Blog >> alfacity

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-06-19

Egy kiadós autótakarítás után ma felkerült a reklám matrica a szokásos helyre, a hátsó szélvédőre.

Kirándultunk a hétvégén egy nagyobbat a vassal. Időszerű volt már, viszonylag régen autópályáztunk már. Biztos nem vagyok normális, de részben emiatt szerveztünk egy nagyobb túrát párommal. :)

Pécs, a Zsolnay-negyed, a bazilika és a belváros pedig gyönyörű, a Mecsek szintúgy, minden kilométert megért. Még a pizza is egészen jó volt :D Pécs után meglátogattuk Mike és Rita barátainkat Kalocsán, majd közösen meglátogattuk Füredet. Idén is időben érkeztünk Alfacitybe :))

Ez volt az első nagyobb túra az új gumikkal. (Michelin Pilot SuperSport)
Viszonylag nem régen kerültek fel, de véleményem szerint az eddig általam is az egekbe magasztal P Zero-khoz képest (amik egyébként tényleg nagyon jó gumik) is bitang jók. Bár közúton nem játszok Schumachert, esélytelen megcsúszni velük, csendesek, szóval szuper :)

Fogyasztást nem tudom, de "véletlen útba esett" a német Autobahn. Még mindig irgalmatlan jól megy :)

>> Tuning és extramesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2014-07-30

Alfacityben nyertem egy autóüveg fóliázást az Immi-ker Kft. jóvoltából, melyet a tegnapi előzetes egyeztetés után a mai nap be is váltottam. Meglepetésemre egy 156 Selespeed várt a bejáratnál! (1. kép) Yeah. (2. kép) Közös fotózkodás a nyeremény felajánlójával a GT előtt. Nagyon rendes volt minden alkalmazott, fiammal együtt még ajándék csokit is kaptunk - Köszönjük! ;) Végül is a 05-ös fekete fólia mellett döntöttünk (3. kép), mely szépen fel is lett helyezve az üveg belső felületére, igen profik a srácok! Kaptam egy ideiglenes igazolást, plasztik kártya később, postán érkezik. Hazafelé beugrottunk vásárolni, amikor is a madaras teszkó parkolójában egy nuvola GT mellé parkoltam, melyet egy hölgy vezetett (4. kép)
Teszteltem még a MM mélygarázsában a fóliát, hátrafelé neon fényben semmi! :D

>> EseménySanyiJTD // Alfa 156 2.4 JTD 10V // 2014-07-13

A 2K14-es AlfaCity a festői Balatonfüreden került megrendezésre.
Ennek örültünk, szeretjük Füredet, közel is van, a "görög falu" írtó hangulatos hely, sokszor járunk oda.

Nekem tetszett az egész, jobb, mint Komáromba ropogósra sülni, nyilván vannak pro és kontra dolgok, én ebbe nem is mennék bele, tetszett és kész.
Köszönjük a szervezők munkáját!
Ákos156 remek konvojt kovácsolt össze, 35 autóval gurultunk be Füredre!

Pár Bella Macchina matricát kaptam én is, (4et), igaz a tavaly Komáromban 14-et ,de hát nem ez itt a lényeg :)

Reméljük jövőre ugyanitt :)

>> Eseményalfaspetya // Alfa Spider / GTV 3.0 V6 24V // 2014-07-08

Újdonsült Alfásként természetesen nem hagyhattam ki az idei AlfaCity-t :)

Egy jó barátom kíséretében indultunk neki szombat reggel Budapestről Balatonfüredre. Országúton. Tény, hogy a pálya gyorsabb, de nekem nagyon unalmas, és általában a tájból sem sokat látni.
És nem utolsó sorban a GTV-vel sokkal nagyobb elmény egy dimbes-dombos országúton kanyarogni. Imádom. Egyszerűen élmény vele menni. Még lassan is, mert tudod, hogy bármikor ugrásra kész ;)

Délelőtt 10 körül érkeztünk. Az utolsó kilómétereken már csak a többi Alfát követtük :) Köztük egy virgonc kis Mitot, amiről később a cityn kicerült hogy Novitec kezelést kapott.

Nagyélmény volt ennyi Alfát együtt látni. Főleg az oldtimerek vettek le a lábamról, hát "régen minden jobb volt" na ;)
Meg persze a 4C! Gyönyörű, és a kis motor ellenére is brutális hangja van.

Szóval nagyélmény volt! Ezúton is köszönet a szervezőnek!

>> EseményBluestrain // Alfa 156 SW 1.9 mJTD 16V // 2014-07-06

Persze hogy elmentünk Füredre, a görögfalu - ami már nem az - régóta be volt tervezve.
Reggel 9 óra körül indultunk, a régi 7-en mentünk, és Akarattyánál csapattunk rá a 71-re.Itt-ott vonatoztunk kollégákkal, de elszakadtunk egymástól. Kenesétől bitang lassú lett a tempó, azt hittem sosem érünk oda.
De megérkeztünk utolsónak, mert akik utánunk jöttek, őket már nem akarták beengedni, mondván hogy megtelt a parkoló. Szegényeket a bejárat előtt oldalt leállították, remélem később be tudtak jönni, mert a gazosban még sok hely volt.
A verdák szépek voltak, több már visszaköszönt, de voltak meglepetések is.
Suncity jópofa, de kicsit kihalt díszletfalunak tűnt (már ha nincs ott éppen Alfacity).
Fotózgattunk, nézelődtünk, de kb. 13 óra körül egyszerűen nem bírtam a hőséget, és átmentünk az Aquaparkba. Klassz a hely, 17-ig ott dagonyáztunk, aztán visszamentünk a Citybe. Néhány kép, gondolom mindenki hasonlókat csinált :)
És a végén egy érdekes "hely", ott szoktunk megállni dinnyékért, így most is :)

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2014-07-05

Kisuvickolt autóval indultunk reggel Balatonfüredre, és amint kikanyarodtam a parkolóból, elkezdett esni az eső Budapesten. Ez már a harmadik év volt, hogy megáztunk AlfaCity-be menet. Tiszta ideg voltam, mert pont annyira lett vizes az autó, hogy tele legyen foltokkal. Balatonfüreden emiatt az első utunk egy mosóba vezetett.
Kíváncsian vártam az új helyszínt, nekem nagyon bejött, hátránya, hogy nem találkoztam mindenkivel, akivel váltottam volna pár szót. Van több olyan ismerősöm, akiről csak onnan tudom, hogy ott volt, hogy láttam a képeken. :-) Viszont több lehetőség volt árnyékban üldögélni és egy ilyen napsütéses napon ez nem volt hátrány! Csemete nagyon élvezte az ugrálóvárat, elég hosszú időt töltött ott.
Mindent összevetve nekem bejött az új helyszín, a kiccsalád is jól érezte magát, tökéletes program volt. :-)

Egy kis saját készítésű videó a rendezvényről:
http://youtu.be/Dswyoi7lbEM

>> Egyébmesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2014-06-14

Annak idején előrelátóan nem 2 db Registered Alfa Driver matricát rendeltem GT cartárstól, hanem 6-ot. Így most az új autóra is felkerült kettő a B-oszlop tövéhez, az oldal üvegre.
Ugyanakkor felkerült a hátsó ablakra a 2014-es, jubileumi Alfacity levonó is, 3 darabban, vízszintesen elhelyezve. Szerintem vagány!

>> Eseményystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2014-06-08

Ma felkerült a reklám matrica a szokásos helyre, a hátsó szélvédőre. Vagyis csak részben oda, mert a "10 éves az Alfa Amore" rész hosszú távon is marad, annak más helyet találtam.

>> EseményRoll1983 // Alfa 156 Sportwagon 1.9 JTD 8v // 2013-06-19

Idén is kilátogattunk az Alfacity-re. Végre nem esett az eső, hanem döglesztő hőség fogadott minket. Most valahogy kevesebben voltunk, mint szoktunk lenni.