Blog >> futómű >> felni

100 és 110 km/h sebességek között rázott az autó eleje, így szükséges volt a futómű beállítása és a felnik centírozása.

>> SzervizRomeoOne // Alfa 159 2.0 JTDm 16V 170 LE // 2017-03-24

Bár nem volt semmi baj, de úgy gondoltam nem árt, ha végeztetek egy futóműállítást. Eredetileg a nyári gumik felhelyezése után akartam ezt megejteni, de mivel az nem gyári felniken lesz, a futóművesek pedig azt ajánlották, hogy ezt gyári felnire érdemes elvégeztetni, ezért csere előtt ejtettem meg a dolgot.
Ahogy láttam, a felhelyezett lézeres mérőkészülékek real-time továbbították az adatokat a computerre, az pedig kijelezte, hogy milyen szögben áll a kerék és ennek függvényében tekergette a csavarokat a szaki. Különbséget nem érzek, de remélhetőleg az utángyártott felnikkel is jó lesz így.

>> Tuning és extraSpet05 // Alfa 156 BLACK WIDOW 1.9JTD SW // 2015-03-31

Végre minden összeállt , a postás befutott az utolsó kiegészítővel is.
Egy éve van nálam az autó így megleptem magunkat új felnivel, gumival és futóművel.

A felniket a wheelbasealloys.com -tól rendeltem Angliából . Hosszas keresgetés és photoshop után a 3sdm 0,01 re esett a választásom R18 / 8,5J méretben et35. Mindenkinek ajánlom őket, nagyon gyorsak, 4 nap és itt is voltak a felnik.

Gumikat ide haza vásároltam 215/35 r18 Falken FK 452 márkájút .

Vmaxx futóművet ebayen vettem németből jött. Eredetileg D2 racing-et szerettem volna de két hónapot kell rá várni... a felnik meg már megjöttek így lemondtam róluk : /

A végeredmény kárpótol a sok várakozásért.
Bár egy mosást megérdemelne, a nagy pihenés után :S
-----------------------------------

Felni : 230e
Gumi :145e
Futómű :140e
Új toronycsapágyak 20e (első, hátsó)
Szervizdíj 20e
-------------------
555e

>> Eseményjancsi // Alfa 146 1.4 TS // 2014-04-11

Tolatásnál végighúztam a jobb hátsó felnit (lemezfelni) egy padkán. Azóta enyhén balra húz a futómű, már 30-40 nél is elhúz ha elengedem a kormányt, 90-nél pedig érzem, hogy ellen kell a kormányon tartani, illetve 180-nál elég erősen remeg az egész autó (előtte 210-el is gond nélkül ment). Egyik napra beszervezek egy centírozást, majd guminyomás ellenőrzést/ráfújást, és egy futómű beállítást is.
A sárvédőm pedig szanaszét van rohadva (így vettem a kocsit). Valószínűleg sérülhetett, mert semmi más nem rohad a kocsin (egy halvány rozsdafolt se sehol). Megpróbálta a volt gazdája lecsiszolni, újrafújni, de elég igénytelenül néz ki, a festék felhólyagosodott/lepattogott és csupa rozsda ugyanúgy. Szerencsémre a bontóban találtam egy ugyanilyen színű 146-ost, amin hibátlan a sárvédő. 7000-ért megkaptam. Hétfőn fel is kerül a helyére, a régi pedig kuka.

>> Egyébystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2013-03-20

Ma GabCsiék műhelyében jártam, felkerültek a nyári kerekek. Az ősszel náluk lett beállítva a futóművem is, és azt vettem észre miután akkor eljöttem tőlük, hogy a kormány picit jobbra áll. Az autó nem húz el, de a kormány csálé. Ezt akkor jeleztem is Nekik. Ma ez orvosolva lett, most már ha egyenesen megyek, akkor a kormány is megfelelően áll.
A téli felnikről levették a gumikat, a 4-ből 3-at görgőzni kell. Ha kész lesz, akkor vagy fényezve lesznek a felnik, vagy színterezve, aztán még be kell szereznem 4 téli gumit a következő szezonra, mert a mostaniak teljesen elhasználódtak.