Kristyon - főkép
>> Tuning és extraAlfa Spider / GTV 916 // 2024-04-09

Ma megérkeztek az ajtókba az új hangszórók, "JBL Stage 3 8627" ugyan kérdezte az eladó, hogy ugye nem ijedek meg egy kis farigcsálástól, de csak arról volt szó, hogy vannak rajta plusz kis fülek, amit le kell vágni. Na úgy alakult, hogy még a keret felső és alsó szélét is le kellett vágni, hogy beférjen. A rendes illeszkedéshez, még az ajtókárpitot is kellett egy kicsit faragni, és persze a gyári rácsok már nem férnek vissza. Sony fejegység már benne volt az autóban, sokat ugyan nem tud, de legalább szépen szól. Így már élvezhető a zene is az autóban. A hátsó hangszóró, még felújítás alatt...

>> AutóápolásAlfa Spider / GTV 916 // 2024-04-08

Nálam az ablakok nem mozdulnak meg ajtónyitásra, a szerelési útmutatóban megmutatja, hol mit kell állítani a helyes működéshez. Na nálam az az ovál lyuk nincs az ajtólemezen, és a motor fele is csak egy pár vezeték megy, nem megy külön mikrokapcsolónak. Úgy fest, nálam még így helyes a működés. Közben meglett a magas hangsugárzó a balos kárpit mögött. valamikor már pillanatragasztóval ragasztották vissza a befogadó keretét. Most én is így tettem.
A balos ajtót annyiból is szét kellett szednem, mert elég nehézkes volt kijutni az autóból. Ha nem támasztottam kapásból könyékkel az ajtót, miközben húztam a nyitókart, akkor csak egy kattintásra nyílt, és onnan már nem lehetett belülről kinyitni, hiába húztam a kart. Arra gondoltam talán megnyúlott egy kicsit a bovden, így kezdetnek raktam 4db alátétet távtartónak, ez kb.2mm. ajtó összerakásánál, hirtelen jónak is tűnt, aztán mégsem. A végleges megoldás az lett, hogy kapott egy kis kenést a zárszerkezet. Most már finoman nyílik az ajtó.
A visszapillantó tükrök motoros működése nem ment, csatlakozásoknál minden rendben volt. így szétpattintottam a kapcsolót, kicsit megtörölgettem, és kapott egy kis kontakt szprét, és már működött is...
Nap végén elvittem lemosni, egy év állás után ráfért...

>> Tuning és extraAlfa 146 1.4 (boxer) // 2010-01-04

A mély ládán kapott rácsot a hangszóró, többek között, hogy a neon is kapjon némi védelmet. mivel kapott egy kisebb ütést a csomiban és eltörött a külső burkolata. Így jól is jött mert a rács alapból nem fért a neon közé, ezért egy kicsit meg kellett faragni. Úgy érzem jól sikerült :)