Mutasd

>> Szerviz2014-12-18

Már itt kellene lennie a télnek, de még 16 fok volt ma is, viszont emiatt alig voltak a gumisnál: 15 perc volt a nyári-téli gumik cseréje. Forma 1-es sebesség, köszi a BudaGuminak!

A nyári Michelinek felnistül elmentek aludni a BudaGumi gumihoteljébe, Mindössze 10.129 km-t koptattam őket idén.

A statisztika kedvéért: a nyári gumikban két szezon után 19.562 km van. (Leszámítva a tavaly nyáron defekt miatt cserélt jobb elsőt, abban csak 15.550 km)

A télieknek pedig ez lesz a hatodik szezonjuk, mindössze 25.537 km van bennük.

A téli 17-es felnik öt szezon után most kaptak egy új fényezést. Kicsit mattabbat szerettem volna, mint eddig, szerintem vagány lesz.

>> Szerviz2014-11-13

5,5 év után kiégett a jobb első xenon izzó a GT-ben.

Gondoltam, hogy a bal oldali sem húzza már sokáig, illetve nem akartam, hogy a kor miatt az új másképp világítson a régi mellett, ezért mindkettőt cseréltettem. Osram izzók kerültek bele - gyárilag is azzal szerelték.

>> Szerviz2014-07-14

A hetedik olajcsere. Szervezési okokból most először nem sikerült tartani az általam kitűzött 15 ezres olajcsere-periódust, csak a gyári előírtat tudtam teljesíteni. (De 20 ezer helyett így is 19 ezer km után cseréltettem. 70.100-nál ugyanis volt egy nem várt olajcserém, az olajhűtő meghibásodása miatt).

Megint az Elaforgnál vettem a szerviz szettet (Selenia Sport 5W-40 olaj, olajszűrő, pollenszűrő, levegőszűrő, üzemanyagszűrő).

Az olajcsere mellett cserélni kellett a hátsó féktárcsákat, fékbetéteket. Ezúttal Brembo márkájúak kerültek fel, meglátjuk, mennyit bírnak majd.

Tönkrement a kézifékem is, cserélni kellett a kézifékköteleket is.

Még a garancia ideje alatt rendeltem egy jobb oldali kilincset, mert kezdte magát megadni. Természetesen mikor esett szét teljesen? AlfaCity előtti héten. Most ezt is kicserélték, garanciálisan.

Ismét visszakerült a vezetőülés hátuljára az ismét leesett térképzseb... (sosem fog véget érni ez a kálváriám...)

Köszönöm a kedves ügyintézést Horváth Lacinak :)

 
>> Szerviz2014-05-29

Kihasználtam az általános Alfa/Lancia/Fiat/Jeep akciót, kértem egy klímatisztítást és egy tavaszi átvizsgálást.

Cserélni kellett a pollenszűrőket, illetve lógott az egyik kipufogótartó, vissza kellett hegeszteni.

Ki kell cserélni a kézifék bowdent is, illetve a hátsó fékbetéteket, a következő hónapban az olajcserével együtt ez következik.

>> Szerviz2014-04-15

Már egy ideje húztam halasztottam, de most végre sort kerítettem a bal első kerékcsapágy cseréjére. Szörnyen búgott már tél óta. A jobb elsőt még 28 ezer kilométernél cserélték, a stabilizátor rúddal együtt (ezeket még garanciálisan).

Nagyon kopogott a futóművem is, a diagnózis: stabilizátor rúd... szerencsére elég volt csak a szilenteket cserélni rajta, így ezt választottam. A jó hír, hogy a lengőkaroknak semmi bajuk. Kapott egy futóműbeállítást is, ismét kifogástalan futóművel állok neki a nyári szezonnak.

Íme az összesített lista:

- bal első kerékcsapágy cseréje
- stabilizátor rúd szilentek cseréje
- futóműbeállítás
- helyzetjelző izzó csere
- jobb első ülésfűtés kapcsoló cseréje (megint...)

>> Szerviz2014-04-04

Végre előkerültek a nyári kerekek, és felugrottak az autóra. A Michelin Pilot Sport 3 gumik második szezonja következik. Nem volt egy megerőltető szezonjuk tavaly, kevesebb mint 10 ezer kilométert autóztam... Ebbe belefért egy nyári túra Horvátországba, meg a szokásos belföldi utak, Alfa találkozók.

A gumik nem koptak félre, nem látszik rajtuk semmi rossz a tavalyi 9.433 kilométerből.
Jelenleg 6 mm a profilmélységük.

(a jobb első Michelinben viszont csak 5.421 km van - egy defekt miatt vennem kellett egy újat tavaly nyáron).

Jövő héten futómű-beállítás és bal első kerékcsapágy-csere.

A téli kerekeknek sem volt megerőltető szezonjuk, havat, jeget szinte nem is láttak ezen a télen... 6.377 kilométert futottak, így az ötödik szezonjuk után már 25.537 kilométert tudnak maguk mögött a Good Year Performance 2 gumik. Egy szezon még legalább van bennük.

A téli 17-es felnik 5 szezon után hamarosan kapnak egy új fényezést, kisebb sérüléseket sikerült velük összeszedni.

A szerelésért és a téli kerekek tárolásáért köszönet a Budaguminak.

>> Esemény2014-03-19

Tedi új Fiat Cuopéját Drezdában szerezte be. Én voltam a sofőr. Az autóm pedig 6,6-os átlaggal teljesítette az 1475 kilométeres utat. Jó móka volt, 23 óra alatt megjártuk :)

 
>> Tuning és extra2014-02-26

Golyszi oldalán figyeltem fel erre a TI-design kormányra. Annyira megtetszett, hogy már nekem is van. :)
A beszerelés az Autóház Budaörsnél történt.

>> Szerviz2014-01-09

Eddig bírta a gyári akksi, 4,5 év. Új akkumulátort vettem, ezúttal is Excide (mint a gyári), csak 60 helyett 70 amperest.

Az esti indításért köszönet Csabinak, az akkumulátor-beszerzésért pedig Begének :)

>> Szerviz2013-11-14

9.443 nyárigumis kilométer után ismét jöhet a tél.

Következik a GoodYear téligumijaim 5. szezonja. Eddig 19.160 km van bennük, és még tökéletes állapotban vannak.

A szerelést ismét a BudaGuminál intéztem.

Viszont egy ideje hallok egy zavaró búgást a bal első kerék felől. Most a gumicserével kiderült, hogy nem a vadiúj Michelinek zúgnak (hálisten), úgyhogy számíthatok egy kerékcsapágy cserére...?!