Tudni kell, hogy egvébként úgy szoktam indítani, hogy már be vagyok kötve, ajtók bezárva, ablak felhúzva. Kellemes morgás, ahogy fellövi először 2500-ig a fordulatot és visszaejti 1500-ig.
Na, de most még engem is meglepett, hogy ez mennyire hangos! Eleve egy társasház belső udvarán, körülvéve magas épületekkel. Közvetlen mögöttem is volt egy garázs, ami visszaverte a hangot. Hát akkorát dörrent, mikor beindítottam a gépet, hogy összerezzentem. Még az ottlakók is kinéztek az ablakon, hogy ez meg mi? Amikor visszaejtette a fordulatot, még akkor is komoly zajszennyezés volt.
Így el is gondolkoztam, hogy ez a plusz hangszigetelés, amit a MY20-al raktak a kocsiba, tényleg mennyit elvesz a hangélményből... Meg egyébként a körülöttem levők, főleg, akiket megelőzők vagy eleve mögöttem vannak, milyen hangélményt kaphatnak? Mert én, még ha lehúzom az ablakot, akkor sem azt hallom, hisz a kipuff hátrafelé okádja a nyomáshullámokat... Waaaa. Egyszer valahogy magam mögött kéne haladnom. Megkérdezem Münchausen bárót, hogy lehet ezt megcsinálni? 😂
Hazafelé egyébként már épp itthon meglett a 30k is ;)