Mutasd

>> Egyéb2007-06-29

Tökéletesen biztos vagyok benne, hogy lelke van. És maradt volna még nálam.
Az eladás előtt egy órával elmentünk Julyval a lányokhoz, hogy elbúcsúzzanak egymástól. Pár simogatás és fotó után indulni kellett volna. De nem akart. Amig ücsörögtünk benne, kilötyögtette magából az utolsó csepp benzint is, és közölte, hogy ő itt marad. A szívem kalapált, ahogy beröffenés helyett a fordulatszám mérője csak kalimpált.
Majd megértette.
A benzinkúton a kanna megtöltése közben a kulcsa díszét észrevétlenül leválasztotta magáról és a zsebembe csúsztatta. Nálam hagyta, hogy vigyázzak rá, emlékezzek rá és akasszam az utódjára.
Hiányozni fog. Ez a szerelem csak akkor fog átalakulni szép emlékké, mikor megismerkedem az utódjával. A férfiak már csak ilyenek..

>> Egyéb2007-06-20

Reggel 9:15. Kifordulok a mellékutcák árnyékából, rá a széles Üllőire. Kifelé hajtok a városból, ellentétesen a forgalommal. Egy piros megfog, egyedül állok a napon. Kezem a kormányon, a másik az ablakban. A zene szól, néha beleng egy szellő. July csendben ölel. Melege van, érzem a kormányon, ahogy finoman tudtomra adja ezt a bekapcsolódó ventillátorral. Zöldre vált a lámpa és megindulunk.

A hátsó ülésen a lelkiismerete.
Kéznél tartom, mert mostanában többször meg kell mutatni...vevő jelölteknek.
Tudja, hogy valami történni fog. Valami meg fog változni. Nem lázad ellene, nem toporzékol, nem durcázik. Pedig tudja, hogy kapcsolatunk nem azért érhet véget, mert kihűlt a szerelem vagy mert elviselhetetlenné váltunk egymás számára. Ezt a legnehezebb megérteni talán.

És elviseli méltósággal. Mert komoly nő. Túl komoly is hozzám. Mégis, az utolsó heteket is úgy éli meg, mint az elsőket. Mikor megpillantom reggel a ház előtt, kitágul a pupillám, mert úgy feszít, mint egyhónapos korában. Mikor bele ülök, ugyanúgy érzem a finom parfümjét, mikor magához szorít, mint egyhónapos korában. Mikor gázt adok, bársonyosan dorombol, mint egyhónapos korában. Nem engedi, hogy az utolsó emlékek fakóbbak legyenek, mint a régebbiek.
Megérkezek az iroda elé. A konyha ablakból pont rálátok. Vajon mi jár a gyufásdoboznyi fedélzeti számítógép agyában? Tudja, hogy ő egy célgép? Akinek egy feladata van; adjon meg mindent a gazdájának, amit szeretne. Tudja vajon, hogy neki igen is lelke van?

És tudja vajon, hogy ezzel a tulajdonságával mennyire megnehezíti a dolgomat?

>> Szerviz2007-06-05

Még nem cserés, de már nyikorgós volt a fék.
Ez volt az utolsó alkalom, hogy a boldiba vittem az autót.

>> Szerviz2007-06-05

Fiat Boldizsár
Olaj, szürő, pollen, katalizátor átvizsgálás, levegő betétek cseréje.

A kipufogó tartó egyik gumibilincs elszakadt, így az zörgött. Garanciába kellett volna cserélniük, de kiszámlázták a kb. 2500 Ft-os munkát 12.000 Ft-ra.

Itt már kezdett elegem lenni a Boldizsárból..

>> Szerviz2007-06-05

Megint kiégett a tompított.

 
>> Szerviz2007-06-05

Eddig bírták az első fékek.
A Boldizsár csinálta ezt is, a megkérdezésem nélkül olcsóbb utángyártottat tettek bele, ami melegen hajlamos a dobolásra. És így sem volt olcsó..
Egyébként belső hűtésű tárcsa kell bele.

>> Szerviz2007-06-05

És igen, itt az előző :)
Ez a szerviz nagyszerviznek minősül. Hamar be lett járatva July..

Fiat Boldizsár, sokmindent cseréltek, de semmi rendkívülit, így nem részletezem.

>> Szerviz2007-06-05

Mivel nem sorba megyek, ez a következő ami a kezembe akadt :)
Valohol lesz egy 10 és egy 20.000 olajcsere is.

Ezt is a Fiat Boldizsár csinálta.
- Agip olaj (?)
- Szürő
- Leeresztőcsavar
+ munkadíj

>> Szerviz2007-06-05

A számlák alapján megpróbálom felidézni, miken ment keresztük a kocsi..

Kezdődött egy tompítot izzócserével.
Magam sajnos nem tudom kicserélni, mert nincs nőgyógyász képzettségem.

>> Egyéb2007-05-15

Hosszú várakozás után, végre hazahozhattam az autót.
Az akkori Fiat Boldizsárban vettem, Olman Zsolttól, aki egy számomra kellemes félreértés miatt szép árengedményt tett. Cserébe az autó gyártása belecsúszott az augusztusi vakációba, majd elvittél lengyelországba is vonaton. Csekély 4 hónap várakozás után enyém lehetett. :)