Blog >> belső

>> Tuning és extraGy.Attila // Alfa 159 SW // 2021-12-10

Végre sikerült szert tenni egy barna bőr belsőre. El is mentem megvenni persze előtte tisztán megkérdeztem hogy ugy-e faceliftes.Igen-igen persze jött a válasz. Elhoztam és amikor be akartam szereleni észrevettem hogy a hátsó háttámla beakasztója nincs jó helyen...persze hogy facelift előttiből volt a szett. Jöhetett a háttámla huzatának és szavacsainak átrakása a régi ülésem vázára. Jó kis feladat volt de abszolut nem lehetetlen. Aztán úgy belejöttem a kárpitozásba hogy a vezető oldali háttámla huzatát is megcseréltem az anyós oldaliéval, így belől felől került a kopott rész és annyira nem tűnik fel. szintén jó meló volt de nem lehetetlen. Itt viszont csak a huzatot raktam át, mert a szivacs ki van vágva oldalt a légzsákok miatt. A huzatot kis fém karikák feszítik a szavacshoz na azt jó buli volt kihajtogatni és aztán vissza. Inkább két emberes munka mert le kell feszíteni a szivacsot hogy könnyebben lehessen szétfeszíteni a szivacsot de meg lehet csinálni. Az eredmény önmagáért beszél.

Ár: 1000 Ron
KM: 146633

>> Tuning és extraleopop3 // Alfa Brera/Spider 2.2 JTS // 2021-01-24

Videót is csináltam róla belinkelem ide a YouTube videóm linkjét a teljes carbon belsőről és a Ti kormány cseréjéről!

Teljes Carbon belsőt kapott Bella

Holland haverom megvette a full gyári szettet és megmutatta milyen na hát pont ezt nem kellett volna mert egyből elkezdtem csorgatni a nyálam rá. Egyből elkezdtem keresni a heten hol találok ilyet, természetesen csak a gyárit.
Miközben elkezdtem keresni akkor szembesültem vele mennyire ritka ez a carbon belső. Csak az ingléz verziót találtam azt is nagyon nehezen.
Aztán sikerült a középkozolból gyárit találnom ráadásul nem angol verziót és még bontatlan új is volt, mondom sikerült a lehetetlen 😁🥳
Aztán hogy igazolja mennyire ritka a kormánybetétből és a váltórészből nem találtam sem újat sem használtat, mindegyik sold out volt.
Valamelyik beszélgetésünk során elkeztem GT cartárssal erről beszélni aztán felajánlotta hogy tud olyat készíteni hozzá ami teljesen olyan mint az eredeti.
Ennek nagyon megörültem úgyhogy küldtem is neki az eredeti carbon középkonzolt hogy ahhoz igazítsa a saját cuccait a kocsinak. Olyan rendes volt hogy a váltórésznél lévő műanyag oldalán lévő sérülést is kijavította.
Közben pedig Rendeskormánynál átalakítottam a régi kormányát Bellának Ti kormánnyá piros varrással. Úgy gondoltam ha ennyit kell majd szerelni akkor 2 legyet ütök egy csapásra.
Hát amikor meg visszajöttek megszólalni alig tudtam olyan szép volt 😍😍
Ugyhogy annyit mondok csak mint amit GT cartárs szokott: Nem VTN nem fólia hanem igazi Carbonszövet élőben megszólal 😍😍

Videót is csináltam a beszerelésről 😁🍀
Before after képeket is tettem fel azért 😁😉🍀

>> Tuning és extrajohnsmithbmx // Alfa 156 SW 2.4 JTD 20V // 2018-12-29

Mivel nekem nem jött be a bőrbélső, főleg a hideg miatt, ezért beszereztem egy fűthető alcantara belsőt.
A fűtés sajnos mint utólag kiderült nem jó, de majd orvosolva lesz.
Korábban beszereztem egy csomagtér hálót is.
- Belső: 45 000 Ft
- Háló: 5 000 Ft

>> Tuning és extraAtesz159 // Alfa 159 SW 2.0 Jtdm // 2017-12-18

Beltéri díszelemek fényezése
+ 4-es henger izzítógyertyájának cseréje

>> SzervizCsongi // Alfa 156 1.6 ts berlina // 2016-10-01

Ma bekerült az újabb garnitúra... + úgy egyáltalán minden. :)

>> Tuning és extraAndrea147 // Alfa 147 1.9 jtd // 2016-02-16

Az új Fl ajtókárpiotok, ès a bőrözött kormány után ideje volt feldobni az ülèseket. Mivel bőrt nem szerettem volna, szövetben meg nem valami sok a lehetősèg, így az ülèshuzatnál döntöttem. Ès nem bántam meg. A MAD huzatára esett a választásom, mert rengeteg variáció közül lehet választani, ès egy konfigurátor segítsègèvel olyat tervez az emner amilyet szeretne. Nekem szürke-fekete lett piros varrásokkal. A huzat kb 4 hèt alatt kèszül el, teljesen mèretpontos, garanciával ellátott. A felrakása nem gyenge idegzetűeknek való, mi 3an raktuk fel, de felrakják az egyik központjukba is ha valaki nem bevállalós. Így utólag már Èn is azt választanám.

>> SzervizMr. Z // Alfa 166 2.5 V6 24V // 2016-01-03

Egy ideje nem kapcsolt az első világítás, most a szabadság alatt volt időm vele bíbelődni és kimértem hol a hiba. A csatlakozóba még megvolt ugyanis a 12V, az izzó foglalatnál már nem. Az izzóhoz vezető vezetősáv egy helyen nem érintkezett az alatta tovább futó vezetősávval. Ezt kellett megforrasztanom. Konstrukciós hiba ugyanis gyárilag egy műanyag fogta össze a két sávot.

Jöhet ide is a canbus LED.

>> Szervizsüsnye // Alfa 156 2.5 V6 Distinctive // 2014-07-05

Szokásos, ismert jelenség, hogy felpuhul a felülete vagyis a rajta lévő réteg. Egy kis kaparó eszköz, észterhigítós rongy és kis türelem segítségével szépen meg lehet tisztítani (utolsó két kép).
Kapott plastidip-es fújást, de nekem nem jött be, mert macerás az a felület, beletapad sok szösz. Így azt majd lerántom róla és kap normál festést.

>> AutóápolásNeoEx48 // Alfa 156 1.6 TS // 2012-05-28

A Kuponvilág.hu jóvoltából sikerült elcsípnem egy igazán szuper akciót, teljes polírozást 8000 valahány forintért mindösszesen, amint a Velox autómosó végzett el. Amióta megvan a kocsi azóta szerettem volna políroztatni, csak valahogy sosem jutottam el addig, mindig volt másra költeni, de ezt az ajánlatot nem lehetett kihagyni :) Emellé még kértem egy teljes belső takarítást műanyagápolással. Mind a külső, mind a belső munkák nagyon szépen sikerültek, elégedett vagyok. Még egy waxolás van hátra, amit a közeljövőben magam tervezem végrehajtani.
Mivel a héten esős volt az idő hétvégén szépen lemostam a kocsit :)
Update: a waxolás is megtörtént, Turtle Wax :)

>> Autóápolásdroberto // Alfa 159 SW 1.9 JTDm Distinctive Novitec // 2011-12-12

A mai napon a belső tér gyors áttisztítása következett. Az autóval a kereskedő fát! hordott a kandallójához! GRRR!!!
Továbbá folytattam az ismerkedést az autóval!