Hardy - főkép
>> Tuning és extraAlfa 156 1.6 16V // 2010-03-26

Felkerült az első Novitec toldat. Kicsit alacsony lett még szokni kell, nehogy leszakítsam. Fel kéne még tenni a Novitec küszöböket is, de én nem merek nekiállni, nehogy elrontsam, valahogy csak felkerül...

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2010-01-30

Amint bejöttek a mínuszok reggel pár percig mindig sírt a kinyomó csapágyam. Mivel nem akartam az út szélén maradni ezért cserélni kellett, mert nem tudtam mi a baja, meg ha már le van véve a váltó tekintettel a kilométerekre, Csöri, mert ki más, cserélte a kuplungot kompletten, meg a főtengely szimeringet is. A tárcsa még talán bírtra volna egy kicsit, a szerkezetet meg csak az égiek tudják mennyi lett volna amit elmegy. Így most egy darabig erről is le van a gond. Meglepődtem mikor megláttam a Fiat feliratot a szerkezeteken. Gyárilag ezt tették bele, mert még nem volt megbontva. Természetesen ismét tökéletes munkát végeztek a járművön. Tényleg szeretek ide járni.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2010-01-09

Még decemberbe neki állt szivárogni az olaj a szelepfedél tömítés alól egy kicsi. Akkor nagy nehezen neki álltam, hogy ki fogom cserélni, mivel a szükség nagy úr. De a boltba miután megkérdezték, hogy vékony, vagy vastag kell gyorsan fel is adtam, és gondoltam szakemberre bízom. De a szakember sajna szabadságon volt, így várnom kellett. Két hét alatt odáig fajult a dolog, hogy már nem tudtam használni az autót, mert már szinte folyamatosan folyt a hővédő pajzsra, meg mindenre ott elől. Állandóan törölgettem, aztán Csöri szerzett eredeti tömítést, és ma be is rakták a helyére, gyorsan és precízen mint mindig.

 
>> EgyébAlfa 156 1.6 16V // 2010-01-09

"Csináltam" magamnak, illetve a légörvények csináltak egy tuning hátsó lököst. Már csak le kellene festeni, de félek ha bejön a meleg eltűnik :)))

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.6 16V // 2009-11-02

Sikerült vennem András bácsitól küszöb és front elemet. Már csak a hátsó szárny hiányzik, pedig azt akartam elsőnek megvenni. De hát ember tervez... Mint a kis cetli mutatja a "Lackieren" előtt csináltam egy kis "Pasform" vizsgát. Nem igazán kell igazítani sehol se rajta. Mehet a fényezőhöz aztán tavasszal ha a kerekeket cserélem akkor ezeket is felrakom.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2009-10-31

Sajnos kénytelen voltam saját eszüleg, és kezüleg kicserélni az olajat, mivel már túlmentem a 10000 Km-n. Tudom elvileg többet is lehet menni vele, de én maradi vagyok és ragaszkodok ehhez az intervallumhoz. A motornak is kezd más hangja lenni ennyi után, vagy lehet csak a fülem túl érzékeny. Jobban örültem volna ha lejutok Csörihez, mert Ő mindig átnézi az autót van e valami cserélni való, de az egyik munkahelyemen 8-20 ig dolgozom a másikon meg 6-20,21-ig. Vasárnap meg nem dolgozik :))) Pedig valahogy időt kellene keríteni rá, most hogy kaptam András bácsitól egy kopogásérzékelőt, aminek a hibáját szintén Csöri és Apukája diagnosztizálta, a múltkor mikor benéztem hozzá. Ráadásul Apukája 1 másodperc alatt megmondta mi a baj ráadásul fülre, amit a gép csak megerősített. /Hiába a rutin meg az évek.../ Ennek a cseréjére már nem vállalkozom. Igaz most nem csörög be, mivel nem 95-ös hanem prémium benzinekkel járok.
/ A kép csak illusztráció :)) /

 
>> EseményAlfa 156 1.6 16V // 2009-10-25

Ma felugrottam Pestre, megnéztem a Veterán autókat. Volt közöttük nagyon sok gyönyörű autó, de a legszebb természetesen egy Alfa volt.

 
>> EseményAlfa 156 1.6 16V // 2009-10-02

Még 1,5 hete kapott az autó új zöldkártyát, és megnézettem a fékeket. Sajnos elöl 29% volt az eltérés, az nem jó műszakin.
Tegnap gondoltam mivel a hétvégén lejár a vizsgám, így meghosszabbíttatom, de sajnos a vizsga állomáson csak a legközelebbi vizsgaidőpontig tudtak volna hosszabbítást adni. Az 5 perc múlva volt, de felajánlották, hogy levizsgáztatják. Mondtam, nem készültem rá pénz sincs nálam meg nem lehet, mert nem jó a fék. Azt mondták, hogy egy új tárcsafék nem lehet rossz, ha mindent cseréltek. Biztos nem jól mérték, rakjuk rá a vizsgasorra, ha jó megvan, ha nem akkor visszajövök, a pénzt meg ráérek behozni.
Így belevágtam, és csont nélkül átment, a fék is jó volt, 5% eltérés volt csak. Szegény futóművemet úgy megrángatták, hogy már rá kellett szólni az emberre, hogy hagyja már abba, mert kitépi a helyéről, de ott se talált semmit.

 
>> EseményAlfa 156 1.6 16V // 2009-08-18

Rá kell, hogy ébredjek ennek az autónak tényleg lelke van. A vasárnapomat egy új majdnem "családtaggal" akartam tölteni. Egy kicsit ápolgatni tisztogatni, majd kettesbe elmenni túrázni egyet. Hát a számításomat rögtön áthúzta, az én kis Alfám, mert Code felirat világít és nem indul. Állhattam neki vele foglalkozni, így a tervem meghiúsult. Majd miután végeztem és megnyugtattam, hogy nem fogok kevesebbet költeni rá, és továbbra is a jó minőségű alkatrészeket kapja megnyugodott, és elindult :)
Ezek után hogy összeismerkedjenek elmentünk egy közös túrára. Igaz én csak az egyiket tudtam vezetni :))

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 16V // 2009-08-07

Ki kellett cserélni az első fékemet, mert múltkor beugrottam Csöri mesterhez, és észrevette, hogy a betét kezdi megadni magát. Elkopva még nem volt, csak a kopó réteg vállt le a vasról. A tárcsa is cserélve lett. Így remélem most egy darabig bírja. A cserét Csöri Apukája végezte, természetesen tökéletes minőségben és színvonalon!