Blog >> dashcam

>> Tuning és extraLiquid // Alfa Stelvio 2.0 benzina 280Le // 2022-09-01

Az előző gépekben is volt kamera, így a Stelvio se maradhatott ki. Hónapokkal ezelőtt dobott be a fórumba valaki egy igényes kialakítású kamerát Giulia/Stelvio-hoz, akkor megjegyeztem, most hogy aktuális lett utánanéztem. Aliexpress-en találtam, de hála Pettinkének, végül egy olasz webshopból rendeltem meg. (184 EUR) A tükör burkolatba integrálták, első és hátsó kamera, korrekt leírással, kábelekkel, SD kártyával.
DHL hozta 5 nap alatt. A tükör mögötti burkolatot kell cserélni, aztán a tetőkárpit alatt, az A-oszlopnál elágazik, a hátsót a tetőkárpit szélénél vittem hátra az ajtó szigetelések megbontásával. Hátul az átvezetőn keresztül a csomagtér ajtóra és kb. középre ragasztottam fel az üvegre. A csomagtér ajtó burkolatát kellett leszerelni, illetve az átvezetőt megbontani. Nem volt vészes. A fő kábel az A oszlopban megy le, a kesztyűtartó alá. A kesztyűtartót kivettem és az alatta lévő fedelet is, ami mögött a biztosítékok vannak. Ezek helye korrektül benne volt a leírásban képekkel illusztrálva.
Az ott lévő test csavarra kellett rákötni a testet, az állandó és a kapcsolt 12V-ot pedig úgy oldották meg, hogy a gyári biztosítékok helyére kell betenni a spec csatlakozót, ami egy biztosíték egy kijövő kábellel. Ötletes megoldás, nem kell semmit megbontani, megcsapolni. Egy Youmera nevű app van hozzá amivel lehet adminisztrálni, de az SD kártyát kivéve is egyszerűen megnézhető mindkét kamera képe. Eddig nagyon tetszik kíváncsi vagyok, hogy muzsikál élesben :)

>> Tuning és extrajohnsmithbmx // Alfa 156 SW 2.4 JTD 20V // 2018-05-18

Az előző autóba használt dashcam-et be szerettem volna építeni már régóta, de várnom kellett az adapterre. Amint megjött már intézkedtem is.
A szivargyújtóról kapja a tápot, így gyújtás függvényében indul és leáll a felvétel.

>> Tuning és extraPZ147 // Alfa 147 1.6 TS // 2016-03-12

Még januárban vettem egy action cam-ot gearbest-ről, amit dashcam-ként is lehet használni. sjcam sj4000, GoPro kompatibilis tartozékok vannak hozzá és elég jó képet készít, csak ajánlani tudom.
Most pedig bekötöttem a táp kábelét fixre, nem szeretem ha a kábelek össze-vissza lógnak a kocsiba....
Így aztán a szivargyújtó csatijára forrasztottam egy plusz csatit ahova csatlakoztattam a szivargyújtós töltő elektronikáját (ami 12V-ból 5V-ot csinál) és egy hosszabb usb kábelt. Kábel kesztyűtartó alatt elvezet, A oszlopba fel, majd a tetőkárpit szélénél végig és a visszapillantónál le.

Gyújtás ráadásnál automatikusan indul a kamera képrögzítése, 3 perces videókra darabolja a felvételt, ha betelik az SD akkor a régi videó fájlokat fokozatosan felülírja.


- kamera 19000Ft
- autós tartó, +aksi, töltő: 4000Ft