Mutasd

>> Szerviz2017-03-25

E héten felkerültek végre a nagy kerekek, amik páromnak és édesapjának köszönhetően gyönyörűen fel lettek újítva. A Giulia egyik szürkéjét kapta meg. Ilyen szép ajándékot még nem kaptam. Újra a Renczes gumiszervízhez fordultam, új szelepeket kapott, felgumizták és át is szerelték a téli garnitúráról :) A kis et miatt hátul berugózáskor beleért a lökhárítóba, de mostanra kikoptatta a sarkát a gumi, megcsinálta magának a helyet :) Azért egy sárvédő peremezés még el fog jönni.

 
>> Esemény2016-12-28

A régi kiült ülések helyére sikerült igen jó áron egy Sportpackos garnitúrát hozni, ajtókárpitokkal együtt. Már jó ideje ki is cseréltem. Egy probléma volt, hogy a régi ülések oldallégzsákosak voltak, az új pedig szép, deréktámaszos, combtámaszos, stb. de légzsák nélkül. Így persze a műszerfalon egyből jelezte a lufit. Kis utánajárás, kérdezgetés után jött a válasz, 2 ohmos ellenállás a helyére és jó is. A régi ülésnek levágtam a csatiját, azokból úgyis szék és kanapé lesz a garázsba, és arra ráforrasztottam az ellenállást. Egy önálló fekete kábel van, az a test, a csati másik felében levő két kábelre kell az ellenállás, rádugtam, TZoli törölte a hibát, felkötöttem az ülések aljára a vezetékeket és kész is. Már nem emlékszem a pontos összegre, de fillérekből meg van. További jó hír, hogy semmi más hibaüzenet nem volt :)

 
>> Szerviz2016-12-02

143369 km-nél, 8374 km után újra eljött az olajcsere ideje, a megszokott Selenia 20k helyett Eneos 10w40-et, Mahle olajszűrőt és Champion levegőszűrőt kapott. Ki lett cserélve a már megvásárolt kézifékkötél is, egybekötve egy hátsó fék takarítással. Sajnos az alsó motorburkolat eléggé elengedte magát, így az nem került vissza. Hogy ez lesz-e megjavítva, vagy más opció lesz a befutó, még nem tudom.

 
>> Tuning és extra2016-11-22

Mikor megjött az agymenésem, hogy téli kerékké változik az eddigi nyári 17-es Selespeed, sejtettem hogy lavinát indítok. TZoli cartárs figyelgette nekem a netet, és a wilhabenen nagyon hamar ráakadtunk kihagyhatatlan áron egy garnitúra 18-as sokküllősre. Mivel két nyári gumim maradt csak használható, nem ragaszkodtam a 17 colhoz, így gondoltam le is csapok rá. Jött a kérdés Zolitól, még mindig a kiült szarokban utazgatunk? Mivel nem törődtem még az ülésekkel, így igen volt a válasz, mire küldött egy másik linket egy szövet Sportpackos ülésszettről. Pár nap alatt le is zongorázta nekem az egészet, Weltgumin találtam itt a tatabányai üzletben 4 Infinity Ecomaxot, szintén nagyon olcsón, így már megvan minden, már csak a felnikkel kell kicsit törődni és készen is állunk tavaszra. Illetve mivel az új ülések nem oldallégzsákosak szemben a régiekkel, át kell vágnom az agyát, hogy azt higgye van légzsák. Remélem rövid időn belül ez is meg lesz. Ölöm é bódottá :)

 
>> Szerviz2016-11-03

Mivel nem szeretnék már 17-esnél kisebb kerekeket látni a Kiscsikón, így a mai napon újra a Renczes gumiszervízben felkerültek a már megvásárolt téli gumik. Újfent korrekt kiszolgálásban volt részem. Egy Citroennel érkezett, Chevrolet Aveo tulaj fiatalemberrel szóba elegyedve újfent dícséreteket kapott a kisautó. Ő is Alfát szeretett volna, de nem mert venni. Meséltem kicsit. :)

 
>> Szerviz2016-10-29

Ideje lecserélni a kézifékkötelet, meg is van, amint lesz idő, be is lesz szerelve.

 
>> Egyéb2016-10-23

Eladtam a tojástartósokat a téli gumikkal, mivel nem szeretnék 17 colnál kisebb kerekeket látni az autón. Vettem a Weltguminál kettő Pirelli Sottozerot, illetve kettő Yokohama W-drive-ot, 6mm mintával, 215/45 R17 méretben. Így a Selespeed felnikre felgumizva ezek lesznek a téli garnitúra, a nyári gumikhoz meg be kell szerezni valami szép felni garnitúrát, több ötletem is van.

 
>> Szerviz2016-09-17

Jó egy hete fekvőrendőrön áthaladáskor hallottam egy fémes koppanást. Munkából kijövet, messziről kiszúrtam, hogy lóg valami a hátsó kerekek előtt. Mint kiderült a kipufogó középső rögzítése engedett el, nem törött semmi, csak a ponthegesztés elvált. Végig lett varrva, kapott hőálló ezüstöt.

 
>> Szerviz2016-07-26

137405 km állásnál megtörtént a főtengely szimeringjének a cseréje, kapott új vezérműszíjat is, Daycot újra.

 
>> Szerviz2016-06-12

134 995 km-nél, 8032 km után kapott friss Selenia 20k-t, Mahle olajszűrőt, új levegőszűrőt.