Mutasd

>> Szerviz2016-05-17

Mivel majd a komplett eleje ki lett cserélve a kisautónak, elvittem beállíttatni. Tatabányán a Hyundai Királyban történt, háromra volt időpontom, jó 10 perccel hamarabb érkeztem, de alig öt perc várakozás után egy fiatalember neki is látott, hamar végzett is, közben kicsit érdeklődött az Alfázásról, és megegyeztünk, hogy rajzolni azt igencsak tudnak az olaszok :)

 
>> Autóápolás2016-05-15

Mai napon megejtettem egy Prevent klímatisztító sprayvel a fertőtlenítést. Nem kell atomfizikusnak lenni hozzá, csak egy szabad fél óra kell.

 
>> Esemény2016-05-13

Mai napon, újabb két évet aláírtak :) Később egy kézifékkötél csere lesz, de mindent elmondott a mondat : de jó olyan autót látni aminek van gazdája :)

 
>> Szerviz2016-05-12

Elérkezett az ideje az első futómű felújításának. Kormánymű csere, egy Carabinieri-ből bontott darabra, baltól-jobbig kettő fordulatot fordul és szép feketére van festve. Alsó lengőkarok, Monroe, jobb felső szilentezés, új stabrúd szilentek, új Mintex fékbetétek előre, új pollenszűrő. A km állás 132923. Következő akciónak főtengely szimering csere van beütemezve, illetve mintha enyhén kifújna valahol a kipufogó. Pénteken műszaki.

 
>> Szerviz2016-02-26

Még a tavaly év végén, mikor az első fékkel játszottam, jegyeztem meg, hogy tavasszal cserélni kell az első fékcsöveket. Eljött az ideje, TZoli cartárs segítségével meg is történt. A km állása 129634. Következő a májusi műszaki előtt alsó lengőkarok cseréje, felső szilentezés és kormánymű csere.

 
>> Esemény2016-02-24

Még szilveszter előtt sikerült egy Renaultot megtolnom a kiskocsi jobb elejével, nem lett nagy gond, épphogy csak hozzáértem, de már nagyon zavarta a szememet a másik autóról származó ezüst csíkok. Mai napon TZoli cartárs nekiesett a polírozó koronggal, 90%-a eltűnt, így már nem lesz hányingerem minden alkalommal mikor ránézek, fényezésig bőven jó lesz :) Előtte, utána képek :)

 
>> Esemény2016-02-21

Megkockáztatom és felraktam a nyári kereket, csak nem lesz már hó. Nagyon szúrja a szemem a 15-ös kerék, így elhatároztam a 17-es Selespeedek kapnak majd téli gumit a következő télre, nyári szettnek pedig cél a 18-as, sokküllős GT felni.

 
>> Szerviz2016-01-16

A novemberben történt vízpumpa cserénél Bga szelepfedél tömítést kapott a kiskocsi, ami nem vált be, ki kellett kenni pasztával, hogy ne eressze az olajat. Mivel nem szeretem az ilyen megoldásokat, mai napon kapott egy Ajusa gyártmányút, úgy néz ki ezzel rendben van. Egyben be lettek állítva a szélvédő fölé lövő mosók.

 
>> Szerviz2015-12-18

9055 km megtétele után, 126963 km-nél megtörtént a motorolaj és olajszűrő csere, újra a bevált Selenia 20k került bele és Hengst szűrő, Erhardtól, Albaalkatrészről rendelve. A csomag újra hamar és pontosan idekerült, több autóra valót rendeltünk, amiből egy kis Seicento vezetőgörgője kimaradt, de hívásomra Erhard hamar el is küldte, díjmentesen. Továbbra is csak ajánlani tudom :)

 
>> Esemény2015-11-22

126 293 km-nél, a mai napon felkerültek a téli kerekek. Az ősz folyamán pajtásomnak vásárolt téliket is kicsit rendeztük, kompresszorral felnyomtuk, Loctite felnitisztítóval amit lehetett letakarítottunk róla, mivel a festés kivételével hibátlan felniken a jó gumik engedik a nyomást, így neki nem kerültek fel a kerekek, még lesz egy kör a gumisnál. Az én kerekeimben egy-két tized bar hiány volt csak, az is csak kettőben, így felkerültek, majd elgurultam a mosóba, áttakarítottam a felnitisztítóval, majd lemostam az egész autót.