Hardy - főkép
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2008-12-22

Sajnos pár napja ha hidegebb van, az első pár indításkor mintha beragadna az önindító, de aztán megszűnik, viszont engem nagyon idegesít. Gondoltam ki kéne tisztítani, és ezt bármelyik szervizben tudják orvosolni. Hát ahol néha szoktam dolgozni ott mondták a fiúk, hogy ők szívesen megcsinálják, viszont 2 dolog van amit a kocsiról leszednek: az egyik a benzinsapka, a másik az olajbetöltő kupakja. Meg ha kell szívesen cserélnek izzót. Így feladat adott, gondoltam gyorsan leszedem. Hát miután megtaláltuk, hogy hol van rá kellett jönni, hogy előröl a motor van útba, hátulról a tűzfal, jobb oldalt a generátor és minden más bizgentyű, felülről a szívósor, bal oldalról meg nem látni semmit. Gondoltam alulról. Rá kellett jönnöm, hogy onnan se. Teljes tanácstalanság, és sajnos Csörit se értem el, hogy adja meg mi az első lépés. Így mivel bal oldalon láttam némi esélyt, így le lett véve a szívócső, és onnan lett nekiállva. Mivel nem látni sokat, így nőgyógyász módszerrel ki lett tapogatva mi hol van, és így sikerült leszedni, és nagy nehezen kiszedni azon a kis résen. Aztán szét lett szedve és bezsírozva, életében másodszor, mivel elsőnek még mikor gyártották történt ez meg vele. Remélem most már működni fog rendesen.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2008-12-19

Sajnos a korábban vásárolt lambda megadta magát, így cserélni kellett. Most gyárit kapott, meg mivel valami Champion gyertyák voltak benne, azok is cserélve lettek. Természetesen Ricambi Originali. Ezek elvileg 100000 Km-t elmennek. Köszönet mind a kettőért Csöri mesternek!

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2008-11-29

Mivel megjött a hideg a múlt hétvégén felraktam a téli gumikat és felniket. Hát jövőre kell venni egy könnyűfém garnitúrát, mert ez nem igazán tetszik, és akkor finom voltam. Illetve cseréltem még a motortakarót is mivel sok helyen folytonossági hiány lépett fel már korábban. Ezen csak tetőzött a legutóbbi autópályás utazásom, aminek a végére kb. 30 cm maradt belőle, mert a többi a nagy sebesség miatt leszakadt.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2008-11-05

Vettem pár apróságot Whiteskull Cartárstól. Közte volt két hátsó ajtókárpit amit már régóta kerestem.Így végre befejeződött a hátsó elektromos ablak projekt, és most már minden gyári.
Aztán egy takarót a pedálok fölé, mert valaki valamikor "elfelejtette" visszatenni. Gondolták az előző gazdája soha nem fog alánézni, de engem zavart a hiánya a tudatom legmélyén :)
Aztán végül a légszűrőház teteje és az LMM közti csövem nekem 3 darabból állt, és a gumi megadta magát, ami helyett már más van és az 1 darabból áll. A boltokba nem tudták megmondani, hogy jó-e nekem az 1 darabos, de András bácsi megmondta a tutit, így azt is vettem, és kicseréltem.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2008-11-02

Sajnos a rezgéscsillapító csövem elfáradt ezért cserélni kellett. Igaz picit élveztem, mert 3000 fordulat fölött nagyon szép hangja volt. Mint egy versenyautónak.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2008-10-10

Ma megint Várpalotán jártunk Csörinél, hogy kicserélje a vezérlésmódosítót. Most egész normális hangja lett, és indulásnál nem hiszik azt, hogy diesel vagyok. Ki lett cserélve a szelepfedél tömítése is, mert kicsit el volt fáradva.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2008-09-16

Sajnos ki kellett vennem a kilóméterórát, és a vezetékeket is lekötöttem róla. Miközben szereltem egy másodpercre véletlenül gyújtásra raktam, ez elég is volt hogy világítson a légzsák visszajelzője. Szerencsére Csőri volt olyan rendes, hogy azonnal fogadott, és kiütötte a hibakódot. Én meg voltam olyan idióta, hogy nem vettem el elég intenzíven a lábam a gázról időben, így ez volt a történelem legdrágább hibakód kiütése. Olyan 90000 Ft-ra számítok. Pedig fékeztem is :))

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2008-09-09

Eltöltöttük az első 10000 közös km-t. Olaj és szűrők cseréje megtörtén. Természetesen Selénia.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.6 16V // 2008-08-29

Még régebben vettem az Ebay-n egy Novitec tetőidomot, ráadásul az autó színébe.Igaz későbbre terveztem de ennyi pénzért nem hagyhattam ott. Viszont felrakni nem tudtam, így elvittem egy tuningműhelybe. Ott garanciával felrakták. Azt mondták, ha leesik nyugudtan reklamálhatok, bár akkor már úgysem fogok, mert lesz más gondom is, mondjuk a tetőt kompletten cserélni.
A következő a Novitec hátsó szárny lesz.

 
>> AutóápolásAlfa 156 1.6 16V // 2008-08-20

Elvittem autófényezőhöz végre, mert úgy vásároltam, hogy a jobb hátulján volt egy kis húzás, meg a múlt alkalommal egy másik fényező a tükröket színkód alapján keverte ki, ami nem egy nyerő ötlet. Sajnos az UV vagy valami más hatására a külső fénye egy kicsit sötétebb lett, és így a tükrök eléggé elütöttek. Most jól sikerült szerintem, igaz én most is látok egy hangyányi eltérést, de ez nem annyira észrevehető.