Blog >> biztonsági

>> SzervizRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2018-11-22

Budapestre rendeltem a téli abroncsaim, így haza kellett azokat hoznom. Mivel 2 db nem fér be a csomagtartóba, a hátsó üléseket le kellett döntenem. A probléma akkor kezdődött, mikor kipakoltam és vissza akartam hajtani a háttámlákat. Csak a jobb oldali, rövidebb hátlapot sikerült, a hosszabbat (bal oldali és közép egyben) nem tudtam visszahajtani, mert a középső biztonsági öv fogta és nem engedett.
A probléma egyébként triviális volt. Annyi, hogy az a műanyag gomb, ami van a biztonsági övön, lepattant és ezért, mikor ledöntöttem, engedte teljesen visszacsévélni az övet. Viszont, a szerkezet úgy van kialakítva, hogy ha nem függőlegesen áll (azaz háttámla normál állásban), akkor blokkol, tehát az övet nem lehet kihúzni. Így szépen megfogta ott lent.
A javítás azonban nagy szívás volt, szét kellett borítani hátul mindent, háttámlát szétszedni, ülőlapot felvenni... El is tört az egyik bolha, amit majd pótolnak.
A szerelő visszaragasztotta a műanyag gombot és összerakott mindent. Azonban több órájába telt a dolog, ami 5 ezer forintos óradíj mellett nem csalt mosolyt az arcomra. De most már legalább jó.
Az 1-2. képen látható az említett műanyag gomb, a 3.-on pedig, hogy mennyire kell lazának lennie a háttámla előre döntött állapotában a középső biztonsági övnek.

>> EgyébAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2014-11-14

Bontott autóból sikerült beszereztetnem jó áron jó állapotú, bézs színű bal első komplett biztonsági övet, mivel az enyémen szakadás volt, ahol elkezdett foszlani. Mivel ez se nem túl esztétikus, se nem túl biztonságos, ezért úgy döntöttem, cserélni fogom alkalomadtán. Most volt alkalom rá 16e Ft-ért...

A beszerzett öv sokkal szebb állapotú, de eléggé elkoszolódott, amit majd ráérősebb időmben elkezdek orvosolni. Aztán még ráérősebb időmben majd elkezdem az autó belsejét a bal oldalon lebontani, mert a biztonsági öv cseréhez az első és hátsó ajtónyílás küszöbeit, de még a hátsó ülést is ki kell szedni...Jó móka lesz! :)

Ajándékba kaptam hozzá egy bézs színű ajtóbehúzó mélyedésbe való gumi takaróbetétet, amiből 1 darab hiányzott az autóból, az eBay-en pedig 5-6 ezer forintokért láttam postaktsg nélkül. Ez így jobban megérte! :)

>> AutóápolásAlien4 // Alfa 145 Tspark 1.4 // 2011-09-28

fullosan kipucolva kívül belül...
ajtó gumit múltkor cseréltem, nem akart rendesen záródni az ajtóm, most elméletileg megcsináltam, holnap kiderül
jobb hátsó bizt. övben valami összeért, amikor kihúztam akkor daráló hangja volt, szétszedve, összerakva, zajtalan és működik... megrángattam... fajint
~18ooo együtt eltöltött KM =)
152500 körüli állás