Mutasd

>> Szerviz2014-06-11

A sofőr ajtóról nem akarta rendesen emelni-leengedni a jobb hátsó ablakot, mint kiderült a gomb volt eltörve. TZoli segítségével ez is megoldódott :)

 
>> Esemény2014-05-28

Mai nappal megkaptuk két évre a műszakit, 2016 május 31-ig okésak vagyunk. Öröm, mert hiba nélkül vette az akadályt, egy megjegyzés volt, enyhén lógnak a felső lengőkarok, de még bőven a tűrésen belül vannak. A tavaly szeptemberi vételkor is nyifogtak, így jó 6000 km-el később elégedett vagyok :)

 
>> Tuning és extra2014-05-07

A hétvégén megszületett kislányomat valahogy jelezni kell a mögöttem jövő cartársaknak (a többiek nem hiszem, hogy értik, ha csak nem olaszok :D ), plusz kicsinosítottam a felnikupakokat is. Gt megint szép munkát végzett :)

 
>> Szerviz2014-05-04

Tegnap reggel elindultunk dolgunkra asszonnyal, nyitja ki az ajtót, hát a tegnapi vihar után egy nagy víztócsa éktelenkedett az anyósülés előtti lábtérben. Egy nappal előtte, hátsó fékbetét cserénél szólt TZoli, hogy hiányzik a szélvédő előtti műanyagról a tömítés. Másnapra be is ázott. Gyors szervízként szétkaptam, látszott, hogy a pollenszűrő felől ázott be, kitakarítottam a vájut, elugrottam a Bárdiba pollenszűrőért, majd összeraktam, szilikonnal kinyomva az ablaknál. Most kicsit csúnya, de a napokban ha lesz tartós napsütés, lebontom mind a két felét, mert tervezem, hogy feketére fújom a műanyagot, és újra összerakom, nem ilyen gyorsan, hanem ígényesen :) Tesztel a kicsike, hogy tényleg szeretem-e, de nem hagyom magam :) Sajna a tócsát gyorsan felitattam, mielőtt még lefotóztam volna, de szerencsére a kárpit megfogta a vizet, felszedtem és nem ázott alá :)

 
>> Szerviz2014-05-02

Az utóbbi két hétben egyre hangosabban "csiripelt" a jobb hátulja jobbos kanyarokban, bizony, igencsak csere érettre koptak a fékbetétek. 108600 km-nél kapott a hátulja egy garnitúra Mintex márkájú betétet, kíváncsian várom meddig bírják, megbízható forrásból dicsérték.

 
>> Autóápolás2014-04-22

Igen csúnyán le volt pattogva az első lökhárítón a két "gumi csík" kapott egy kis újítást, Prevent lökhárító spray-vel. A jobb oldalával kezdtem, nem csiszoltam fel kellőképpen, de ebből tanulva a balos már szép lett. Az előbbi még kap egy újracsiszolást és festést, de már így is nagyságrendekkel szebb. A gond csak annyi, hogy most sokkal szembetűnőbbek a lökhárító apró hibái.

 
>> Szerviz2014-04-13

Megoldódott az olajcserénél előjött szivárgás. Egy bontott karterre le lett cserélve a régi, le lett szedve a szelepfedél, ott is megszüntetve a szivárgás, még éppen időben, enyhén már nyomta a kettes, négyes henger gyertyáihoz. Ki lett cserélve a tömítés a nívó pálcánál is, plusz egy letört csavar miatt cserélve lett a leömlő is egy bontott darabra. Kocsi alja is átnézve, még mindig szép, rohadás mentes :)

 
>> Szerviz2014-04-06

108075 km-nél megtörtént az olajcsere. Természetesen, hogy ne legyen minden jó, meghúztam finoman az olajleeresztő csavart, beletöltöttük a vadi új Selenia-t miután felraktam az új olajszűrőt. A pumpa felkapta az olajat, egyből el is tűnt indítás után az olaj ikon a műszerfalon. Jó tíz perc után ránéztem, olajos enyhén a leeresztő csavar. Akkor húzzunk rá. Húznám én, de persze nem lehet jobban, a teknőben meg van szakadva a menet. Hülye hiba, tudom, megnézhettem volna. Nagyon jó, benne az új olaj, lóvé nulla, most mi legyen. Olaj és hőálló szilikonnal lekenve, hogy ne csöpögjön, remélhetőleg kibírja amíg meglesz a keret rá. Nem mondhatnám, hogy túl boldog vagyok.

 
>> Esemény2014-04-04

Mai nappal megjött Albaalkatrésztől a Selenia 20k és hozzá egy UFI olajszűrő, vasárnap le is cserélem őket. Egyben rendeltem barátom 147hez új féktárcsákat, betéteket, meg Tutela-t a váltójába, a futártól természetesen megkaptam, hogy milyen drága ez az Alfázás, mert Sejáttoledóba deolcsó volt :D

 
>> Esemény2014-03-17

Tegnap végképp meguntam a várakozást és felraktam a nyári kerekeket, a hajnali 11 fok pedig azt mondta jól tettem. Újra mondhatom : Bellissimo :) Előző hét vasárnap legyőztem a lustaságom és beállítottam a motorháztető illesztést, végre patent :) Mellesleg a szeptember 11.-i találkozásunk óta közel 6000 km-t tettünk meg együtt, és csak apróságok voltak. Kiégett helyzetjelző, kontaktos rendszámtábla világítás, a ködlámpák valamiért nem mennek, de nem is érdekel, úgysem használom :) Szóval abszolút meg vagyok elégedve, Alfa amore :)