Blog >> multimédia

>> Tuning és extrapakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2023-04-17

Hétvégén összeállt az utóbbi időben már aktívan tervezgetett multimédia update.
Az egész folyamat kirobbantója a korábbi blog bejegyzésekben megírt Blue & Me egység hibája volt, már akkor eldőlt hosszas tanakodást követően, hogy milyen irányba megyünk tovább.
A beépítőkeret beszerzése okozta a legtöbb gondot, már eleve az árával.
Nagyjából három gyártó két féle színe volt az opció. Gyártót tekintve az olasz verzió lett volna a legszimpatikusabb, de azt már sehonnan nem sikerült beszerezni, így maradt a német. Színben fényes zongoralakk fekete vagy világos ezüst, ezekből egyiket sem akartam, de ha már nincs más választási lehetőség akkor az olcsóbb ezüst lett a befutó. Ahogy megérkezett egyből vittem is egy barátomhoz, aki profin átfóliázta a gyárihoz nagyon hasonló matt sötétszürkére. Fejegységből az elsődleges fő szempont azt volt, hogy tudja WiFi-n keresztül a vezeték nélküli Apple CarPlay-t és Android Auto-t. Mivel korábbi autómban már volt Pioneer fej, elégedett voltam vele, így a Pioneer SPH-DA360DAB-ot választottuk. Ahhoz, hogy minden funkció működjön a kormányon is (8-ból, csak 6 gomb. Nyilván a Blue & Me specifikus 2 gomb halott.), szükség volt egy Connects 2 kormánytávvezérlő adapterre és egy LEAD kábelre ami összeköti a fejegységgel. Ha már szét lett bombázva a teljes középkonzoli rész és a fejegység tudja kezelni a tolatókamerát is, akkor már azt sem hagytuk ki a sorból. :) A kamera típusa: CA-503 és 170°-os a látószöge. Nagyon tetszik eddig a végeredmény, villámgyors a kapcsolódás. Még be kell lakni és szokni kell az új rendszert, de szerintem jóban leszünk! :)

>> Tuning és extraSeriff // Alfa GT 1.9 JTD MJet 16V // 2014-12-16

Vasárnap délelőtt beugrott a kocsiba a vadi új, kihangosítóként és multimédiás lejátszóként egyaránt alkalmas Loudlink dobozka.

Kulturáltan, észrevehetetlenül bújik meg a kesztyűtartóban, a mikrofon a belső visszapillantó mellett diszkréten várja, hogy belebúgjak.

Kristálytiszta zene hang, remek kihangosító, csak ajánlani tudom. Korábban a két funkció között választani kellett, így örülök, hogy már egyben is megy a kettő :)

SD kártyát még nem tettem bele, de a telefonomra azonnal felcsatlakozva tökéletesen megy a Bluetooth kapcsolat.

Köszi Arno :)

>> Tuning és extraNorby // Alfa 159 1,9 JTD 8v // 2011-02-09

A kamera a helyén. Elég jó a kép és talán annyira nem is feltünő. Képek később!

>> Tuning és extraGEORGE // Alfa 146 ti 2,0 16V TS // 2007-08-04

Sony MEX R1-es fejegység szolgáltatta a zenét és a mozit.
Egy 8"-os 16:9-es TFT TV adta a képet hozzá.

>> Tuning és extraGEORGE // Alfa 156 2,4 M-JET 20V SportDiesel // 2007-07-12

Megérkezett az AUDIOVOX VME 9510 TS multimédiás fejegység.
Nem semmi volt a helyére préselni, kb ezer csatlakozó van rajta......de hát ne panaszkodjak én akartam ezt .-)
Pár infó:
TV, SD kártya olvasó, DVD, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, és ez CD-vel stb stb, VCD, SVCD, DiVIX, DVD mp3, mp4, HDCD, iPOD vezérlés, meg mitudommégmitjátszik...


Egy nagy bajom vele, hogy kéken világit brrrr.....