Kristyon - főkép
>> AutóápolásAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2020-06-11

Ablaktörlő karokat festettem le, mert itt-ott már le volt pattogva a festék, és csúnyán fehéredtek, illetve rozsdásodtak. Most szépek...

>> AutóápolásAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2020-02-20

Vettem téli szélvédő mosót, egy tömítést az olajszűrőt tartó konzol alá...
Még vettem ablaktörlő lapátokat, sajnos nem az volt a dobozban mint amire számítottam...

>> AutóápolásAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2019-05-02

Ismét egy kis DRL fejlesztés, mostmár olyat raktam be ami minden szempontból megfelel.
Ebben benne van az összes megfelelősségi tanusítvány, és még jól is néz ki. Kicsit fura, hogy közelről nem tűnik valami nagy fényerejűnek, ugyan akkor távolról meg nagyon élesen látni.
Plussz kicseréltem az ablaktörlő lapátokat is, meg kapott egy klímafertőtlenítést is.

>> AutóápolásAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2018-11-10

Kicseréltem a hátsó ablaktörlő kart.
Kicsit csámpásnak találtam, gondoltam már megvetemedett az évek során.
Mikor levettem a kart és a tengelyt védő burkolatot, ott az látszott mintha a már a motor állna ferdén, ezért azt is kiszereltem, de úgy fest gyárilag ilyen. Vastagon megkentem zsírral, hogy még sokáig jó legyen.
Az új kar végül is valamivel jobban áll mint a régi...

>> AutóápolásAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2017-12-23

Kicseréltem az ablaktörlő lapátokat.
GoodYear lapátokra esett a választás, elém 55cm az anyós oldal elé 53cm.
Katalógus szerint ez a gyári felállás.
A hátsó ablaktörlő karnál csak a gumit cseréltem. Ide a megmaradt anyós oldaliból szoktam vissza vágni a gumit, mert az mindig sokkal jobb állapotban szokott maradni, és most valamivel szebben töröl, de nem az igazi.
Update: 2018,01,18 vettem még egy készlet lapátot, ezek kettesével voltak csomagolva. Így maradt egy tartalék, a kisebbiket meg vissza vágtam, hogy hátul is úgy töröljön, ahogy kell. Plussz vettem egy új porral oltót is az autóba, teleszkópos jégkaparót, meg egy olajszűrő kulcsot.

>> AutóápolásAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2015-10-17

Cserére érettek az ablaktörlő lapátok, Sajnos az újfajta lapátok felett nem tudott a szélvédőre spriccelni a mosó (ha feljebb állítottam akkor a tetőt mosta...), így inkább most hagyományos lapátokat vettem. A boltban már a lapátok előtt álltam mikor beugrott, hogy nem mértem le őket. Hamar rágogliztam és azt láttam, hogy szinte mindenki 55cm-es lapátokat rak fel, így hamar le is akasztottam kettőt, persze csere előtt néztem, hogy 53cmes van rajta. A jobbos most ráér a műanyag rácsra, ennek a végállását majd feljebb kell állítanom. Első próbára nagyon szépen töröl, bár egy kicsit pattog a szélvédőn, de majd biztos kisimul ez a pattogás.

>> AutóápolásAlfa 156 SW 1.9 JTDm // 2012-10-11

Kicseréltem az ablaktörlő lapátokat.