V.Tomi.145-146 🍀 - főkép
>> SzervizAlfa 145 1.6 Boxer (Boxos) // 2022-01-06

Csomagtartó gumikéder szokásosan elszakadt és minimálisan beázott, a kalaptartón látszódott egy pici folt. Bontott másik kéderből összeraktam, így két helyen van csatlakozása.

Tank szűrő takarítás és új tömítő gyűrű.

Kapott boxer feliratú gyári kerékkulcs tárolót, de még nincsenek benne a szerszámok.

Csomagtér porszívózás, majd egy kárpittisztitás ráfér...

 
>> SzervizAlfa 145 1.6 Boxer (Boxos) // 2022-01-06

Vízkifolyó takarítás.

Hátsó ablakszál fűtés javítás, 4 sor hibás volt, 5 helyen javítva.

Korábban kicserélt szélvédő fújó műanyag időközben eltört az állásában. Lett bele másik...

 
>> SzervizAlfa 145 1.6 Boxer (Boxos) // 2022-01-06

Bal hangszóró rács füle elvolt törve, ezért venni nem akartam másikat így javítottam. Középbox kéziféknél a rögzítés szintúgy el volt törve, ezt is inkább javítottam csak. Váltókar kapott egy kis kenést, takarítást. Kellett másik tükör állító is, és új eredeti váltószoknya is a helyére került. Bontott váltófejet kapott, ez szebb mint a korábbi.
Hátsó ablakszálfűtés nem működött, tükörfűtés sem persze, és az elektromos tükörállító sem. Biztosíték táblából hiányzott a reléje.

Ablaktörlők kaptak egy kis festést mert már kopottak voltak, új lapátokkal felszerelve :) Első ablaktörlő karokat már előttem kicserélték faceliftes verzióra.

Index balra egyet villant és utána semmi. Kapott Kontakt sprayt és másik relét, működik rendesen, csak érintkezés gondja volt.

Motorháztető nyitó bowden kiakadt a nyitókarból. Bowden szorult és a zár rugója nem tudta vissza húzni a bowden így az utastérben ha úgy mozdult akkor kiakadt belőle. Ezt egy 15-20 nyitás után megjavult, bowden nem szorult és a rugó vissza tudta húzni alaphelyzetbe.

 
>> SzervizAlfa 145 1.6 Boxer (Boxos) // 2022-01-06

Piros bőrfesték + lakk és lakk erősítő ülésekhez.

Ajtózárak javítás. Baloldali szokásos típusbetegség, eltörik a mozgatást végző fül. A jobboldalinak a műanyag háza volt eltörve. Már próbálták javítani mert hiányosan volt összerakva. Alátét hiányzott a rögzítő zár fül alól. Nekem 145 záram nem volt így 146-ból kellett megoldanom, persze a kettő nem egyforma. Egy kis hajlítás a műanyagon, előtte melegítéssel és a rudazatot is kellett egy picit hajlítani hogy ne akadjon az ajtózár szerkezetében. Tökéletesen működik.

Hátsó zárból hiányzott egy fedőkupak.

Ajtóhatárolók elvoltak törve, csoda hogy nem kattogott, viszont magától csukodott be :) ebből is csak 146 volt nekem, aminek 1 cm-rel hosszabb a karja, próbaképpen beszereltem és jó bele :) Mind a két fokozatban megáll az ajtó és nincs hangja sem :)

Ajtókárpitok pattentjai közül voltak töröttek is, ezek kicserélve.

Jobb ajtó hangszóró foglalatai utólagos volt, úgyan ilyen csak rövidebbek voltak. Cserélve gyárira + a csavarok is. Valakinek a félbehagyott munkáját folytattam mivel a csavarok nem voltak meghúzva szinte sehol sem, az ajtó felfogatás, az ablakmegvezető sínek, ezért ablakemelésnél be is billent az ablak és nem ment fel csak kézi rásegítéssel. Ez igaz volt a baloldali ajtóra is. Szépen működik mindegyik. Jobb ablakemelő kapcsolót cseréltem mert néha beragadt a gomb felfelé. Jobb hangszóró rácsnak töröttek voltak a fülei, cserélve ép darabra. Örülök neki hogy akadt még ilyen :) Jobb ajtóból a fólia fele is hiányzott már, ez is pótolva. Kárpit alatti szigetelések megvannak, csak már leszedtem a javítás miatt.

 
>> Tuning és extraAlfa 146 1.6 Twin Spark // 2021-12-18

Váltó körüli faberakás, saját készítés. Furnérozással készült.

Belső világítás megadta magát, ezt javítva került be az első lábtérhez led lámpa ami a belső világítással együtt kapcsol ajtónyitásra.

Ülésfűtés kapcsolói átkerültek oda ahova eredetileg is helyezték.

Régi mélynyomó átkerült a TD-be, azért hogy azonos legyen ebben a szett, így a 4 ajtó hangszóró, az erősítő és az új mélynyomó azonos márkájú. Mélynyomóra vettem védő rácsot pluszban.

 
>> SzervizAlfa 146 1.6 Twin Spark // 2021-12-03

Nagyobb vízmennyiségnél beázik a csomagtartó. Baloldalon a 'C' - oszlop tetejénél belül a műanyagról csöpög be a víz a hátsó üléstámlára majd beszivárog az alsó ülésrész alá. Szigetelés felszívja a nedvességet. Kerestem hol lehet a baj és a csomagtartó zsanérra gondoltam, így le is tömítettem, de még most is jön be a víz. Gumi kéder jó, arrébb is csúsztattam az egészet de ugyan úgy szivárgott. Kívülről nem látszik nyoma sehol, csak bent a műanyag alól jön, le is szedtem a műanyagot a lemezek illesztésénél jön és nem látni honnan indul az egész úgy hogy evvel még kell foglalkozni.

Belső tükör leesett, vettem hozzávaló ragasztót, bízok benne hogy nem dobja vissza majd. Ha mégis akkor üvegeshez elviszem.

Lett új légterelő az ablakokra. Kétoldalú ragasztóval erősítve. A régi Heko márkájú volt, amiben oldalanként 2 db rögzítő fém volt, így a baloldali le is esett útközben mikor szemből elzúgott egy kamion mellettünk. Sajnos összetört a leesés következtében.
Ez a G3 márkájú sokkal jobb, pontos az illeszkedés, oldalanként 7 db rögzítő lemez van és fele annyiba kerül mint a korábbi. Anyaga rugalmas még ilyen időben is.

Téli kerekeket feltettem, hamár egyszer tél van :)

 
>> EseményAlfa 146 2.0 TD // 2021-11-14

Lett pár alkatrész amíg még találni hozzá.
146 Facelift 1999 JTD:

Első lökhárító ködlámpával, első maszk, hátsó lökhárító
Bal első lámpa
1 db újszerű lengéscsillapitó, bal első kerékagy féltengelyel
Tűzfalnál lévő fém üzemanyag cső oda-vissza
Bal-jobb tükör
Első ajtók kulcsos zárjai
Kormányoszlop bajuszkapcsolókkal (ez még korai verzió ami még világít), és egy nagyon szép gyári állapotú kormánnyal ami 70.000 km futott autóból való. Nem SE verziós, csak a sima
Kilométer óra és kerete
Légzsák vezérlő (2 légzsákos)
Fekete padlószőnyeg
Belső küszöb műanyagok
Fűtő box kompletten (klímás)
Ajtó kéder gumik, mind az 5 + motorhaztető
Első szélvédő alatti levélrácsok
Kisebb beltéri apróságok, egy dobozzal. (tükör állító, kézifék és váltó szoknya, szivargyújtó lenyíló része és egyéb beltéri elemek)
Csomagtér kárpit kétoldali és alsó harmonika
Hátsó lámpák
Motortér és beltéri relék
Belső világítás vezérlő
Hátsó teljes dobbetétek párban
Tankfedél gumi ütközö

146 1996 2.0 TD
Bal első kerékagy (ABS-es) + féltengely
Fékszervó főfékhengerrel és tartállyal

Ez csak ide blogolva mivel a TD-nek ült tőle a valaga, későbbiekben kerül belőle ide oda amoda. Típus szerint szétvalogatva ;-) kormányt több mint valószínű a boxer kapja meg :))

Alkatrész költség kedvező volt ezért is jött létre ez a blog. Összesen 50 db Mátyás

 
>> SzervizAlfa 146 2.0 TD // 2021-11-14

Korábban már volt egyszer tömítve a csatlakozás mivel szivárgás látszódott. Körülbelül 2 éve volt javítva. Most a hideg közelettével újra elkezdett szivárogni, de most látványosabban és leginkább nem ott ahol korábban tömítve volt, hanem a csap adta meg magát, így cseréltem ami valószínűleg amúgy sem az eredeti volt már. Kerestem idehaza egy másikat, szerencsére lett is egy eredeti. Jobban megfigyelve láttam a tömítő gyűrű helyét, ahol eddig ez nem volt benne. Klímához való új tömítésem volt itthon, azt tettem bele, majd a biztonság kedvéért került köré tömítő lap és paszta. Eddig kiváló, később majd azért ránézek. A hideg meleg levegő állító kar is rákötve, így hidegre állítva elzárja a fűtő kört ami nekem eddig mindig nyitva volt és nyáron ezt érezni is lehetett, annak ellenére hogy hidegre volt állítva a tekerő gomb.

 
>> SzervizAlfa 146 1.9 JTD // 2021-11-11

Új téli gumik. Sebring 195/55 r15

 
>> Tuning és extraAlfa 146 1.9 JTD // 2021-11-07

Lancia 15'-s felnik. Első kép még 2013-ban készült. Ott akkor fel lett csiszolva, kapott kívül belül fekete festést és polirt. Akkoriban a TD-re raktam fel nyári szettnek.
Most a fekete részt bezsíroztam, külsejét felcsiszoltam, lefújtam ezüsttel, zsírt letöröltem, majd ahol még így is belefogott a feketébe az ezüst azt finom csiszoló papírral eltűntettem. Takarítás után kapott az egész egy lakkréteget.
Jön rá a téligumi és mehet fel az autóra ;-)