Blog >> ápolás

>> Autóápolásdroberto // Alfa 159 SW 1.9 JTDm Distinctive Novitec // 2012-06-09

Az Alfacityn megismeretem az eddig számomra ismeretlen, nagynevű autóápolási termékeket gyártó angol céget, az Autoglym-et!
Odaálltam a standjukhoz az autómmal és mondtam a gyártó képviselőjének Tóth Attilának, hogy ha van olyan termékük, amikkel szebbé, jobbá és tartósabbá tehető autóm, és azt itt be is tudja mutatni a vason, akkor én azt azonnal megveszem.
Hát volt olyan termékük:
Autoglym Leather Cleaner (1. kép) - 2.500,-Ft
Autoglym Leather Car Balm (2. kép) - 3.500,-Ft
Azt gondoltam, hogy bőrülésem tiszta és ápolt. Tévedtem (3-4. kép)!

>> AutóápolásNeoEx48 // Alfa 156 1.6 TS // 2012-05-28

A Kuponvilág.hu jóvoltából sikerült elcsípnem egy igazán szuper akciót, teljes polírozást 8000 valahány forintért mindösszesen, amint a Velox autómosó végzett el. Amióta megvan a kocsi azóta szerettem volna políroztatni, csak valahogy sosem jutottam el addig, mindig volt másra költeni, de ezt az ajánlatot nem lehetett kihagyni :) Emellé még kértem egy teljes belső takarítást műanyagápolással. Mind a külső, mind a belső munkák nagyon szépen sikerültek, elégedett vagyok. Még egy waxolás van hátra, amit a közeljövőben magam tervezem végrehajtani.
Mivel a héten esős volt az idő hétvégén szépen lemostam a kocsit :)
Update: a waxolás is megtörtént, Turtle Wax :)

>> AutóápolásNeoEx48 // Alfa 156 1.6 TS // 2011-10-31

Alfa tegnap lett egy éves :) Egész pontosan egy éve van nálunk.

Ennek örömére kapott egy kis műszerfal ápolást, az összes belső műanyaggal egyetemben, valamint egy jó alapos mosást kívülről, mindezt házilag :)
Lassan úgyis eljön a téligumis időszak, legalább egy kicsit még gyönyörködhetek a felnikben, melyekre már valóban ráfért a mosás.

A műszerfal ápolást egy olyan spray-vel csináltam, aminek a flakonján egy 159-es műszerfala van :) Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, gyönyörű lett minden. Még a rádió-középkonzol is kapott, és rajtuk is nagyon szép a változás.

Máig folyamatosan gyönyörködök a műszerfalban, és az egész belső térben. Elképesztő, hogy egy 99-es autónak milyen hihetetlen stílusos, ízléses, igényes a műszerfala, kormánya. Máig alig látni olyan hétköznapi autót ami akár megközelítené szerintem, ide az újakat is beleértve.

Mindezek örömére tankoltunk egyet, majd örömautóztunk a gödöllői dombságban :)

>> AutóápolásATE TR // Alfa 156 1.6 // 2010-04-25

kopifromvánfájvszikszfórum
Megcsináltam ma a xenon trafó lámpa alá helyezését. Nagyon penge vagyok a lökös leszedésében. :-) Jó lett.
Utána toltam egy mosást és egy polírt a kocsin. Sajnos az enyémnek inkább már fényezés kellene. :-S De még fogok rajta dolgozni. Sok meló van rajta. Valaki meghúzta a bal első ajtóm. Azt hittem kosz. De ez be is horpadt egy kicsit. Szörnyű. De érdekes, hogy engem talál meg minden birka. Az előbb azon gondolkodtam, hogy lehet én megyek neki mindennek....de ez birkaság. Így vegyek másikat. :-/ Egyszer lássak meg olyat,aki neki megy a kocsinak, de annak a biztosításátmegjátszuk a full autóra. :-(
Bőr ápolás is megvolt.
Ami még vicc, hogy leraktam a plüss üléseim az aknába. Szépen elhelyeztem....na b... ... feljött megint a talajvíz...
Kaptam Aurora gumikat. :-) Nem tudom milyen lesz, nincs tapasztalatom. Ha nem jó, akkor lesz másik. Azt olvastam róla, hogy 70 év tapasztalat és 5. legnagyobb gumigyártó, meg Hankook meg nem tudom. :-) Nem is hallottam róla.