldást. Tapasztalatok Tedi MiTójából rovatunk következik. Tovább

ystuc // 2016-05-30 18:48:19

Az Alfa Amore néhány tagja meglátogatta az aresei Alfa Romeo múzeumot. Íme pár kép és egy rövid beszámoló! Tovább

//
>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic // 2016-12-06

Bekötöttem a Yatour modult a 159 navis fejre. A navi kiszedéséhez nincs másra szükség,mint M4-es csavarra 60-70mm-es hosszúságba. Remekül kijön vele.
Sajnos az előző tulaj ezt nem tudta,úgyhogy inkább össze-vissza feszegette ,ezzel tropára téve a középkonzolt. Szóval vehetek majd azt is,mert ez jó ronda.
Beszereltem a CD-tár csatlakozó helyére, és remekül működik.

Ma a debreceni Pilkington AGR Ablaküveg centrumban kicserélték a repedt első szélvédőt, természetesen a gyárinak megfelelő Pilkington üvegre.

Kifogástalan munkát végeztek, nincs nyoma a cserének, még az alsó sarkokban lévő műanyag takarók is szépen állnak a helyükön.
Külön köszönet a segítőkészségükért, beállhattam felragasztani a matrica rendszámot, illetve segített az egyik kolléga zsírtalanítani, kicsit megmelegíteni.
A kinti -5 fokban nem sok esélyem lett volna.

>> Tuning és extraSanyiJTD // Alfa 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic // 2016-12-06

Valahol írtam,hogy lefújtam a féket,mert nagyon ronda volt. Ma megjött rá a matrica is, hogy felrakjam le kellett vennem a kereket. De megérte! Gyönyörű!

A matricát természetesen GT szállította nekem.

 
>> Egyébmisike76 // Alfa 146 1.9 jtd // 2016-12-06

954km-re 48,25 liter gázolajat tudtam tankolni. Szerintem ez teljesen jó 😊

 
>> EseményCoyote // Alfa 146 1,9 JTD // 2016-12-06

Ma reggel sikeresen át ment Bella az eredetiségét igazoló vizsgán. Hiába mondtam, hogy ez egy eredeti Alfa, nem hitték el :-)
Elég részletes kis vizsga volt. Eddig csak alváz+motor szám kellett. A mostani vizsgánál leszedték az összes kéder gumit az ajtóknál, valamint a csomagtartóban is végig nézték ahol a pótkerék van egészen a hátsó üléssor aljáig. Szoval elég részletes volt. A lényeg, hogy minden rendben volt.
Innen üzenem Gyurinak, meg találtam a kék kis csövet :-) nem volt egyszerű vissza rakni. Remélem jo helyre tettem :-D

 
>> SzervizJózsef // Alfa 156 1.8 twin spark // 2016-12-06

A motor egyik naprol a másikra kerepelni kezdett ezért elvittük szerelőhőz és közölte hogy a vezmű tengely hibás(2 mm el jisebb volt az egyik szelepemelő bütyök mint a többi) igy megrendeltűk plussz 8 hidrotőkét. Meg persze vezérlés szettet vizpumpával meg még az ősszes szűrőket illetve olajat lecseréltűk meg ha már igy megvan bontva kiderült még hogy már a gyertyákat sem ártana. Hát mikor össze számoltam az összeget kicsit meglepődtem csak az alkatrészek kőzel 200.000 ft volt meg szerelő kért 16 ezret( 1 hétig volt nála az autó)
Elhoztuk és sajna a kerepelő hang nem tünt el vissza vittem,hát még vez modositot is kepl cserelni ami megint plussz 45-50kp hát az igy még várat magára .

>> SzervizAlfaboooy // Alfa 146 1.6 Twin Spark // 2016-12-06

Folyamatban.

 
>> EgyébSanyiJTD // Alfa 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic // 2016-12-05

Frissítettem a navi firmware-t.
Nem is írnék regényt, HGabor blogja alapján csináltam. Köszi!

Azért nem ment minden zökkenőmentesen, az újraírható CD-t nem olvassa valamiért... Érdekes. Találtam egy üres, de alsó hangon 8-10éves lemezt, hát nem volt túl rózsás állapotban ,azért adtam neki egy esélyt. A laptop megírta, olvasta.

A leírtak alapján jártam el, lement a frissítés, újraindult a navi, de az Alfa logonál lefagyott.

Vártam...vártam...vártam. Aztán gondoltam,hogy valami nem stimmel.
Kikapcsolni nem lehetett, ha kivettem a kulcsot, még akkor is ott volt a logo.

Na ,akkor egy kicsit betoaletteltem.
Aztán kikapcsolt egyszer, újra minden, akkor már simán ment. Működik.

 

"Az Alfa Romeo nem egyszerűen egy autógyártó; egész biztosan több, mint egy hagyományosan elkészített autó. Egy csomo autó létezik, melyektől az Alfa Romeo különbözik. Egy nagyszerű erőfeszítés és elkötelezettség a szállítás fogalmára. Egyfajta életmód, egy nagyon különleges érzékelése a gépjárműveknek. Amit nehéz definiálni. Részei olyan irracionális összetevői az emberi szellemnek, melyek logikus kifejezésekkel le nem írhatók. Olyanok, mint a szenzáció, szenvedély és hasonlók, melyek sokkal inkább az ember szívével állnak kapcsolatban, semmint az eszével." - Orazio Satta, 1970

>> Szervizssszasza // Alfa 147 1.6 t. spark progression // 2016-12-05

Szelepfedél tömítés cseréje, Fokozat választó- rudazat, váltó bowden gömbcsuklók kenése, fényszórók beállítása.