Blog >> kihangosító

>> Tuning és extraKareszka1984 // Alfa 147 1.6TS, megnövelt Progression :) // 2015-03-20

Valami egyszerű megoldás érdekelt, így úgy döntöttem magam készítek egy telefon kihangosítót. Az alany egy egyszerű headset volt. Maga a kihangosító egy 4 pólusú jack dugóval csatlakozik a telefonhoz, amin keresztül a rádióra küldi a hangot. Rádión a cd tár helyére kötöttem a hangot, így telefonálás előtt meg kell nyomnom az "SRC" gombot, hogy a cd tárra váltson. Mikrofont a km óracsoport keretének aljába építettem be, csak egy apró lyuk árulkodik arról, hogy ott van. A jacket pedig a kartámasz alatti hosszúkás mélyedésben vezettem ki, amúgyis ott tartom legtöbbször a telefont. Egyedüli hátrány talán, hogy ugyanúgy a telefonon kell fogadni a hívást, valamint van némi interferencia, de mindettől eltekintve tökéletesen működik.
Természetesen minden vezetéket bevontam textil bandázsszalaggal, mint ahogy azt illik.

>> Tuning és extraSeriff // Alfa GT 1.9 JTD MJet 16V // 2014-12-16

Vasárnap délelőtt beugrott a kocsiba a vadi új, kihangosítóként és multimédiás lejátszóként egyaránt alkalmas Loudlink dobozka.

Kulturáltan, észrevehetetlenül bújik meg a kesztyűtartóban, a mikrofon a belső visszapillantó mellett diszkréten várja, hogy belebúgjak.

Kristálytiszta zene hang, remek kihangosító, csak ajánlani tudom. Korábban a két funkció között választani kellett, így örülök, hogy már egyben is megy a kettő :)

SD kártyát még nem tettem bele, de a telefonomra azonnal felcsatlakozva tökéletesen megy a Bluetooth kapcsolat.

Köszi Arno :)

>> Tuning és extraHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2010-01-24

Régóta keresgéltem már tartót a telefonomnak, mert a GT-ben nem túl sok praktikus tárolórekesz van, az iPhone pedig pláne nem fér el jól sehol... a két ülés közötti rakodóhely túl kicsi, az ajtózsebben csúszkál, ha a jobb ülésre teszem, akkor meg elrepül egy tempósabb kanyarban :)

A TomTom cuccal már régóta szemezek, már a fotókon is nagyon minőségi cuccnak nézett ki (mondjuk ennyi pénzért... :) Beszerezni itthon nem nagyon lehet, nekem - már megint - Cselentano segített.

Nem olcsó (120 dollár), de cserébe sokmindent tud: felerősíti a GPS-jelet, bluetoothos kihangosítóként is működhet + aux kimenet is van rajta. Ráadásul elforgatható, ami a navigációs programnál jön majd jól. (A bluetoothos funkciót meg az aux-ot mondjuk pont nem használom, mert van Blu&Me az autómban)

Még nem tudom, hogy a TomTom vagy egy másik navigációs szoftvert töltök majd le hozzá, egyelőre csak annak örülök, hogy végre van egy jó helye a telefonomnak. A középkonzoltól jobbra, a műszerfalra kétoldalas ragasztóval rögzítettem egy korongot, amire fel lehet cuppantani a konzol tapadókorongját. Így nagyjából a pohártartóval került egy magasságba, a könyöklőn támaszkodó jobb kezemmel tökéletesen tudom kezelni a telefon funkcióit :) Azért is jobb ez a hely, mintha az ablakon lenne, mert maga a konzol elég nagy darab, ott csak eltakarná a kilátást.

A telefont nagyon jól tartja, nem karcolja össze a ki-be rakásnál, ugyanis alul csak a töltő tüskékkel érintkezik, felül pedig egy görgethető henger akaszkodik rá, ami a kivételt is megkönnyiti. A konzol tapadókorongjának rögzítése is nagyon profi, csak el kell tekerni és már le is lehet szedni.

A cucc honlapja