Fórum >> Műszaki-szakmai topicok >> Milyen a jó olaj?

Attie2004-11-14 08:46:38 // 4
Asszem Tutela a gyári váltó olaj. A 75W90 az jó. Egyébként meg szinte az összes transaxle Alfa váltója reccsen kettesben (később 3-asban). Nem olcsó mulatság a csere. Asszem olyan 15-20e Ft gyűrűnként + szerelés (váltó le-föl és megbontás).
Peta2004-11-14 08:04:49 // 3
Én csak a szeléniát használom és még(((kop-kop))) nem volt gondom, szerintem ez az olaj jó nem is kisérletezem.!
..2004-11-13 23:57:24 // 2
Hát én nem rég szoptam meg egy szinkron gyűrű és dob cserét(+ volt egy 3as fogaskerék).És ez a recsenés nekem is csak kigyorsnál volt,3500 felett.Olajból meg csak Seleniat érdemes beletenni, mindenből.Nekem mióta lecseréltettem a váltóban és a motorban egyaránt, rá sem lehet ismerni.A váltónál nagyon is szembetűnő a változás.
remete2004-11-13 23:01:13 // 1
Üdv mindenkinek! A következő a kérdésem: Milyen a jó váltóolaj Alfa 75-be. A gépemben a kulisszánál nemrégen cseréltettem a karon lévő vezetőgyűrűt, amitől fantasztikusan pontos lett a kapcsolás (az addigiakhoz képest feltétlenül), ugyanakkor váltóolajat is cseréltem. Most Mol Hykomol Synt 75W-90 van benne. A probléma, hogy kigyorsításnál alacsonyabb fokozatokban meg-megreccsen, illetve lefelé váltáskor, ha magasabb a fordulatszám az optimálisnál akkor is. Egyébként könnyen, hangtalanul lehet kapcsolni. Külhoni szájtokon olvastam olyat, hogy nem szabad a transaxles Alfákba túl finom váltóolajat tenni, mert a szinkrongyűrűk elcsúsznak és recsegni fog. Van-e ebben igazság? Én vajon így jártam volna? Cserélni kéne a szinkrongyűrűket? Illetve, milyen a legjobb olaj a váltónak? Azt hiszem egyelőre ezek a kérdések merültek fel bennem. Ja, teljesen más: hol lehetne 75-re szerezni mindenféle tömítésre való alkatrészt? Konkrétan egy váltórudazat alsó felét védő gumisapkára lenne szükség (elmaradt valahol a nagy sietségben), illetve a kilincsek melletti tömítések ezer darabra törtek... Mindennemű segítséget hálásan köszönök előre is!!!
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak