Blog >> polírozás

>> Tuning és extraAlejandro // Alfa 159 1.9 JTS Berlina // 2023-11-04

Az autó több elemének fényezését követően elérkezett az idő egy kis korrekciós polírozásra, ami kiegészült a fényszórók polírozásával.

Km óraállás: 173 435

>> Autóápoláspakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2023-08-04

Synek barátomtól kaptam egy cápauszony antennát ami az előző autójáról maradt. Nagyon jól jött, mert már gondolkoztunk, hogy mit lehetne tenni antenna ügyben. Már két gyári gumiborítású antennát elfogyasztott valami kedves állatka és évente több darabot venni nem túl gazdaságos. A kapott cápauszony fehér volt ezt egy ismerős gyorsan színre fújta. Elsőként ez került fel, hogy még szépen tapadjon a ragasztó a tetőhöz waxolás elött.

Következhetett a William-től beszerzett hátsó diffúzor. A fent lévő sajnos sérült volt és csúnyán horzsolt is. A lökhárító le lett akasztva és hamar ki is lehetett cserélni.

A szépészeti beavatkozásra a Böle Kft-nél került sor barátom által.
Elsőként B oszloptól hátra kapott egy 50%-os LLumar Stratos prémium fóliát, melyel talán könnyebb lesz átvészelni bent a nyári nagy meleget. Mivel gyárilag sötétített az autó nem szerettem volna túl sötét fóliát, hogy teherautó legyen belőle. Az OFF autónkon is ugyan ez a fólia van és ott nagyon jól bevált már.
A végső lépés egy teljes polírozás volt, ami már nagyon-nagyon ráfért az autóra.
Rengeteg kis hajszálkarc volt rajta és ami még zavaróbb volt, hogy valami fakezű már próbálta korábban a polírozás művészetét az autón de nem igazán sikerült neki és sok helyen hologramos volt a fényezés. Ezek mind eltűntek és most valódi lakkfekete tükör! :) A tökéletes végeredmény érdekében egy teljes Gtechniq Wax bevonatot kapott amire 1 év víz és szennyeződéstaszító képességet ígér a gyártó.

Újabb lépésekkel kerültünk közelebb a kívánt végeredményhez, de azért még 1-2 dolog visszavan.

>> Autóápoláspakai93 // Alfa Giulietta 1.4 TB Distinctive // 2022-10-10

Nem voltak még annyira szörnyű állapotban az első lámpák, de a felső részén már látszott, hogy dolgozott az UV az elmúlt 9 évben. Lemattulva nem voltak igazán, de a felülete már "karcos" volt, így megelőző jelleggel kaptak egy alapos polírozást, illetve a tartósságát növelve egy átlátszó védőfóliát is. Szerintem az eredmény magáért beszél. :) Ha már ott volt az autó még felkerült egy napellenző sötétítő csík is az első szélvédőre. Az eddigi összes autónkon volt, megszoktuk, így már nagyon hiányzott. Jövő évben a nyári szezon elött még visszatérünk egy hővédő fólizásra is.

>> AutóápolásLaczkog // Alfa 159 1.9 16v Sportwagon // 2020-08-04

A tavalyi kutyatámadást még nem volt alkalmam orvosolni, sajnos a tél, a covid, majd a felgyülemlett ügyfelek megakadályozták, hogy eljussak a fényezőhöz.
Idő közben a ház előtt több parkolási kár keletkezett a kocsin. Elkeserítő, ahogy az emberek más és saját járműveivel bánnak, illetve, hogy mennyire nem vállalják a felelősséget. (össz-vissz egy cetlit kaptam 3 sérülésből, és mivel ez az egy becsületes ember volt, vele nem, már csak azért se fogom kifizettetni a költségeimet).
Egy baráti összejövetelen ajánlottak egy Diósdi autó kozmetikát, tegnap elvittem megmutatni, a szaki nézte, hümmögött, mondta hogy csinálna egy próbát, mire észbe kaptam már csinálta is. Igazán szép munkát végzett, noha nem lett tökéletes, de 90% -os javulást elért. A művelet elemenként 8000 lett volna, de megalkudtunk 30k-ban.
Hasonló problémával forduljatok hozzá bizalommal. Diósd, minigsm mögött. A korábbi fotón látszik honnan hová jutott el az autó esztétikája.
Az autó amúgy öngyógyulásba fogott, a plafonon lévő kapcsolótábla gondolt egyet és működik...

>> AutóápolásProdyG // Alfa 159 sedan (2.4 JTDM) // 2017-06-17

Nem voltam tökéletesen elégedett az első fényszórók erejével, így lepolíroztattam mind a 6 kis lámpaburát. Majd ezután rakattam rájuk színtelen fóliát, hogy ez az állapot fennmaradjon.

>> AutóápolásProdyG // Alfa 159 sedan (2.4 JTDM) // 2017-06-17

Valószínűleg még soha nem volt polírozva a kocsi korábban, ezért megejtettem ezt is. Óriási előrelépés nem történt, mivel alapból is szép állapotban volt a fényezés, de innentől próbálom ezt az állapotot maximálisan fenntartani a további polírozások helyett. Néhány képet csatoltam, amik nem feltétlen adják vissza a valóságot.

>> Autóápolásmesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2017-04-16

Mivel a drágaságom elérte a 130 ezredik kilométerét, vettem egy Einhell rotációs polírozógépet, hozzá egy narancs színű, közepes keménységű, 'csöcsös' 150 mm-es Boll korongot, meg 2 db 3M polírozószert 250-250 ml-es kiszerelésben és egy pár mikroszálas törlőkendőt.
Szerencsére a 4 napos hosszú hétvége szombatján nagyszerű borult ég várt és húsz fok alatti hőmérséklet, ami lévén, hogy nincs garázsom, ideálisnak hatott. Az autót lemostam egyszer kézi mosóban, aztán otthon, kézzel, majd neki álltam a sárga polírozószerrel . Nap végére végeztem, a kékre már nem jutott időm, de így is, összességében lenyűgöző eredményt sikerült elérnem, elsőre, hologram-mentesen! :) Kap majd egy kéket fekete koronggal, aztán kézzel egy Carnauba waxolást is.
Ha megint rossz lesz az időnk :D

>> AutóápolásRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2016-10-08

Idénre még be volt tervezve, hogy a külsejét kicsit kicsinosítom az autónak. Mivel a motorháztető már nagyon kőfelverődéses volt - gyakorlatilag, ha le volt tisztára mosva, csupa pötty volt -, a jobb első sárvédőn is volt egy csúnya marás(?) folt, valamint a bal hátsó sárvédőn is látszott, hogy valamire rátolatott kicsit az előző tulaj, ezért ezeket az elemeket fényezni akartam. A kocsi többi része pedig polír.
Sajnálatos aktualitást adott a dolognak, hogy szeptember elején egy BMW-s az M51-esen, miközben a belső sávba húzódtam, elvitte a bal visszapillantóm és a bal első sárvédőt is eléggé megviselte a dolog.
Így egy bontott bal első sárvédőre, egy bontott behajtós tükörre is szükség volt. Meg így persze ezt a sárvédő elemet is fényezni kellett.
A költségekhez még hozzáadódott, hogy a tükörburkolataim matt króm Ti fényűek voltak, az Alfistiről rendeltem. Mivel csak párban lehet rendelni, így ebből is be kellett szereznem újra kettőt.
De most szebb az autó, mint valaha. :)

Bontott elemek és lakatosmunka: 60000 Ft
Fényezés és polírozás: 125000 Ft
Tükörburkolatok: 77 €

A képeket úgy rendeztem el, hogy before-after legyen. Az utolsó meg egy teli az egészről.

>> AutóápolásPZ147 // Alfa 147 1.6 TS // 2015-09-13

Hétvégén úgy gondoltam, hogy talán az utolsó alkalom amikor saját kezűleg le tudom polírozni a kocsit otthon a kertbe. Vettem néhány autóápoló cuccot. Rovareltávolítót, felnitisztítót, szélvédőtisztítót. Már néhány dolog otthon is volt Sampon, viaszos polírozó és karc eltávolító paszta.
Neki is álltunk kisebbik öcsémmel.
1. Először is befújtam a rovareltávolítóval az egész kocsi elejét és a felni tisztítóval a felniket majd kicsit vártam és kezdhettük is.
2. Slaggal lecsaptam a port, majd samponos vízzel áttöröltem, a felniket is. Aztán újra slag, majd nagyjából áttöröltük cseppmentesre. Ez egy sima mosásnak is megfelelne.
3. Na de utána jött a neheze. Volt otthon szarvasbőr kendő, ami szerintem messze áll a szarvasbőrtől, de a karc eltávolító pasztához tökéletes. elkezdtem a pasztát felkenni a bal hátsó ajtónál egy horzsolásra körkörös mozgással, aztán letöröl majd a hátsó ajtó polírozása jött. Kicsit hagyni kell száradni a viaszos polírozót, addig megcsináltam egy másik elemet a kocsin, majd le kell törölni. Én kentem a dzsuvát, öcsém törölte csillogóra.
4. A végén még a szélvédőtisztítóval megtisztítottam az ablakokat.
ÉS KÉSZ
Soha nem két perc ez a művelet, de utána olyan jó érzés mindig, hogy gyönyörű a kicsike.

>> Autóápoláspedrobaa // Alfa GT 1.9 JTD Distinctive // 2015-07-04

Olyan furán tök más színe volt a két fényszórónak, ha úgy esett rájuk a nap, így kapott egy polírozást. Jó áron, szépen megcsinálták, mindenképpen megérte!
Sajnos a bal fényszórómon továbbra is van egy ronda repedés, amin a korábbi javítás annyit javított, hogy még rondább lett, ezt a polír sem tüntette el. :(