Mutasd

>> Szerviz2019-06-18

Klíma cső javítva, + 1 tömítés is ludas volt. Szivárgás kereső spray-el mutatta baját. Idővel kiderül hogy jó vagy sem. Előtte negyed óra alatt elvesztette a nyomást. Most egy óra elteltével még meg maradt.
A fényszóró mosóhoz is bejött a 'b' terv, és a motorról felfelé a tartály vízszintje felett van egy 'Y' elágazás, aminek az egyik fele a szóró fejekhez folytatódik, a másik egy vak vágány amibe csatlakoztatva van egy vissza csapó szelep, és így már csak akkor jön a víz a szóró fejekből ha a motor dolgozik, és nem szívja ki az összes vizet a tartályból, mivel levegőt enged neki, amikor nincs nyomás. Más motort is próbáltam, de abban sem volt záró szelep, igaz az nem ehhez a típushoz való volt. Erdetim nincs sajnos, lehet az másképp működött.
A beázás is megszünt úgy néz ki, kB 10 liter víz a szélvédőre öntöző kannából és semmisem folyt be az utas térbe.

 
>> Szerviz2019-06-11

Az előző klíma párologtató eresztett, hallani lehetett. Kapott másikat, szép hibátlan darab. Evvel ott nem ereszt, de közben találtam még egy lyukat, a motortérben egy kis cső darabka, apró tű vastagságú pontban. Már ki lett szerelve és megy el hegesztésre. Utána remélem a legjobbakat.
A beázás oka is kiderült. A víz lefolyó cső mellett el folyt a víz és így be a tűzfalnál az utastérbe. Ezért volt a padló két helyen ki rohadva.
Vissza került, de már tömítő pasztával.
Volt egy felületi rozsda a víz elvezetőnél, javítva.
A pollen szűrő is új, sajnos jó ára is volt, mert mikor vettem csak gyártót néztem árat nem. KB 3x ára volt a többihez képest. Persze egyből hármat vettem, miért is ne :D
Úgy hogy a levél rács össze lett rakva, hogy ne legyen gond ha esne az eső. Eddig okes, majd kiderül mit alkottam :)

 
>> Szerviz2019-06-11

A beázás és a klíma végett kikerült a műszerfal.
Pár menetet javítani kell, vagy ha nem lehet akkor csere lesz. (3-9. Kép) összesen 5 menet rossz. Már szerelték régebben is, igaz én is, de akkor én nem szereltem ki a kereszt merevítőt, és hát ott voltak átalakított megoldások. Az egyik képen még látszik is hogy a kesztyűnek az ujja is oda lett csavarozva. :D
Na mindegy. :) Folyt kov.

 
>> Szerviz2019-06-11

Az 'SE' küszöbök alja kapott egy festést. ( csiszolás és műanyag festék)
A jobb oldali kezifék kötél végén a gumi harmonika cserés lett.
A fényszóró mosóhoz a motor is a helyére került, bár itt még nincs vége. Maradt még két gond. A képen látható (hiányzó) relé működteti a motort, és a gond hogy ha teszek bele akármilyen gyári relét, a helyzet jelző mindig világít, gyújtás nélkül is. Ennek oka valószínűleg hogy előttem még valamit át köthettek, amit ki kell keresnem, mert a jobb első elektromos ablak is gyújtás nélkül működik. Szerintem köze lesz a két dolognak egymáshoz. A másik gondom hogy a fényszóró mosó motor nem zár el, és miután használom, kiszívja az összes vizet a tartályból. Egyébként erősen nyomja a vizet, úgy hogy kár lenne kidobni belőle. Egy ötlet már van rá. Kerestem bele rugós szelepet, ami elzárná azt a kis nyomást, és csak nagy nyomásra nyitna, de ilyen piciben nem találtam. Úgy hogy marad a 'B' terv. Ha nem jön össze akkor cserés., és végül vissza került a régi kiegyenlítő tartály.

 
>> Szerviz2019-05-25

Első körben a turbó alján mindig egy megállt egy csepp olaj, de a pontos helye nem látszódott hogy honnan is jön ...
A leg valószínűbb hogy a turbóra rámenő levegő cső nem zárt jól. Már volt próbálva bilincs csere, de végül újra lekerült a cső és most kapott tömítő pasztát, hátha.... Majd kiderül.

Az Egr falat még tavaly kivettem, de utána olvasgattam hogy a motor védelmére egészségesebb lefalazni, úgy hogy vissza az egész. A szívó felén két menetes szár van, amire jön a csatlakozó majd az anya. Nem a legjobb helyen helyezkedik el szerelés szempontjából, és jól meg is szivatott.
Az egyik anya le is jött, a másik az meglazult és se ki se be. Gondoltam az anyának a menete megadta magát. Ekkor lebontottam a turbó felől a másik két anyát hogy tudjam mozdítani a csövet, majd pajszer segítségével feszitettem a csövet hogy az feszítse az anyát kifelé miközben tekerem. Így le is jött, de nem volt egyszerű.
Ha már lekerült a cső, tömítéssel együtt akkor már inkább vissza sem rakom, mert csak egy szenvedés.
Csináltam magam a turbóhoz és szívóhoz is egy falat, majd azok kerültek csak vissza. Könnyebben hozzá férhető is lett.
Az a menetes szár az összerakásnál is szivatott. Nagy nehezen rá kapattam az anyát, persze ez már egy másik volt, és csak forog, de nem is ugyan azon a részen ahol előtte. Ebből már tudtam hogy nem az anyával van a gond...
Így gondolkodtam hogy oda hegesztem hogy biztosan ne nyíljon el a fal amikor már lesz turbó nyomás, mivel csavarozni nem tudtam, de aztán inkább fabrikáltam össze egy áthidalást a jó feléről, hogy fogja.
Végül jó lett és stabilan a helyén van.
Így a képet nézve róla, elég jól látszik hogy nincs rajt menet :o

Balról jobbra nézve a 4. porlasztó alatt üzemanyag szivárgás látszódott. Sokat is tekert indításonként.
Múltkor új alátét került alá, úgy hogy inkább ki cseréltem azt a porlasztót egy másikra.

És így utoljára még gondoltam próba képpen elkezdem beszerelni a fényszóró mosót.
Találtam is helyet neki, csináltam hozzá egy egyszerű kis tartót, de mielőtt minden fixen be lenne kötve, egy próba.
Hát hogy nem közvetlen a tartályból vette a vizet, hanem egy csövön keresztül, úgy már nem is tudta ellátni a feladatát.
Nézegettem, mire kiderült hogy olyan ablakmosó tartályom van amit mindig is kerestem. Kettő férő helyes kialakítása van, csak ki kell fúrni a helyét, és mehet oda a másik motor.
Persze emlékeim szerint ha ezt nem a helyén akarnám csinálni , akkor alulról a kerékjárati dob felől tudnám csak ki szerelni a tartályt. Még elválik mi lesz, de valószínűbb hogy le engedem a vizet belőle és a helyén ki lesz olvasztva, ahogy annak lennie kell.

 
>> Szerviz2019-05-17

Felkerült a kipufogó. Új gumibakok mindenhol.
Valahogy a kipufogó tartó fülek nem ott helyezkedtek el ahol kellett volna, pedig 46ról való volt. A tartókat át kellett hegeszteni, és még 3 centit meg kellett toldani a kipufogó hosszát hogy ne feszüljenek a gumibakok. Ezen így lett jó.
Kapott festést 2x, aztán bírja ameddig bírja... ;-)

 
>> Szerviz2019-05-12

Kipufogó javítás / festés.
Az első dobot kicseréltem egy normál állapotúra.
Az katalizátor hővédője könnyedén le jött. Alatta jó állapotú volt.
Mindegyik kapott alapozót, majd eztán jön a hőálló festék rá.
Nem olyan régen volt a vezető oldalon egy rohadás, ami lett javítva. Most az esős időszakban kiderült mi okozta, ugyanis beázik a tűzfal körül valahol, és oda folyik a padlóra. Ezt majd ki kell keresnem...

 
>> Szerviz2019-05-04

Felkerült minden a helyére a váltóhoz kapcsolódóan.
Az új gumibakok is, viszont a két oldalsó hővédő ami most került fel, kicsit útban volt a katalizátor tartójának.
Így a tartó vázán kicsit összébb kellett hajtani, + darabot kivágni belőle hogy ne érjen neki a karosszériának. Nem volt vissza út, ha már fent van a hővédő akkor ez is úgy lesz alakítva hogy jó legyen. Kivágva és össze hegesztve. Kissé felesleges meló volt, de ez van :D
Még egy festés rá fér majd, ha már fent lesz a kipufogó rendszer is. Egyenlőre ennyi ;-)

 
>> Szerviz2019-05-02

-Meg történt a tömítő használata a hegesztéseknél, és egyéb helyeken ahol a víz megállhat + az alvázvédőzés is
-A váltó kar gömb csuklója szétesett, úgy hogy csere. Először a beltérből próbálkoztam, hátha nem kell levenni az egész alagútat, de aztán az össze szerelésnél kevés volt a hely hogy össze rakjam a csere alkatrésszel, mivel az már nem volt szétesve, szétbarmolni nem szerettem volna úgy hogy lekerült az alagút is. Persze előtte az egész kipufogó rendszer. Kapott a felszíni rozsda elpucolása után alapozót, majd a ezután fog következni az ezüst festék. + eredetileg nem tudom volt vagy sem oldalsó hővédő lemez a dieseleken, de most lesz az is rajta. Biztos ami tuti alapon.
- Lesz rá másik bontott kipufogó rendszer, csak még a katalizátor hővédőjét el kell távolítani mert megette az idő. A első dob meg cserés.
- Az katalizátorhoz megvannak az új gumibakok, de a többi is cserélve lesz újra . Most még a rosszakról van fotó, bár terhelés alatt látszik a repedezettség

 
>> Szerviz2019-05-01

Maradék képek...